- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Понякога одраното животно примигва!
^ ми в един пост казваш "бедните животинки чакали и вълци, толкова ми е жал за страданието им" а в друг "да, плюскам плода на десетки пъти по-голямо страдание въпреки че не ми е нужно" и не мога да ти разбера позицията ама грам
сякаш някой да вика че е мюсюлман и след пет минути да нарече мохамед педеруга
няма логика некво
и спри да бъдеш толкова butthurt, нито съм те обиждал нито нищо
Консумацията на месо и мляко в подрастващата възраст на деца и младежи е особено важна. Имало е доста случаи на момичета и момчета от училище ,които са били пълни вегетарянци и след години в университета вече са се разболявали от много сериозни болести точно поради тази причина.
Трябва да си имаш хранителен режим и поне малко да ядеш месо.
Дори gandalfepi4 според мен трябва малко повече да яде. Защото рибата много се различава от останалите видове месо.
Болно ми е заради начина по който се отнасят с тях, и по който ги убиват. Човека никога няма да спре да яде месо, но има изисквания които трябва да се спазват и има хуманни начини по които може да се извършва умъртвяването на животни в кланниците, това че им излиза солено и не ги спазват е друг въпрос. А и не ям месо купено от магазина, след като разбрах как става цялата процедура.Първоначално написано от gandalfepi4
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
Позицията ми е да не се убиват животните НЕХУМАННО и БЕЗЦЕЛНО. Сега разбираш ли я?
Ти ядеш ли чакали и норки? Има животни които биват отглеждани, за да бъдат убити след това и нито ти, нито аз нито който и да било множе да промени това и мнението ми е, че самото умъртвяване трябва да става по безболезнен за животното начин.
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
Това преди години ли или скоро. А се заблуждавах ,че тука е малко по-добре положението, но уви... същата история.Първоначално написано от gandalfepi4
^ те т'ва е друга работа. вече има смисъл... само дето не разбирам откъде си вземаш месо ако не от магазина, но предполагам че не скачаш по покриви да ловиш гълъби нали? я кажи къде има в бг за "хуманно отрепани" че аз съм търсил и не намирам (в момента съм в холандия)
Ям единствено пилешко месо, което баба ми купува от село. Пилетата биват убивани чрез чупене на врата. Не знам подробности, но това е един от хуманните начини за убиване на животни. (на птици по-точно)
Защо не колене, а чупене не врат. Не е е ли по-безболезнено коленето ? Ама не колене с джобно ножче, да оставят птицата да умре със срязано гърло, а с брадва.. разбираш ме.Първоначално написано от Imprevisible
А за телетата.. ами с инжекции.
Казвам, че не знам детайли, но според начините за хуманно умъртвяване на птици това е един от безбоезнените методи (луксация на врата).Първоначално написано от loveca777
gandalfepi4 ти казва:
да счупиш врата на птица боли, аз знам понеже съм патка.
но "да", наистина е по-"приятен" метод от конвенциалните и все пак бих те посъветвал да се увериш сама щото дори в сертифицирани места не го правят
ако ти пука толкова все пак де, само предлагам
Какъв е проблема в отглеждането на животни с цел произвеждане на месо ? Кокошките, прасетата и кравите не са пред изчезване. Не ги хващат от гората да ги колят. Те си се отглеждат от малки, докато не дойде деня на страшния съд. Как се колят, също не виждам къде ви е проблема. Ако аз имам кокошка, която да речем съм си я отгледал от птиченце, никой няма право да ми казва аз как и какво да правя с нея. Ако искам и с ток ще я изпържа, тя си е моя. Някои животни са предназначени за храна, не им давайте права и да ги превръщате в личности.
не помня да съм казвал или намеквал че има такъв. както вече посочих аз самият консумирам месо, понеже смятам че е незаменимо, просто го ограничавам много.Първоначално написано от LunaTriCk
so?Кокошките, прасетата и кравите не са пред изчезване. Не ги хващат от гората да ги колят.
aaaххх. това започва да е страннен и сложен спор. учтиво те питам - тогава защо има закони против това?Те си се отглеждат от малки, докато не дойде деня на страшния съд. Как се колят, също не виждам къде ви е проблема. Ако аз имам кокошка, която да речем съм си я отгледал от птиченце, никой няма право да ми казва аз как и какво да правя с нея. Ако искам и с ток ще я изпържа, тя си е моя.
как ще се чустваш ако видиш съседа ти да си мъчи кучето/котката и ти отговори със същия аргумент?
ами родител детето си?
не смятам че тогава аргумента ти би звучал толкова убедително
ЗНАМ че има разлика между животни и хора (поне в твоите очи), но каква е разликата между човекът който си убива домашен любимец и наричан "изверг" и този който по абсолютно брутален начин убива животно (ако искаш линк да пращам казвай) и бива подминаван, а "трудът" му, уважаван?
Някои животни са предназначени за храна, не им давайте права и да ги превръщате в личности.
защо? освен това не съм искал това - просто ми е гадно като гледам как се третират някои животни в някои места (както казах и от личен опит) и след като аз самият когато съм убивал животно за храна не съм постъпвал така не смятам че е морално, за мен, да консумирам такова
аз не ти казвам какво да ядеш - не ми казвай какво да не ям
аз не ти казвам как да се държиш с животните - закона ти го казва
Omg.
Животните предназначени за храна?Всички животни изпитват чувства и болка....
шшш Това да живее кравата цял живот в тъмница и да я тъпчат с лайна как ти се вижда?
а това да ги убиват по мъчителен начин?
LunaTriCk как може да мислиш така?
