.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 146

Hybrid View

Град
    In a world you don't exist
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    До 2050 все ще се намери някой немски учен да измисли устройство с което да се спасим. Ако не до 2 години започва космическия туризъм, след него е логично да има и космическо преселение. Така че, don't worry, keep it simple
    Света не разчита на теб да се спаси. Има достатъчно умни хора, които да го направят.
    ▄██████████████▄▐█▄▄▄▄█▌
    ██████▌▄▌▄▐▐▌███▌▀▀██▀▀
    ████▄█▌▄▌▄▐▐▌▀███▄▄█▌
    ▄▄▄▄▄██████████████▀

толкова ми е шибано че повечето хора мислим така
    Няма да се намери никой учен, който да успее да постигне нещо САМ. Не се заблуждавайте. Опазването на околната среда, забавянето на глобалното затопляне е отговорност на всички нас към сегашното и към бъдещите поколения. Какво като измислиха биогорива, при които процентът на изхвърляни газове в атмосферата е много по-малък и коли, движещи се с такова гориво, когато масата от хора не могат да си го позволят. Такива коли карат само богаташи, на които изобщо не има пука за околната среда, а го правят просто защото сега екологията е на мода.
    Не съм съгласна с това "всички да отидем на село" но с малки стъпки всеки може да допринася за околната среда. НЕ УБИВАЙТЕ животни месопроизводството е източник НОМЕР ЕДНО на парникови газове – най-вече метан, който е много по-силен парников газ от СО2 и се отделя в по-толеми количества от отглежданите за месо животни.
    За производството на един килограм месо се използва десет килограма растителни белтъчини. Вместо за това, хората просто могат да се нахранят с тях.
    Причината поради която хората умират от глад е, че хората от богатите западни страни употребяват много селскостопански продукти, за да нахранят своите животни. Всичко е дори много по-лошо, защото Запада може да застави другите по-бедни страни да отглеждат храна за животни, въпреки че те могат да я отглеждат за собствена консумация.

Съжалявам, че може би се отклонявам от темата. Но няма как да кажа всичко което искам в 1 пост.
    Като за край искам само да ви призова НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ полиетиленовите торбички! ова е най малкото, което всеки един от нас може да направи!
    And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от MakaronUduSHvaCH
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Сори ама няма да те светна. Дори с наденицата ми е по-приятно да водя спорове, въпреки че е тотално малоумен. Върви в кофата или там където пребиваваш и стига си спамил раздела моля ти се.

Пък на всичкото отгоре от аватара ти ми се гади.
    Като щеш ме светвай, аз просто исках да видя какво ще напишеш, явно нищо . А ти като какъв идваш, че ми казваш къде, да ходя, какво да пиша и прочие ? Не мисля, че имаш основание да ми се молиш, а аз от моя страна още по малко да го приема. Виж може малко да се посъобразя ама това зависи изцяло от мен, само мен и никой друг .

И на мене твоя ми изглежда умопомрачително малоумен ... ама, не правя такива коментари извън темата нали ?

После къде ме видя да спамя >? Попитах те нещо, ти отговори по възможно най-малоумния детински начин .

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    of ZipFail се мисли за богоизбран и най-умният... Но това си остана само негово мнение
    Подкрепям на 100%. Лошото, е че не е само той така

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Ескалаторите ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ. ОСвен,че изразходват много енергия, а карат хората да затлъстяват. Ескалаторите са безсмислен лукс. здравите Хора да не могат да изкачат 5 стапала е позор.
    Асансьорите също, макар, че има много други неща просто от твоя пост се сетих .

Макар, че не е много комфортно, да си на 15-тия етаж и да се качваш по 15 пъти на ден, ама да си/са (си) правили сметката
    Дам. Само за инвалиди и за възрастни хора.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Imprevisible
    До 2050 все ще се намери някой немски учен да измисли устройство с което да се спасим. Ако не до 2 години започва космическия туризъм, след него е логично да има и космическо преселение. Така че, don't worry, keep it simple
    Света не разчита на теб да се спаси. Има достатъчно умни хора, които да го направят.
    ▄██████████████▄▐█▄▄▄▄█▌
    ██████▌▄▌▄▐▐▌███▌▀▀██▀▀
    ████▄█▌▄▌▄▐▐▌▀███▄▄█▌
    ▄▄▄▄▄██████████████▀

