- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- глобалното затопляне
До 2050 все ще се намери някой немски учен да измисли устройство с което да се спасим. Ако не до 2 години започва космическия туризъм, след него е логично да има и космическо преселение. Така че, don't worry, keep it simple![]()
Света не разчита на теб да се спаси. Има достатъчно умни хора, които да го направят.
А освен 'четох някъде' и 'чух го по телевизията' кое проучване подкрепя тая простотия ?
Ти така или иначе не вярваш в глобалното затопляне, има ли смисъл да ти се доказва ?Първоначално написано от ZipFail
![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"
Ти пък къде се обаждаш. Никъде не съм казал, че не вярвам в глобалното затопляне. Ходи спами по другите теми моля.
Ако са кучи - да...Първоначално написано от loveca777
Im back...
То климата и сега се управлява...но целта е друга...и като цяло темата е относителна...Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
▄██████████████▄▐█▄▄▄▄█▌Първоначално написано от LunaTriCk
██████▌▄▌▄▐▐▌███▌▀▀██▀▀
████▄█▌▄▌▄▐▐▌▀███▄▄█▌
▄▄▄▄▄██████████████▀
толкова ми е шибано че повечето хора мислим така![]()
Е не може всички да сме атомни инженери. Трябва да има и бачкатори. Поне докато не се роботизира всичката работна сила.
Ами то може да се каже, че се е роботизирала...Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Е, не. Аз имам предвид напълно. Всички фабрики, заводи дори в супермаркета.
Aма мен това, че ,вирусът - човечеството'' може да се спаси на друга планета или прочие.... Аз искам сега и в близките години докато съм жив климатът да е нормален. А не след 40 години хората да се спасяват в критични условия...Първоначално написано от LunaTriCk
А и до след 200 години - най-вероятно няма да еволюираме , а ще се самоунищожим...
Разберете ,че сега е моментът да се спре катастрофата. След години и учени ли извънземни - няма да помогнат .. всичко ще се срине.
И това ,,не ми пука за бъдещето поколение е много нагло мислене...
Ето преди 20 ,30 годинине не им пукаше за моето поколение и избиха всички дивеч в България... и сега няма никакви елени ...
В бъдеще и още повече ще намаляват жив. (заради бракониерство ) А на апостолите , ако не им пукаше сега щяхме да сме Туркменистан.
Еми да де...е в България все още се държим...и не е много силно роботизирането...имах в предвид самата маса, че е станала зомбита!Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Всичко ще се срине...но после ще се самоизгради на ново(както е ставало доста пъти)...но човека надаали ще го има! Ние работим срещу себе си! Идиотска история!Първоначално написано от loveca777
Im back...
Абе най-лошото е ,че сме способни и планетата да унищожим...Първоначално написано от TheMightyNadenica
Имаше една планета от слънчевата система дето беше с огромни нива на въглероден диоксит и поради тази причина задържа топлината и е с огромни температури... Преди може да е била обитаема планета.. но сега заради въглеродния диоксит - не.
А всички знаем, че човечеството изхвърля в атмосферата ни много въглерод...
Както и да е ще се самоуунищожим с всички останали животни пък след хиляди години не се знае какво ще става.
Еми поне едно такова самоунищожение е имало 100%...и всичко се е градило наново...макар че е сигурно, че не е само 1...Първоначално написано от loveca777
Im back...
Ох..добре, хубаво, да кажем, че това сме го разбрали..оттук нататък какво? Имаш ли някакво предложение какво може да се направи или само така си говориш?Първоначално написано от loveca777
Няма! Защото е късно вече!Първоначално написано от ScarlettS
Im back...
Щом вече е късно...климатика ма МАХ, хладилника отворен и да почва дивата прощална оргия
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами те цял свят говори, но кой ги слуша....Първоначално написано от ScarlettS
Бих те питала ти самият какво толкова правиш за околната среда, обаче ми стана крайно безинтересно..Първоначално написано от loveca777
Виж. Аз говоря като цяло, че всички трябва да захванем с нещата иначе никаква полза. Ако всички си изключваха климатиците и пестиха - това щеше да се отрази. Но например само аз и ти.... никаква файда....
Обаче на хората им е все едно и не им пука.....
Ако питаш аз какво правя... ами хранилка
![]()
, обаче аз съм от голям град, нямам кола и съм зависим от парични средства ( издържат ме родителите)... Но съм дал клетва ,че след време ще засъдя много дървета и всяка зима ще подхранвам хранилки и тнт ... А и гледам да се насоча към тази област работата, че и тогава да имам възможност.
Сега просто в големия град няма много какво да се прави за природата, освен това с пестенето от електрически уреди ..., което един голям праз кат всяка година изниква нов мол /![]()
Еми сега борбата е за забавянето само!Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Ако си мислете, че с пестене ще се спаси природата сте много далече от истината..
Какво като си ученик...не можеш да засаждаш дърета ли? Еми аз като съм като теб - съм засадил десетки! Хах...да пестиш? Еми пак е в минус...това са само оправдания...Първоначално написано от loveca777
Im back...
Ми човек да засаждаш не е толкова просто. Смисъл трябва първо да купиш фиданките ( лесна работа) после да намериш подходящ терен и условия, на които да ги засадиш - по-трудна задача. Особено като живееш в голям град.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Засаждал съм доста дървета с баща ми на лозито ( вилата) - но всичките са плодови или декоративни, които не стават големи. Те искат грижа и ако не ги поливахме щяха да изсъхнат, защото при нас честите засушяваниея не са рядкост.
Терена , на който трябва да засъдиш дърветата трябва има условията за този вид ,който ще засаждаш. И пак не е гаранция ,че ще умрът.
Например , ако засъдя на лозито и на полето , дъб или топола или бял бор до вилата ни ше исзъхне най-вероятно, дори да го поливам . Скалите почват от 1,5 - 2 метра дълбочина в почвата и не е благоприятна за големи дървесни видове.
Трябва да ходя в гората, което пак не е гаранция,че ще си струва труда,че ще израстнат...
Нашия климат в източна България не е като в Балкана и в западните части , където доста по-често вълят дъждове...