- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- глобалното затопляне
Няма да се намери никой учен, който да успее да постигне нещо САМ. Не се заблуждавайте. Опазването на околната среда, забавянето на глобалното затопляне е отговорност на всички нас към сегашното и към бъдещите поколения. Какво като измислиха биогорива, при които процентът на изхвърляни газове в атмосферата е много по-малък и коли, движещи се с такова гориво, когато масата от хора не могат да си го позволят. Такива коли карат само богаташи, на които изобщо не има пука за околната среда, а го правят просто защото сега екологията е на мода.Първоначално написано от gandalfepi4
Не съм съгласна с това "всички да отидем на село" но с малки стъпки всеки може да допринася за околната среда. НЕ УБИВАЙТЕ животни месопроизводството е източник НОМЕР ЕДНО на парникови газове – най-вече метан, който е много по-силен парников газ от СО2 и се отделя в по-толеми количества от отглежданите за месо животни.
За производството на един килограм месо се използва десет килограма растителни белтъчини. Вместо за това, хората просто могат да се нахранят с тях.
Причината поради която хората умират от глад е, че хората от богатите западни страни употребяват много селскостопански продукти, за да нахранят своите животни. Всичко е дори много по-лошо, защото Запада може да застави другите по-бедни страни да отглеждат храна за животни, въпреки че те могат да я отглеждат за собствена консумация.
Съжалявам, че може би се отклонявам от темата. Но няма как да кажа всичко което искам в 1 пост.
Като за край искам само да ви призова НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ полиетиленовите торбички! ова е най малкото, което всеки един от нас може да направи!
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
Дам. Само за инвалиди и за възрастни хора.Първоначално написано от MakaronUduSHvaCH
така е за съжаление, но все пак без никакво месо не може.Първоначално написано от Imprevisible
Смисъл може , но не е много полезно за здравето.
Не може без никакво месо... А може ли без кожени обувки, палта и портфейли? Може ли без безмислени убийства за трофей? Не знам на кой болен мозък му е нужна стая пълна с трупове окачени по стените (говоря за ловните трофеи и препарираните животни). И пак се извинявам за оффтопика. Може би трябва да направя отделна тема, ако вече няма.
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
Както съм казвал - късно е вече! Нещата могат да се забавят! Но не могат да се спрат! Човека е глупав!Първоначално написано от ZipFail
Стига с тези еко/био/мега глупости!
Петрола все някога ще свърши? Може яко спор да бъкнем!
Май ти си по-повлиян от манипулиращата кутия в края на стаята!
Струва ми се, че ти не си `одил на даскало! Може би по 3 причини!
Im back...
Както съм казвал - късно е вече! Нещата могат да се забавят! Но не могат да се спрат! Човека е глупав!Първоначално написано от ZipFail
Стига с тези еко/био/мега глупости!
Петрола все някога ще свърши? Може яко спор да бъкнем!
Май ти си по-повлиян от манипулиращата кутия в края на стаята!
Струва ми се, че ти не си `одил на даскало! Може би по 3 причини!
Im back...
Ами да ти кажа аз си живея на село! А климатик никога не съм имал!Първоначално написано от ZipFail
А и къде си ме чувал да приказвам подобни неща?
Напротив...по-добре всичко да свърши по-бързо и да се почва отначало, както е ставало! Не може да се спре, само да се забави!
Im back...
Това с кравите си прав! Кравешките медузи отделят огромно количество СО2...Вярно е!Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Гандалф...много ми падна в очите...това да считаш за нещо въобще - фейсбоклука...тцтцтцтцтц...
Как така споменаваш Беър Грилс....? Нали е фейк? Как така?
Im back...