толкова ми е шибано че повечето хора мислим така
    Няма да се намери никой учен, който да успее да постигне нещо САМ. Не се заблуждавайте. Опазването на околната среда, забавянето на глобалното затопляне е отговорност на всички нас към сегашното и към бъдещите поколения. Какво като измислиха биогорива, при които процентът на изхвърляни газове в атмосферата е много по-малък и коли, движещи се с такова гориво, когато масата от хора не могат да си го позволят. Такива коли карат само богаташи, на които изобщо не има пука за околната среда, а го правят просто защото сега екологията е на мода.
    Не съм съгласна с това "всички да отидем на село" но с малки стъпки всеки може да допринася за околната среда. НЕ УБИВАЙТЕ животни месопроизводството е източник НОМЕР ЕДНО на парникови газове – най-вече метан, който е много по-силен парников газ от СО2 и се отделя в по-толеми количества от отглежданите за месо животни.
    За производството на един килограм месо се използва десет килограма растителни белтъчини. Вместо за това, хората просто могат да се нахранят с тях.
    Причината поради която хората умират от глад е, че хората от богатите западни страни употребяват много селскостопански продукти, за да нахранят своите животни. Всичко е дори много по-лошо, защото Запада може да застави другите по-бедни страни да отглеждат храна за животни, въпреки че те могат да я отглеждат за собствена консумация.

Съжалявам, че може би се отклонявам от темата. Но няма как да кажа всичко което искам в 1 пост.
    Като за край искам само да ви призова НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ полиетиленовите торбички! ова е най малкото, което всеки един от нас може да направи!
    така е за съжаление, но все пак без никакво месо не може. Смисъл може , но не е много полезно за здравето.

Град
    Не може без никакво месо... А може ли без кожени обувки, палта и портфейли? Може ли без безмислени убийства за трофей? Не знам на кой болен мозък му е нужна стая пълна с трупове окачени по стените (говоря за ловните трофеи и препарираните животни). И пак се извинявам за оффтопика. Може би трябва да направя отделна тема, ако вече няма.
    And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"

Така, ето каква е идеята. За да бъде спряно глобалното затопляне количеството на извърляния СО2 трябва да бъде сведено до нула. Не да се намали с 25%, не с 3/4, не с 90%. Нула. Зеро. Който не знае защо - да ползва гугъл.

Та защо няма смисъл да се пести ? Да речем че ще спреш всички климатици по света - ще намалиш разхода на енергия с 1-2%. Ще спреш всички ескалатори, още 1%, ще затвориш всички молове - тук може би 4-5% ще вземеш. Честито, остават ти още 92%. Ще затовориш всички фабрики, ще сринеш градовете и ще пратиш всички да живеят на село ? Пак няма да стане, понеже на село се гори на въглища. А истината е, че тея неща които искаш да спираш, пестят време, репективно пари и създават удобство.

Само 20% от енергията по света идва от екологични, възобновяеми източници на енергия. Единствения начин на спиране на затоплянето е превръщането на тея 20% във 100%. Ако тея пари, които ще се спестят точно от въпрсните технологии които ти искаш да забраниш, се инвестират в разработването на еко енергоизточници, до 10 години ще сме преминали на еко енергия. Свеж пример - миналия месец един японец е патентовал вятърен генератор, който е 3 пъти по-ефективен от досегашния. Това значи, че вече вятърната енергия е по-евтина дори от атомната. А хубавата новина е, че дори и да не искаме, ще трябва да минем на такива източници, понеже петрола все някога ще свърши.

А и никъде не съм казвал, че няма глобално затопляне, даже темата ме интересува и вероятно съм чел доста повече от теб. Единственото което е, че ти твърдиш че зимата ще стане по-топла, понеже си 'чул по телевизията' което показва единствено че не си влизал в час по география никога.

ПП: http://www.ted.com/talks/bill_gates.html
    Както съм казвал - късно е вече! Нещата могат да се забавят! Но не могат да се спрат! Човека е глупав!
    Стига с тези еко/био/мега глупости!
    Петрола все някога ще свърши? Може яко спор да бъкнем!
    Май ти си по-повлиян от манипулиращата кутия в края на стаята!
    Струва ми се, че ти не си `одил на даскало! Може би по 3 причини!
    Im back...

Така, ето каква е идеята. За да бъде спряно глобалното затопляне количеството на извърляния СО2 трябва да бъде сведено до нула. Не да се намали с 25%, не с 3/4, не с 90%. Нула. Зеро. Който не знае защо - да ползва гугъл.

Та защо няма смисъл да се пести ? Да речем че ще спреш всички климатици по света - ще намалиш разхода на енергия с 1-2%. Ще спреш всички ескалатори, още 1%, ще затвориш всички молове - тук може би 4-5% ще вземеш. Честито, остават ти още 92%. Ще затовориш всички фабрики, ще сринеш градовете и ще пратиш всички да живеят на село ? Пак няма да стане, понеже на село се гори на въглища. А истината е, че тея неща които искаш да спираш, пестят време, репективно пари и създават удобство.

