- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- глобалното затопляне
Тва ми е даже още по-гадно, само дето не си давал пари, а си убил животинчето собственоръчно.Първоначално написано от loveca777
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
^ мисля че е малко по-достойно от тъпи пyтки които в макдоналдс, през лигав смях и тъпи разговори се тъпчат с месо което ако само трябваше да гледат как се "взема" щяха да си повърнат червата, да си изплюят сополите и да заридаят истерично докато се гърчат предсмъртно
поне сам си го ловил животното, сам си го одрал и малко или много уважил. определено е по-добре от алтернативата
и спри да казваш "животно" като синоним на "бедно, жално, най-изстрадало, нещастно, онеправдано, чисто, достойно, крехко и най-добро създание на светлината"
аз само риба ям и не нося "животински" дрехи и пак мисля че прекаляваш
уважавам това да имаш мнение и до голяма степен го споделям, но неква дива мечка дето може да ти отхапе главата или тъп чакал дето да ти изяде ташаците, които си преследвал 10 часа и си си рискувал гъзa не се равняват на малко зайче, вързано във вериги което си разфасовал живо за удоволствие
Ами дай да убиваме лъвовете, тигрите и всички хищници, щото са опасни. Животните за разлика от хората не убиват за удоволствие. Ти нямаш ли инстинкт за самосъхранение? Не казвам да не нападаш, ако бъдеш заплашен. Какво ти правят лисиците, ако мога да знам, защото те най често са обект на ловците?
А за McDonald's изобщо няма да коментирам...Никога не съм стъпвала, няма и да стъпя там.
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
^ доста животни убиват за удоволствие - котки, примати, някои птици, по всяка вероятност и много други. много животни пък и изнасилват - патици, делфини, пак примати etc
просто исках да кажа че е едно в кланицата да натресеш чука на заклещеното прасе и после да го дадеш на лигави, тъпи деца които да си го пъхат в носовете, а друго да ходиш из гората, да се трудиш да го намериш, да залагаш на късмет да не те усети, да рискуваш ако ти засече пуцалото или не уцелиш то да ти ебе майката - това е доста по- "заслужено" месо все пак не мислиш ли? доста по-достойна смърт
просто не ми разбра позицията![]()
Лъвовете тигрите са животни на изчезване. Преди години са ги избивали. Сибирските тигри и сега ги гонят бракониери за кожите им. Не се знае дали ще се спаси популацията им.Първоначално написано от Imprevisible
Ти не чу ли какво писах в предишния си коментар? Че хищниците (лисици , вълци, чакали ,диви котки и тнт) се е било ходило на лов преди , а сега много малко. А с навлизането на чакала от странджа, който се разпострани из цяла България с невиждани бързи темпове - положението стана страшно трагично!
Има ли прекалено много хищници и бракониерство - дивечат (сърни , елени ,зайци, муфлони, фазани, яребици, кеклици, пъдпъдъци, и тнт) ще си стои в малки количества!
Защо на запад е пълно със дивеч? Там освен,че е не възможно да бракониерстваш, но и хищниците са в много малко количества. Там няма диви котки, вълци и чакали!! (чакала още не е достигнал тяхните територии). Нямат и мечки и още десетки видове,които обитават българските земи!
Да не прибавим+ масовата незаконна сеч, все повечето застроявания и увеличаване на курортите и туристите по планините (БЕЗпокоенето на дивеча) положението е дявлоско зле.
За кладниците. Ами там работят. ПАри изкарват. Може и жално да им е да колят и да ги продават по магазините, но това им е работата. нЕ знам не съм мн. запознат.
gandalfepi4 Обаче и той малко се увлече. Бях,чеЛ в ловно списание,че ловеца ,когато е на лов не бива да се превръща в дивак и да мисли как да отстреля повече за да се нахрани.
Никой ПОвтарям НИКОй не се изхранва от лов поне в Европа.