^ съмнявам се това да е имал предвид. мисля че просто не си е изразил мнението много ясно
Никъде не съм се обърнал към теб лично. Това, че поста ми е след твоя не означава винаги, че е директно към теб въпроса. Говоря за самата дейност. Яж си каквото искаш, разбира се че аз ще съм последния, който ще ти дава тон в живота. Мисълта ми е друга. Да се погледне на самото действие обективно, без значение кой го прави.
Не ми е приятно като гледам незаслужено насилие, но знам че това не е моя работа. Човек да бие котката/кучето си. Еми, да си го бие. Това е неговия си двор, лично пространство. Да, тъпо е. Но негово право си е да е тъп. Чак когато почне да бие твоето куче, тогава проблема става твой.
Родител - дете - насилие е деликатен въпрос, който както казах по-горе е много по-различен от собственик - стока.
LunaTriCk
Значи се съгласяваш и не виниш изрод дето е одрязал краката на кучето си и го е одрал живо , защото то е ,, стока'' в неговия ,,двор''?
Точно в това е същността на проблема, че всеки си мисли че това не го засяга, не е негова работа и не е негов проблем. "Негово право си е да е тъп" - това изказване дори не мога да го разбера. Ако си тъп, ако си болен (психически) или просто си зъл, до такава степен че да вредиш на околните, това автоматично става не само твой проблем, но и проблем на околните.Не ми е приятно като гледам незаслужено насилие, но знам че това не е моя работа. Човек да бие котката/кучето си. Еми, да си го бие. Това е неговия си двор, лично пространство. Да, тъпо е. Но негово право си е да е тъп. Чак когато почне да бие твоето куче, тогава проблема става твой.
Според теб, трябва да изчакаш, изрода от квартала да започне да измъчва освен собственото си куче и твоето, за да стане твой проблем. Така ли?
Само да ти кажа че когато проблемите не се изкореняват в зародиш, после става прекалено късно. И кучето на съседа ти няма да остане единствената му жертва.
А това, че прасетата, кравите и кокошките се отглеждат за да бъдат убити не означава че трябва да бъдат измъчвани преди това да стане.
И както ти каза gandalfepi4 има закон който ти казва как да се отнасяш с кокошката в двора си и е противозаконно да я убиеш по мъчителен начин.
@loveca777
Мисля, че не е моя работа какво става в чуждите дворове с чуждите кучета. Да, мисля че е варварско. Да, не бих поддържал връзка с подобен човек. Бих му казал, че е гадно това което прави, но никога не бих тръгнал да му се преча и да го спирам, защото това е негово решение. Както той няма право да ми се бърка в нещата, така и аз нямам в неговите.
@Imprevisible
Точно това е същността на проблема, че всеки си тика носа в чуждите работи. Никой няма право да ти каже, ти какво и как ще правиш с твоите неща, само защото на него му се вижда грешно.
Моето куче - мой проблем. Неговото - негов. Точно и ясно. Когато този човек посегне на чуждо, тогава вече трябва да има някакви действия.Според теб, трябва да изчакаш, изрода от квартала да започне да измъчва освен собственото си куче и твоето, за да стане твой проблем. Така ли?
Знам, че не е такъв закона, но никъде не съм казал че го подкрепям.
Най-вероятно още повече ще ме хейтите ама не ми пука как е стигнало месото до масата ми, стига да е свежо и вкусно. Тези животни са за това - да умрат. Как ще умрат...не мога да разбера защо трябва да ми пука ?
^ никой не може да ти каже за какво трябва да ти пука.
съгласен съм.
това е твое право. никой не може да ти каже какво да чустваш или правиш със своите притежания дори да се нараняваш, дори да унищожаваш своята собственост ДО МОМЕНТА в който това започне да афектира негативно други хора.
всички можем да се съгласим с това. така е по закон, така е логично, така ТРЯБВА да бъде.
въпреки че имам различна позиция с LunaPenis мога да му стисна ръката по този въпрос.
остава само да се запитаме защо правим така, защо е такъв закона?
тогава започваме да ходим по пътеката която води до идеята за ценоста на личността.
ако се запитаме какво е личност, започваме да се виждаме като животни все повече и повече.
направим ли и това става ясно защо аджиба има закони които ги защитават, защо повечето хора се възмущават от подобни позиции.
това е луна, "проблемът" е че ти по някаква казваш това:
не им давайте права и да ги превръщате в личности.
това ме обърква, не липсата ти на загриженост или другите ти мнения.
С това искам да кажа с това, че за някои хора животните в една кланица, не са просто животни ами....Пенка, Иванка, Гошо, Пешо, Киро, които имат мечти и светло бъдеще в живота. Сякаш едва ли не, ако не бяха в тази клетка щяха да започнат собствен бизнес, кариера или да влязат в армията. Сякаш техния живот е толкова значим, че е грехота да се отнасят с тях така. Но не е така. Смисъла на техния живот е да станат на пържоли.не им давайте права и да ги превръщате в личности
За мен лично е глупаво да се обръща толкова голямо внимание и значение, на "животни в беда", когато има толкова много хора в беда. Ако трябва да избера да спася живота и благосъстоянието на 5 човека или 500 прасета, избирам хората. Защото да речем Хорхе работи в кланица, в която дерат животните живи. Хорхе не знае местния език и това е единствената работа, която може да си намери. Обаче, идват трима костюмари от ХЕИ и казват, че той извършва нерегламентирана дейност и затварят кланицата. Сега Хорхе остава без работа и няма как да нахрани двете си деца и жена, но....поне пък прасетата са щастливи.
Не го гледай, докато не умре хубаво и няма да примигва. Пък и след това може пак да не го гледаш и няма да си внушаваш, че примигва
.
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"
Промоцията на бананите, мина, така, че няма вероятностПървоначално написано от gandalfepi4
Абе ти кога ще спреш да спамиш с тези детски картинки
![]()
![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"