- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Понякога одраното животно примигва!
Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
![]()
eЕбАхмуУ примера само дето измисли.
![]()
То по тази логикаа ехее колко истории от всяка една област на живота щи дам...
Работата е да се убиват безмачително . Да се гледат на добри условия на живот! Това че ще се убият не пречи да се отгледат нормално и убият безболезнено!
От къде идва тази състрадателност и грижа към някакви животни отглеждани, за да станат на кайма, не мога да си го обясня ? Никой не ви кара вас да ги извършвате тези дейности. Има си хора за това, спокойно.
^ на мен ми харесва когато сам си убивам храната (което става доста рядко) вместо някакъв да ѝ чупи краката, да ѝ вади очите, да я кара да гледа как убиват нейни роднини и тя да трепери от ужас докато се хлъзга из кръвта им и после да я сече с тъп сатър (да ти намеря ли клипчето?)
не е като по телевизията да вкарат кравата в стаичка, докато се чуди какво става един пич с патлаче да я тресне отгоре и готово.
ако на тебе не ти пука хууу, на мен ми. чест, състрадание, морал, елементарна емпатия, ей такива ми ти работи.
по твоята логика ако някакво дете е с нелечима болест която ще го утрепе преди да е навършило месец и е сираче няма никакъв проблем да го дадеш на педофили да го намажат с лайна и да го ебът (да, има такива работи, ако искаш доказателство казвай) щото ще е практически с акъла на най-тъпото животно и ще са му преброени дните
ако ти е толкова трудно да ми разбереш позицията предлагам алтернативи:
би ли купил обувки/топка които са хубави и евтини, но направени от съсипани деца?
би ли си купил хубава лампа от кожа на евреин?
би ли приел пари (които не ти трябват) от някой който е убил невинен за тях?
горе-долу същото е. щом аз не бих го направил, не бих го приел/използвал/консумирал.
би следвало сега да чаткаш след като сам осъди това поведение и се дистанцира от него
СПОКОЙНО ВИКА!Първоначално написано от LunaTriCk
НЯМАМ НЕРВИ![]()
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
^ кротни се малко па и ти![]()
като нямаш нерви влизай в анархистките форуми да гледаш как се правят бомби с подръчни материали и "почвай"
Ето, пак сравняваш животни с хора.
"Чест, състрадание, морал, елементарна емпатия, ей такива ми ти работи" изпитвам към хора и домашни животни. Към кайма не мога да изпитвам. Да приемем, че всичко е както искате, даже и Animal Planet им пускат в кланиците. И ? Какво толкова променя това ? Ще спите по-спокойно вечер, знаейки че някъде там крава #120 е умряла щастлива ли ?
Хора и ,домашни животни''. - Това е много относително.
В китай гледат домашни прасета като любимци , а във Виатнам се хранят с кучешко месо...
Никой няма да спи с тази мисъл, но би трябвало да е така.
Това е голям грях и изродщина на човечеството и трябва да се промени.
------------------------
ПС: Темата не е за кравефермите и кладниците , а за убийството и дрането на животни за кожите им.
А тебе ако те направя на кайма дали трябва да изпитваме състрадание към теб, а? Всички животни са живи същества, без значение домашни или не.Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
Стига с тези малоумни изказвания. Хора сме все пак.Първоначално написано от Concussion
защо не? за мен няма голяма разлика. виж "дивите деца" примерно - нормално дете което е отрасло далеч от цивилизацията се превръща в, буквално, животно.Първоначално написано от LunaTriCk
това че ходят на четири крака, плезят език като кучета, пикаят си в гащите, джафкат и никога не могат да научат дори елементарни думи прави ли ги животни?
защо не? един папагал може да комуникира с хора, да отговаря на въпроси, да решава тестове, да проявява симпатия и емпатия (явно за разлика от теб).
същото и с много маймуни - има орангутани научени на езика на знаците и способни да водят "разговор" с хора
става ми гадно да гледам как мъчат човек понеже се приравнявам с него. същото и с животни - мога да се приравня с тях (поне по-"висшите"), щом нещо може да малко или много да говори с теб, да проявява любов, а ако аз бях отрасъл в гората щях да си ям лайната и да лая като псе защо да не проявявам поне малко емпатия към тях?
аз също ^_^"Чест, състрадание, морал, елементарна емпатия, ей такива ми ти работи" изпитвам към хора и домашни животни. Към кайма не мога да изпитвам.
просто не забравям че каймата идва от някъде
отговори ми на въпроса - би ли ял кайма от човек? след като не ти пука би следвало да можеш
Да приемем, че всичко е както искате, даже и Animal Planet им пускат в кланиците. И ? Какво толкова променя това ? Ще спите по-спокойно вечер, знаейки че някъде там крава #120 е умряла щастлива ли ?
определено да. защо ти е толкова трудно да го проумееш само не чаткам![]()
по-рано ти каза
Първоначално написано от LunaTriCk
втори въпрос - ако видиш как съседа ти хваща една кокошка, заковава я за стената, бавно я залива с вряло олио, дърпа ѝ ноктите, гори я с желязо, удря я, реже ѝ човката и прочее ненужни мъчения преди да я заколи и след това ти я даде опечена и сочна на поднос да я ядеш понеже /нещо си/ ще ти бъде ли приятно да я плюскаш?