Разбира се след успешен лов се разпределя и се изяжда... Дори днеска ядох заешко замразено от миналата година, което баща ми е бил на лов тогава. Като ходим за пъдпъдъци, бекаси и тнт - изяждаме ги в къщи. Но истинския смисъл на лова не е месото, а допирът с природата![]()
^ ъммм... знам? имах ловец в семейството, ходил съм с него, знам за какво става въпрос. не си ме разбрал нещо или аз съм се изразил лошо
Аз те разбрах. Беше ми споделял ,че имаш двама ловци в семейството.Първоначално написано от gandalfepi4
Но както го написа ... вземи някой от незапознатите да разбере погрешно,че ловеца ходил на лов ,за да изхрани семейството![]()
Само аз ли не го разбирам тоя допир с природата чрез убиване на животни ? Все едно аз да бия приятелката ми, че да сме си близки![]()
Aз ще замълча , защото каквото и да кажа пак ще остнана неоправдан и неразбран...
Само ще споделя ,че самото убийство не предоставя удоволствие, но трябва да се преодолее болката. Който не може да се справи с мъката и жалостта от убийството- не може да стане ловец.
Давам пример. Като малак бях на лов за гъски с баща ми , но се случи да хванем една полуранена. И на мен ми стана жално. Казах на татко да я приберем и да видим какво ще правим после с нея и той се съгласи.
Гъската беше много добричка. Аз я носих прегърнал и тя ме гледаше мило.
Като се събирахаме за преключването на лова ( това се случва към 10 вечерта през януари) по едно време започна да бесней и да ме хапе яростно. И един мой чичо-приятел я взе от мен. Преметна я зад врат и тя моменално умря. И аз много се ядосах, почнах да се карам защо я уби .
Но истината е ,че не може да ходиш на лов и като раниш животно да го лекуваш и връщаш в природата.
И други случки подобни съм преживявал,че дори един път баща ми ме заплаши ,че няма да ме взима на лов , ако ,,мрънкам .защото и него съм бил разтроивал . От тогава придобих малко хладнокръвност и като сме на на лов преодолявам убийството.
Това не ми пречи като не съм на лов и видя ранено животно да го взема да го излекувам..
Не си само ти. И аз не виждам смисъл в този "спорт". Може ли да ми обясните това удоволствие ли е или има някакъв друг замисъл, който аз не разбирам? Аз осъществявам допир с природата като се разходя в планината например, без да изпитвам нужда да убивам.Първоначално написано от ZipFail
Не само вие , а и всички ,които нямат ,,свещенното чувство''
.
Прочети коментара ми на предишната страница, че да не се повтарям.
А ловците.... атакувани са от всички в днешно време. В колко форуми фацебууци пише против лова.... а колко хора като чуят ловец и си представят изверг.![]()
![]()
![]()
Ако не беше gandalfepi4 тук сигурно щяхте да ме изперете ,че и админа да ме банне.за gandalfepi4. ;д
Съвсем нормално нещо в един цивилизован свят. Лова е бил необходимост преди около 1000 години, в момента не е нищо друго освен изгъзица.Първоначално написано от loveca777
Изгъзица е и цивилизацията , в която живееш. Изгъзица е цялото човечествоПървоначално написано от ZipFail
. Изгъзица е да се тъпчеш с месо за ,,мускулната ти маса'', но да не си заклал собственоръчно и една пуйка. Порати тази причина и аз уважавам всички вегетарянци.
Преди мислих вегетарянството за глупава работа, но се убедих,че не е. Това да се лишаваш от месо не е малка работа!
Първоначално написано от ZipFail
и все пак е по-добре свинското дето си го ял да си го гонил, приближил с риск да те изнасили в гъза и убил сам вместо селския педофил дето го е отгледал във вана с лайна да го удря в цимента нали?
ей по тази причина подкрепям лова, когато консумираш дивеча или убиваш представители на вредно голяма популация
От мойта гледна точка - да, ще се чуствам по заслужил. Ама иначе и Гошо ловеца и кварталния касап са ми горе-долу едни и същи, разликата е само в бройката.
