- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчни средства - Свещички?
Здравейте, прочетох това в темата ".: Обща сексуална култура :."
Тъй като не намерих другаде информация за свещичките искам да попитам дали този метод е надежден.. С приятеля ми искаме да правим секс без презервативи и притеснения и евентуално да свършва в мен, но не ми се рискува за противозачатъчните.. Не съм сигурна дали ще попадна на добър гинеколог и дали няма да си дам парите за прегледа напразно, а и освен това не ми допадат особено страничните ефекти от противозачатъчнитеПървоначално написано от machoka
.. В информацията по-горе пише, че не бива да се прави вагинален душ в продължения на 6 до 8 часа, това означава ли, че след поставянето на свещичката не трябва също така да се прави и секс в същия период от време? Ако можете да ми кажете до колко процента е сигурен този метод против забременяване ще съм ви много благодарна
.. И последен въпрос по темата: от някъде бях чула, че употребяването на свещички увеличава вагиналната секреция, вярно ли е?
![]()
~ Понякога липсата на чувства е единственият начин да оцелееш.
аз пък мога да ти кажа че съм много доволна от моите противозачатъчни и всичките им странични ефекти ми се отразяват супер... т.е. при мен са положителни![]()
~девойче съм~
А какви са те?
Предполагам преди това си ходила на гинеколог, ще ми обясниш ли по-точно какви изследвания трябва да ми направят и колко струват г/д?
Според мен заложи на противозачатъчните. Потърси добър гинеколог в града, в който живееш. Така ще си много по-спокойна и ще ви бъде много по-лесно. Късмет, все пак ти решаваш.
П.П.: Правилно изписаните противозачатъчни НЕ крият риск за теб! Дори може да нямат странични ефекти, ако са най-точните за организма ти.
Ясно е че преди да си взема каквито и да било противозачатъчни трябва да мина през гинеколог, имаш ли представа какви изследвания се правят за установяване на точните таблетки и колко струват горе/долу (изследванията) ..![]()
Като видя правилно изписани противозачатъчни, ми се повдига от простотия и глупотия.
300 лв ти трябват за изследванията, необходими преди изписване на ОК. По време на приема почти пак толкова- 200-250 лв.
Авторке, много не си наясно, а на мен не ми се обяснява днес. Давам ти листовка.http://apteka.framar.bg/30000066/%D1...0#.TmsrN6hF7Qo
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Интересно ми е какъв процент от гинеколозите наистина правят тези изследвания. Познавам бая момичета, които са на противозачатъчни и никоя не е дала 300 лв...
Сериозно, сефте го чувам това.
От младите ползвателки николко,отиваш ,разпитват те малко и преписват.
На мен ми взеха само 20лв.
А на мен - 10лв. за консултацията.
И нямам оплаквания.
Просто видя на колко съм години, килограми и ме разпита доколко ми е редовен цикъла, накрая прецени да ми даде възможно най-леките.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Също съм на това мнение!Първоначално написано от krem4et0
maDamn
+1Първоначално написано от krem4et0
А и аз доверие на мъж нямам, освен ако нямам връзка с даденият от доста време ( поне 1 год ). Тоест не го знам колко е е*ал преди мене без кондом и каква болест може да ми докара.
Аз си свършвам винаги в устата и не държа приятелката ми да взема противозачатъчни.Правим секс от година и до сега не сме имали проблеми , защото съм доста предпазлив. Против презерватвите съм защото само при мисълта ,че някаква найлонка ме дели от топлата нежна кожа на вагината и ми спада патлака. За тези които ще ме оспорват с тезата ,че може да се забременее от предеакулационната течност на мъжа, ще кажа да си го натикат където слънце не огрява и да не ми се правят на професори , защото тая течност не съсдржа сперматозиди ,а е просто секрет който смазва пикочния канал при възбуда за да се улесни изтичането на спермата от члена.
Татко: Харчиш пари най- безразборно. Мисли за бъдещето момче , ние няма да сме вечни.
Мислиш ли ,че цял живот ще те издържаме с майка ти ?
Аз: Ами не......ще ме издържате докато ме поемат децата.