Само 20% от енергията по света идва от екологични, възобновяеми източници на енергия. Единствения начин на спиране на затоплянето е превръщането на тея 20% във 100%. Ако тея пари, които ще се спестят точно от въпрсните технологии които ти искаш да забраниш, се инвестират в разработването на еко енергоизточници, до 10 години ще сме преминали на еко енергия. Свеж пример - миналия месец един японец е патентовал вятърен генератор, който е 3 пъти по-ефективен от досегашния. Това значи, че вече вятърната енергия е по-евтина дори от атомната. А хубавата новина е, че дори и да не искаме, ще трябва да минем на такива източници, понеже петрола все някога ще свърши.

А и никъде не съм казвал, че няма глобално затопляне, даже темата ме интересува и вероятно съм чел доста повече от теб. Единственото което е, че ти твърдиш че зимата ще стане по-топла, понеже си 'чул по телевизията' което показва единствено че не си влизал в час по география никога.

ПП: http://www.ted.com/talks/bill_gates.html
    Както съм казвал - късно е вече! Нещата могат да се забавят! Но не могат да се спрат! Човека е глупав!
    Стига с тези еко/био/мега глупости!
    Петрола все някога ще свърши? Може яко спор да бъкнем!
    Май ти си по-повлиян от манипулиращата кутия в края на стаята!
    Струва ми се, че ти не си `одил на даскало! Може би по 3 причини!
    Im back...

Защото и той както и кюфтето са въздух под налягане. Защото и двамата 'биха дали всичко' за да живеят на село на спокойствие и природа. Ама като се замислят за повече от 10 сек осъзнават, че няма да имат мама и тате да им готвят, чистят, няма да има интернет, душ, телвизия, климатик и ще трябва да се оправят с живота сами. А като ги гледаш какви са, мислиш ли че имат топките да го направят ?

Подсказка - НЕ.
    Ами да ти кажа аз си живея на село! А климатик никога не съм имал!
    А и къде си ме чувал да приказвам подобни неща?
    Напротив...по-добре всичко да свърши по-бързо и да се почва отначало, както е ставало! Не може да се спре, само да се забави!
    Im back...

Винаги ми са ми били интересни тези доводи за изчезващите животни. В момента животните представляват 1% от всички животински видове населявали някога планетата ни. Какво означава това ? Животните умират и изчезват и без наша помощ, а планетата все още я има.
    Няма как да направиш омлет, без да счупиш две яйца. Жертви винаги ще има, въпроса е да не са напразно.
    Но не, нека се върнем в Средновековието и да стоим там, само за да могат децата ни да видят с очите си червеношийка, а не на снимка.

П.П. Някъде бях срещнал информация, че от всичкото количество отделян СО2 в атмосферата, това на хората е около 20%. Може да ви се стори смешно, но пръдните на кравите например съдържат доста метан и имало някакво село, което поддържало електричеството си(или поне част от него) с помощта на някаква изградена метан станция в кравеферма.
    Това с кравите си прав! Кравешките медузи отделят огромно количество СО2...Вярно е!
    Im back...

Гандалф...много ми падна в очите...това да считаш за нещо въобще - фейсбоклука...тцтцтцтцтц...
    Как така споменаваш Беър Грилс....? Нали е фейк? Как така?
    Im back...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ първо чети какво пиша преди да ме обвиняваш в напълно безумен коментар и второ като си толко печен влез в сайт за убийци или педота (може и да е фейк, няма проблем)... всъщност ше го направя още по-лесно - влез в скритото уики, направи скрийншот и ми го прати - тогава се прави на много готин

освен това и просто използвах беарчето като нарицателно, какво толкова неразбираемо има? не означава че му отдавам гигантско уважение или му лижа ташаците

^ първо чети какво пиша преди да ме обвиняваш в напълно безумен коментар и второ като си толко печен влез в сайт за убийци или педота (може и да е фейк, няма проблем)... всъщност ше го направя още по-лесно - влез в скритото уики, направи скрийншот и ми го прати - тогава се прави на много готин

освен това и просто използвах беарчето като нарицателно, какво толкова неразбираемо има? не означава че му отдавам гигантско уважение или му лижа ташаците
    Е това, че ти минах поста отгоре-отгоре е втори въпрос...но споменаването на фейсбоклука ме кара да губя уважение като цяло! Вече забравих във връзка с какво си го драснал...я ми припомни...
    За какви сайтове на убийци, педота или скрит на уики сайт ми дърдориш?
    Im back...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ... в конктекста в който го бях споменал и ти употребил изказването ми ибмаше смисъл. след като ти просто не си интерпретирал оригиналния ми пост правилно е безсмислено

зарежи с две думи

... в конктекста в който го бях споменал и ти употребил изказването ми ибмаше смисъл. след като ти просто не си интерпретирал оригиналния ми пост правилно е безсмислено

зарежи с две думи
    Ок!
    Im back...

