.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 130
    Град
    In a world you don't exist

Понякога одраното животно примигва!

http://bg.myletsadopt.com/?p=2483

За всички които ги е грижа, поне малко!
    Не носете трупове върху себе си.

Това е остатъкът от палтото ви.
    And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"

Град

Earthlings (в превод "Земляни") е филм показващ пълното неуважение към животните, въпреки зависимостта на човечеството от тях.От цитатът "Ако стените на кланниците бяха от стъкло, всички щяхме да сме вегетарианци" може да ви стане ясно какво ще видите.
    Мощен, информативен, и провокиращ размисли, “Земляни” е най-обширния продуциран до сега филм за връзката между природата, животните, и човешките икономически интереси. Има много значими филми за правата на животните, но този ги надминава. “Земляни” ПЛАЧЕ да бъде видян.
    And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    klol

Banned Мега фен

Re: Понякога одраното животно примигва!

Цитирай Първоначално написано от Imprevisible
    http://bg.myletsadopt.com/?p=2483

За всички които ги е грижа, поне малко!
    Не носете трупове върху себе си.

Това е остатъкът от палтото ви.
    Няма такова нещо. Животно да се одира живо е дело само на изроди. Не вярвам ,че законно в Китай така ги убиват и одират.....

^ много неща стават в китай, не прибързвай със заключенията

доста гадни неща стават там с животни. примерно някои ги ядът живи - октоподи, костенурки, змии ги разфасоват живи на пазари etc

Banned Мега фен
    Ми то като е комунистическа страна да ти кажа нищо чудно., но чяк такова канибалство малко ми бяга да си го представя.
    Миналата години в Китай направиха закон , който гласи ,че ако убиеш сибирски тигър - не доживотна присъда, а убииство с изтрел е наказанието ти. (смъртна присъда)
    Причината била,че популацията им била в критични граници и можело да изчезне.
    Пак миналата година бях гледал клип, на който одираха ЖИВИ животни. Но те бяха руснаци май , а не китайци и го вършеха незаконно сигурно.
    А като спомена ,че разфасовали живи октоподите и костенурките на пазара - тука не правим ли същото с раците.
    Винаги съм се ,чудил как може да е позволено раците да се сваряват живи? Те нямат ли сезнори за болка? ИМат! Как в европейските страни така ще издевателстват като талибани с раците?

Град
    Няма такова нещо. Животно да се одира живо е дело само на изроди. Не вярвам ,че законно в Китай така ги убиват и одират.....
    Това дали е законно или не не ги спира. Както в България, така и в цяла Европа има закон за защита и хуманно отношение към животните който ясно гласи че никой няма право да ги убива, измъчва и т.н. Нямат право и да ги използват като атракция, но съм сигурна, че в някои от курортните градове, пък и не само, това продължава да е практика.

ПП: Ако има някой, който е гледал филма, нека сподели впечатления. Лично аз бях потресена.

Banned Мега фен
    Важното е да не е на мода да се носят . Преди 20 години в България е било това на мода. Кожите са се продавали на огромни цени. Можело е само от лов и продаване на кожите да забогатееш и да си купиш кола.
    Сега отминаха тези времена. Сега за една кожа от лисица не дават повече от 5 лв. Така трябва да стане и в Китай. Но там е комунизъм и на дали скоро ще се промени.
    А тук в България дето вече почти никой не ходи на лов за хищници - те придобиха огромни количества. А дивечът е малко.
    Пак преди 20, 30 години го избиха. Сега има само на снимки да гледаш какво е било преди 40 години. Горите и полята как са гъмжали от елени, сръндаци, от зайци и местен пъдпъдък. Прочие не остана местен вече на много места в близост до градовете.
    А пак преди 40 години по полетата животните не са се страхували да се покажат денем. Сега кой е виждал елен или сръндак на пътя с колата? Всичко е наплашено изперкало по горите.

Град
    Като са отминали тези времена защо продължават масово да се носят кожи. Интересно ми е дали хората са неинформирани или просто не им пука. И не само относно дрехите и аксесоарите. Не знаят ли какво ядат или не им пука. Не знаят ли за какво е синия, за какво жълтия и за какво зеления контейнер за отпадъци или не им пука???

^ не знаят И не им пука

и по-спокойно с удивителните. и на мен ми е неприятно но не изперквам

Като са отминали тези времена защо продължават масово да се носят кожи. Интересно ми е дали хората са неинформирани или просто не им пука. И не само относно дрехите и аксесоарите. Не знаят ли какво ядат или не им пука. Не знаят ли за какво е синия, за какво жълтия и за какво зеления контейнер за отпадъци или не им пука???
    Това за контейнерите пък какво общо има? А и това е глупава идея...За какво аз да се старая да ги разделям, като боклуджията после ги изръси в общия куп? А и специално за пласмасата нещата са доста сложни...видовете пластмаси са различни, и не може да се смесват! Е то може, но не за добро...не че пластмасата е добро де...
    Im back...

Град
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ^ не знаят И не им пука

Не изперквам, къде видя удивителни ?