^ първо чети какво пиша преди да ме обвиняваш в напълно безумен коментар и второ като си толко печен влез в сайт за убийци или педота (може и да е фейк, няма проблем)... всъщност ше го направя още по-лесно - влез в скритото уики, направи скрийншот и ми го прати - тогава се прави на много готин
освен това и просто използвах беарчето като нарицателно, какво толкова неразбираемо има? не означава че му отдавам гигантско уважение или му лижа ташаците
Е това, че ти минах поста отгоре-отгоре е втори въпрос...но споменаването на фейсбоклука ме кара да губя уважение като цяло! Вече забравих във връзка с какво си го драснал...я ми припомни...Първоначално написано от gandalfepi4
За какви сайтове на убийци, педота или скрит на уики сайт ми дърдориш?
Im back...
... в конктекста в който го бях споменал и ти употребил изказването ми ибмаше смисъл. след като ти просто не си интерпретирал оригиналния ми пост правилно е безсмислено
зарежи с две думи
Ок!Първоначално написано от gandalfepi4
Im back...
E не си права. Да имаш окачени трофей не те прави болен мозък. Не мога да се нарека психопат.. както и над 130 000 ловци в България....Първоначално написано от Imprevisible
Не го разбирате вие.. аз се занимавам с препарирване горе долу.
A животните и хората все някога умират . Винаги ще е така.
Моето мнение е ,че парниковия ефект се получава най-вече от индустрията... не толкова от фермите за животни..
Значи, генераторите, които убиват животни, но произвеждат енергия и изхранват хората са лоши.
Но да убиваш животни, за да можеш да си сложиш мъртвите им останки в хола...е добро дело ?
Ясно.
Не не съм казал ,че е добро!Първоначално написано от ZipFail
И не се ходи на лов , за да трофейте...
Трофейте бих казал,са само за спомен от сполучлив лов и слука.
А ловът е много повече от лов..
Наричайте ни както си искате( убиици) ... и да.. убиици сме.
Обаче ловния излет не прави ловеца ловец... Истинския ловец не му е работата да ходи само на лов, а да връща в замяна каквото е отнел и грижи за природата. Но ловец без лов не може да живее...
ии да не пропусна,че аз още не съм ловец тай че сорри![]()
За мен това с трофетите си е чиста проба насилие. Убийство за удоволствие. Кому е нужна гробница, от където да го гледат изкуствените очи, на убитите от него животни? Не го разбирам това.Първоначално написано от ZipFail
И аз не ги разбирам високите токчета и гримът, но за някои хора е красиво, погледнато отстрани.
И лошото е, че възрастовата граница на тези глупости/мизерии/комплексарщини пада, ако въобще още я има!Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Вискоките токчета не вредят никому освен на притежателката си,а за грима съм против продуктите тествани върху животни. Докато не бих казала същото за кожените палта, обувки и т.н. безумно скъпи аксесоари, които е престижно да имаш защото са от ЕСТЕСТВЕНА КОЖА. Голяма гордост. За да не спамя тук направих нова тема, ако на някой му пука http://www.teenproblem.net/f/viewtop...666&highlight=
Идеята ми не е кое как вреди, а как едно нещо се приема по два различни начина. За теб е грозно мъртва глава да виси от стената, но за Пешо Двуцевката не е.
Носенето за престиж много скъпи кожени дрехи от норки и други животни и аз го отхвърлям категорично.
Но например да си имам шапка или палто, от лично ловувани хищници (лисици, чакали най-вече), с което да бродя по горите през януарските студове не го смятам за грях.
Така е... аз като мразя разхождането из молчета - за някой хора това е много якаа работа.Първоначално написано от LunaTriCk
И аз нямам право да протестирам за това, но лошото е ,че моето поколение вече почти всички предпочитат дискотеката , от колкото планината...
Не, за мен не е грозно. За мен това е все едно да стоиш в стая с трупове, не знам как да опиша чувството дори. И ако на "Пешо Двуцевката" това му доставя удоволствие, то за мен той е болен мозък. Но както каза всеки има различно виждане. Само исках да уточня моето мнение.Първоначално написано от LunaTriCk