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Imprevisible
    Не може без никакво месо... А може ли без кожени обувки, палта и портфейли? Може ли без безмислени убийства за трофей? Не знам на кой болен мозък му е нужна стая пълна с трупове окачени по стените (говоря за ловните трофеи и препарираните животни). И пак се извинявам за оффтопика. Може би трябва да направя отделна тема, ако вече няма.
    E не си права. Да имаш окачени трофей не те прави болен мозък. Не мога да се нарека психопат.. както и над 130 000 ловци в България....
    Не го разбирате вие.. аз се занимавам с препарирване горе долу.

Banned Мега фен
    A животните и хората все някога умират . Винаги ще е така.
    Моето мнение е ,че парниковия ефект се получава най-вече от индустрията... не толкова от фермите за животни..

Мега фен Аватара на ZipFail
    Значи, генераторите, които убиват животни, но произвеждат енергия и изхранват хората са лоши.
    Но да убиваш животни, за да можеш да си сложиш мъртвите им останки в хола...е добро дело ?

Ясно.

Banned Мега фен
    Значи, генераторите, които убиват животни, но произвеждат енергия и изхранват хората са лоши.
    Но да убиваш животни, за да можеш да си сложиш мъртвите им останки в хола...е добро дело ?

Ясно.
    Не не съм казал ,че е добро!
    И не се ходи на лов , за да трофейте...
    Трофейте бих казал,са само за спомен от сполучлив лов и слука.
    А ловът е много повече от лов..
    Наричайте ни както си искате( убиици) ... и да.. убиици сме.
    Обаче ловния излет не прави ловеца ловец... Истинския ловец не му е работата да ходи само на лов, а да връща в замяна каквото е отнел и грижи за природата. Но ловец без лов не може да живее...
    ии да не пропусна,че аз още не съм ловец тай че сорри

Град
    Ясно.
    За мен това с трофетите си е чиста проба насилие. Убийство за удоволствие. Кому е нужна гробница, от където да го гледат изкуствените очи, на убитите от него животни? Не го разбирам това.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    И аз не ги разбирам високите токчета и гримът, но за някои хора е красиво, погледнато отстрани.

И аз не ги разбирам високите токчета и гримът, но за някои хора е красиво, погледнато отстрани.
    И лошото е, че възрастовата граница на тези глупости/мизерии/комплексарщини пада, ако въобще още я има!
    Im back...

Град
    Вискоките токчета не вредят никому освен на притежателката си,а за грима съм против продуктите тествани върху животни. Докато не бих казала същото за кожените палта, обувки и т.н. безумно скъпи аксесоари, които е престижно да имаш защото са от ЕСТЕСТВЕНА КОЖА. Голяма гордост. За да не спамя тук направих нова тема, ако на някой му пука http://www.teenproblem.net/f/viewtop...666&highlight=

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Идеята ми не е кое как вреди, а как едно нещо се приема по два различни начина. За теб е грозно мъртва глава да виси от стената, но за Пешо Двуцевката не е.

Banned Мега фен
    Носенето за престиж много скъпи кожени дрехи от норки и други животни и аз го отхвърлям категорично.
    Но например да си имам шапка или палто, от лично ловувани хищници (лисици, чакали най-вече), с което да бродя по горите през януарските студове не го смятам за грях.

Banned Мега фен
    Идеята ми не е кое как вреди, а как едно нещо се приема по два различни начина. За теб е грозно мъртва глава да виси от стената, но за Пешо Двуцевката не е.
    Така е... аз като мразя разхождането из молчета - за някой хора това е много якаа работа. И аз нямам право да протестирам за това, но лошото е ,че моето поколение вече почти всички предпочитат дискотеката , от колкото планината...

Град
    Не, за мен не е грозно. За мен това е все едно да стоиш в стая с трупове, не знам как да опиша чувството дори. И ако на "Пешо Двуцевката" това му доставя удоволствие, то за мен той е болен мозък. Но както каза всеки има различно виждане. Само исках да уточня моето мнение.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си