.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Процесор и паста.

Понеже скоро съм решил да си зимам нов процесор, искам да попитам по компетентните от мен следните неща:

Разбрах че трябва паста. Каква? Аз мога ли да я сложа в къщи?
    Самият процесор мога ли да сложа сам?
    Сокета на дъното ми е ЛГА775 и за около 160 лева намерих дву-ядрен процесор 3.3 ГХз, това достатъчно ли ще е да подкарвам по новите игри?
    EDIT: Охлаждането ще трябва ли да сменям?

Поздрави
    Цитирай Първоначално написано от SoAfraid
    1 sha vi kaja Everybody is the difference. Chudete se ai.

Супер фен Аватара на badsector
    Кажи си точния модел на дъното и точния модел на процесора, който мислиш да взимаш, за да разберем дали ще си паснат. 160 лева за двуядрен процесор сокет 775 е много, а 3,3ГХз по първи спомени е невъзможно. Щом питаш дали ще можеш да го сложиш сам, значи няма да можеш. А охлаждането трябва да кажеш какво е, за да ти кажем дали трябва да го сменяш.

Голям фен Аватара на ZloboMiR
    Проверяваш си модела на дъното, ВНИМАТЕЛНО ъпдейтваш БИОС ако е нужно, купуваш максималният поддържан от дъното процесор, който можеш да си позволиш. Или този в ценовата листа, след който стъпката в цената те кара да хлъцнеш. LGA775 е Интел, аз съм им фен, нямат проблеми с температурата. Мнения разни, но според мен не е нужно да се изхвърляш за паста, оригиналният вентилатор се справя дори при овърклок. Не си с лаптоп. Този сокет е вече доста дуракоустойчив, но процесорът влиза само по един начин (триъгълен знак). Процесорът и радиаторът зачистваш с памуче и спирт, естествено без наводнения. Пастата се нанася с дебелина на косъм - точка в центъра и с пластинка разнасяш към краищата. Просто да е покрита цялата площ с минимум паста. Радиаторът се сваля с завъртане на четирите крачета, лекинго нагоре и настрани, за да отлени пастата. НЕ НАСИЛВАЙ! Поставя се само с натискане на тях, когато са завъртяни, има стрелки. Забележи в какво положение е. Ако си с нестандартно охлаждане, може да е с 4 болта просто.

http://www.pazaruvaj.com/procesori-c...775-p43809208/

Това е процесора.

http://www.gigabyte.bg/products/page/mb/ga-945plm-s2_10

Дъното.

За охлаждането, представа си нямам какво е, но на него пише CoolerMaster.
    Цитирай Първоначално написано от SoAfraid
    1 sha vi kaja Everybody is the difference. Chudete se ai.

Охлаждането звучи добре. Предполагам са четири болта, просто щото си тежи. Процесорът си има термо защита, аз прегрял и повреден не съм срещал. Може и да го следиш със Speedfan поне в началото.
    Дали ще става за игрите, виж препоръчителните на някоя от новите игри и се презапаси. А, и нали знаем, че се вади кабела от контакта?

Здравей,
    Най-често процесорите си вървят с охлаждане, което елиминира нуждата от закупуване на такова. Освен това има нанесен слой паста в/у долната част на радиатора, така че и за това няма нужда да му мислиш. В по-редки случаи ще закупиш само процесор (с 5 до 20лв по-евтино излиза), като това ще те задължи да намериш подходящо охлаждане (старото ще ти свърши работа) и ще трябва да нанесеш слой термо паста, която можеш да закупиш от повечето компютърни и радио магазини.

Поздрави

Малко допълнение, според мен пастата-лепенка не е така топлопроводима. А във сайт за втора употреба не се знае дали ще попадне на бокс и читава ли ще е перката. Затова не сме поставяли въпроса за смяна на вентилатора, освен ако не се наложи. Тогава трябва да се купи подходящ и разчетен.

Голям фен Аватара на FantaMen
    Процесора както казаха горе щом питаш не можеш да си го сложиш...Пастата е нещо като по-добър контакт между вентилатора и процесора...Добре е да се сменя на 1-2 месеца!Купува се от нормални специализирани магазини за компютри...Но не ти предлагам и това да правиш сам...освен ако не знаеш точно какво правиш...1 забравен болт на вентилатора и процесора ти заминал от прегряване...Един познат така чисти си PC-то сменя му пастата пуска и хоп след 1 мин Блокаж!Накрая се оказа че още при пускането процесора му прегрял защото объркал свързването на вентилатора
    Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"

Супер фен
    Да, направо всяка седмица се сменя термопастата, айде малко по сериозно ...
    Облякох черни дрехи върху бялата си душа
    за да се слея със сивата безмълвна тълпа.

Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
    Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!

TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    За да подкараш новите игри не ти трябва само процесор!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Не виждам смисъл в този ти ъпгрейд, много са парите за този процесор, а нови игри няма да играеш с него.
    „След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от K_O_L_E_V
    ...много са парите за този процесор...
    Не много, ами супер много. За същите пари се взима 1155 процесор. Отделно древното дъно не го поддържа. Продавай каквото имаш и взимай нова кошница.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си