Пък от друга гледна точка касапина го прави за да се прехранва, пък ловеца го прави за да си доставя удоволствие(и да с наяде няколко пъти)
А дали си се потил на строежа и си отишъл да си го купиш или си се потил в гората докато го застреляш, мен ми се струва все едно.
Aз нали ти казах да прочетеш коментара ми на предишнатая страница!Първоначално написано от ZipFail
Удоволствие изпитвам от лова, а не от убийството.
Не ме разбирай погрешно.
А рисковете ти за здравето и живота са мноого много по-високи,от колкото да бачкаш на строеж.
От убийствено високи жеги и опасност от слънчев удар или внезапна лятна буря до мразовити снежни бури с опасност от измръзване.
(не всички ловци имат пари за хилман страшно скъпи облекла, а и от вятъра и студа никакви дрехи не те предпазват).
Доубиването на ранено диво прасе , вълк, чакал ли ще е лисица - също крие опасност. Глигана може много жестоко да те осакати или убие, а ако си в балкана вероятността да те нападне мечка внезапно не е малка!. Ако те ухапе лисица болна от бяс или друга смъртоносна болест. Ако те ухапе отровна змия( усойница, пепелянка) или стоношка? Ако паднеш през някой урва или пропаст? Ако си счупиш крака или се хвананеш за някой капан сложен от други ловци.
Но най-опасното някой да не те простреля!. Знаеш ли колко хора загиват всяка година от такива нещастия? Колко са простреляни от заблудени коршуми, рекушети и тнт?
^
^ но защо? в единия случай животното е живяло нормално и свободно, а много малко (особено в българия) от добитъка не е държан в абсолютно отвратителни и ужасяващи условия
в единия случай ловеца получава удоволствие от свършена работа, преодоляни препятствия и избегнат риск, а в другия ако има удоволствие (в някои случаи има, виждал съм видеота на такива) е от това че причиняваш ненужна болка на животно което няма къде да бяга или как да се защитава (напълно различно от дивото)
в единия случай се наричаш ловец, а в другия касап и с причина.
не казвам че всички касапи са... касапи... разбира се.
а доколкото за потенето на строежа и купуването - за мен има разлика.
аз съм колил прасе и два пъти кокошка, и доооста пъти съм присъствал на коленето на такива животни като малък, това месо мога да го ям по-лесно, знаейки че животното е живяло малко или много сносно и е умряло що-годе бързо
а в другия случай аз бих се чуствал гадно да гледам животно как се мъчи в клетка която едва, едва го побира, да гледам как редовете пуйки им режат наполовина гърлата, набиват ги на куки все още живи и ги умъртвяват като ги пъхат във вряла вода
за мен е лицемерно да ям "плодът" на това, което не бих могъл да извърша сам и да се правя че ми е все едно
може би е до личностни характеристики, не знам, но си е моята позиция
http://www.teenproblem.net/news/s/31679.htmlЗнаеш ли колко хора загиват всяка година от такива нещастия? Колко са простреляни от заблудени коршуми, рекушети и тнт?
Мен и двете са ми противни, ама второто повечеПървоначално написано от gandalfepi4
![]()
На село хората с това се прехранват - гледат си ги животните, хранят ги и не виждам нищо лошо в това. Да си ги колят и да ги ядат. На тях им е нужно за да оцеляват. Хората във фермите също, работата им е нужна за да изхранват себе си и семействата си(не отричам, че зверствата в тея фабрики са излишни, ама това е друга тема). А ловците сами са избрали да го правят, просто за единия кеф. Това е. Както и да е, разлика в гредните точки явно![]()
Ама през вечерта си ядеш отсреляния глиган, а не копуваш от магазина ...
И пак се връщаме на зад. Да ходиш единствено на лов не те прави никакъв ловец, а бракониер с разрешително....
Еми така си е...е това, че примерно ще се определи като лоша близост, е втори въпросПървоначално написано от gandalfepi4
![]()
Im back...