Banned Мега фен
    Te слагат от по - рано контейнери за разделно изхвърляне на отпадъци, за да свикне ,, глупавия'' народ как да си изхвърля боклука.
    Обаче в България скоро ли ще открият фабрики и заводи за преработката им - хич не се знае...

^ не знаят И не им пука

Не изперквам, къде видя удивителни ?
    визирах трите въпросителни, my bad

Град
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Това за контейнерите пък какво общо има? А и това е глупава идея...За какво аз да се старая да ги разделям, като боклуджията после ги изръси в общия куп? А и специално за пласмасата нещата са доста сложни...видовете пластмаси са различни, и не може да се смесват! Е то може, но не за добро...не че пластмасата е добро де...
    Това за контейнерите го дадох просто като пример, че никой не го е*е кво става около него. Българинът все още изхвърля боклука си през терасата и през прозореца на влака, независимо колко цвята контейнери за отпадъци има.

Град
    За да не се отклонявам от темата ето ви линк към филма Земляни.
    Филмът не е за деца и за хора със слаби сърца.
    http://video.google.com/videoplay?do...63723666627529

Banned Мега фен
    A Румънците са още по-зле. (поне доколкото съм забелязал) Градовете им чисти и блестят от чистота. А градините им и извън населените села - гъмжи,че гъмжи.
    Само в източна Румъния до Констанца е чисто. Не може да се сравни източна с централна.

Голям фен Аватара на TheBeatles
    Град
    София
    Филма го гледах преди месец. Едвам издържах. Скъсвала съм се от рев. Даже в един момент трябваше да спра филма и да си поема дъх. Никога не съм носила кожа, каквато и да е, и никога не бих. Не съм вегетарианка, но сериозно се замислям дали да не стана след ужасяващите кадри от този филм.
    Момиче съм!

"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън

Град
    Цитирай Първоначално написано от TheBeatles
    Филма го гледах преди месец. Едвам издържах. Скъсвала съм се от рев. Даже в един момент трябваше да спра филма и да си поема дъх. Никога не съм носила кожа, каквато и да е, и никога не бих. Не съм вегетарианка, но сериозно се замислям дали да не стана след ужасяващите кадри от този филм.
    На мен също ми подейства така, и също обмислям вегетарианството и май плюсовете надделяват като виждам от къде идва месото, което ядем. Месото, което купуваме, си е всъщност мърша. А да не говорим, че месоядството е една от основните причини за световния глад.

Мога да ти препоръчам още един филм "Meat the truth"

^ ми тогава спри да се лигавиш и почвай да рупаш маруля бе майна

аз два пъти седмично ям по малко риба и 400 гр. говеждо месечно че да си поддържам организма и не съм умрел нали?

Banned Мега фен
    Има един филм,, Home,, - Пак дават за кравефермите в Испания.
    Слава Богу,че поне тук в България не е така. Кравите живеят в рАЙ. Перлата на кравите е тука. Но скоро и тука ще стане така. Както селата ни изчезват и всички стада ... чули сте скоро даваха по-новините от 11 милиона преди сега по -малко от 1 милион добитък.

Град
    ^ ми тогава спри да се лигавиш и почвай да рупаш маруля бе майна

аз два пъти седмично ям по малко риба и 400 гр. говеждо месечно че да си поддържам организма и не съм умрел нали?
    Майна, никой няма да умре ако не яде месо. И ако няма кво да споделиш по темата, ако обичаш не се заяждай. Не смятам да ти давам обяснения защо не съм спряла до сега. Това е въпрос на личен избор и съображения.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Аз ям месо 6 дена от 7. Веднъж ям и риба.
    Лош човек ли съм ?

^ не се заяждах просто не мога да те разбера.

уж ти е толкова болно място това за животните, па от друга страна не искаш да станеш вегетарианка...

аз примерно съм бил в български кланници (роднина работаше в бранша) и мога да ти кажа че животните където ги трепеха (с едно странно изключение) е абсолютно ужасяващо, от най-лошите и низки стандарти

за'тва и не плюскам (когат консумирам месо е от "био" животни) и ми е през кypа и мога да си говоря каквото искам.

ти обаче само опяваш колко е лошо да носиш дрехи такива, да пазиш трофеи ама ако е за ядене е съвсем друг въпрос по някаква причина...?

не разбирам.

ПС знам че от липса на месо не се умира но има определена група амино киселини които ТРЯБВА да си ги набавяш така иначе "лошо", до колкото ми е известно няма суплементи за тях. по тази причина и от време на време ям риба и месечно говеждо вместо само и единствено соеви заместители

LUnaTrick

бал съм те, не съм тръгнал да съдя. това си е мой избор. не чаткам само момето как може да ѝ е толкова тежко за някои неща свързани с животноубийството и да не я грее (привидно) за други

Град
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Аз ям месо 6 дена от 7. Веднъж ям и риба.
    Лош човек ли съм ?
    Точно това казвам, че е въпрос на личен избор, а gandalfepi4 ми обяснява, че се лигавя.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си