може би след тези въпроси сега ще постигнем някакво разбирателство
Ти недей да ми казваш какво да пиша.Първоначално написано от loveca777
ще ти казвам аз... ще те съдя за заплашване с убийство .![]()
@Concussion
Каквото искате изпитвайте. Ваше решение. Аз вече съм кайма, каквото и да направите аз няма да го разбера, така че...безсмислен някак беше този въпрос.
@gandalfepi4
Животно отглеждано в кланица няма нищо общо с Маугли, папагали и орангутани. За мен има голяма разлика между животни отгледани с една единствена цел в изкуствена среда и животни в естествена среда. Не виждам къде е приликата между кокошката и папагала или маймуната и кравата.
Да, едно дете отгледано далеч от цивилизацията би изглеждало по навиците си като животно, но ако го откъснеш от тази среда и го сложиш сред хора, ще стане човек. А сега ми кажи, ако вземем една кокошка от птицефермата къде е нейния потенциал да стане нещо повече от месо във фризера ?
Да, но не си. Защо тогава да се правим на такива каквито не сме ?ако аз бях отрасъл в гората щях да си ям лайната и да лая като псе защо да не проявявам поне малко емпатия към тях?
Хах, това го очаквах малко по-рано.ако видиш как съседа ти хваща една кокошка, заковава я за стената, бавно я залива с вряло олио, дърпа ѝ ноктите, гори я с желязо, удря я, реже ѝ човката и прочее ненужни мъчения преди да я заколи и след това ти я даде опечена и сочна на поднос да я ядеш понеже /нещо си/ ще ти бъде ли приятно да я плюскаш?
Да, бих я изял. Точно пилешко обожавам. Това е една обикновена кокошка, все пак. Каква е моята вина, че съседа ми е зъл ? Както казах по-горе - мен не ме интересува начина по какъвто е стигнало даденото месо до масата ми, интересува ме качеството му.
Но да приемем и варианта да ми стане гадно и да не ям. Еми, повече няма да присъствам на "готвенето" и ще си ям по-спокойно. Ако тръгна да се притеснявам за всяко едно нещо как точно стига до мен, ще се побъркам.
Аз разликата във вижданията ни я бях отбелязал по-назад. Вие поглеждате една свинеферма и виждате малкия Гошо, дебелия Пешо и прочее. Аз като я погледна - виждам бекон.
Ми човек... тази кокошка убивана в страшно мъки.. би трябвало да не я приемиш от този човек, който ти я предлага, а да си я купиш от друго място.
Ако умирам от глад и аз ще я изям , но този човек, който ще ми я даде никога няма да му простя.
Жалко е, че някои хора нямат и най-малкото чуство за емпатия...
a къде е разликата? предетерминацията наложена от хората? това за мен няма нищо общо с това да ми е гадно че са мъчили кокошка (примерно) ненужно и да не искам да имам нищо общо с товаПървоначално написано от LunaTriCk
всъщност не. специално го споменах за тебе. ако искаш напиши feral children в ютюб и ще намериш един документален филм. животни са много от тях - маймуна или куче с дрехиДа, едно дете отгледано далеч от цивилизацията би изглеждало по навиците си като животно, но ако го откъснеш от тази среда и го сложиш сред хора, ще стане човек.
гледай едно моме на 13-14 май беше, как е седнала на задни крака и с изплезен език диша учестено като куче и тогава ми разправяй как е станала голям човек
А сега ми кажи, ако вземем една кокошка от птицефермата къде е нейния потенциал да стане нещо повече от месо във фризера ?
да, разбира се. с прасета конкретно се случва много често. добре си се оправят. имаше документален филм и за това (pigzilla май се казваше). също с кучета, котки и влечуги пуснати или (по-често) избягало в природата, вероятно и с пернати но за тях конкретно не съм гледал никога.
но така или иначе прасета конкретно са с доста голям потенциал - умни са, стават добри любимци, дори са спасявали живот на стопаните си
тей ти потенциал
ако аз бях отрасъл в гората щях да си ям лайната и да лая като псе защо да не проявявам поне малко емпатия към тях?... защо съм човек...Да, но не си. Защо тогава да се правим на такива каквито не сме ?
по тази причина не убиваме умствено изостанали луна, по тази причина сме освободили робите, по тази причина става еманципацията
защо да се правим на умствено изостанали и да не оставим тези хора да умрат в гората вместо да ги приемаме за равни нас? защо да се правим на равни с неграта от африка и не ги държим като товарни животни когато не могат да четът и пишат? защо да се правим на равни с жените когато можем да им набием по две крушета и да ги поставим на място вместо да им търпим глупостите?
както човешкото общество става все по-цивилизовано започва да уважава чуждата гледна точка повече.
ДА аз не съм човек със синдрома на Даун, но мога да се поставя на негово място и да му направя добро вместо да се възползвам
ДА аз не съм полудив негър който ебе овци и си играе с пишката си, но мога да се поставя на негово място и да му направя добро вместо да се възползвам
ДА аз не съм слаб като жена, но мога да се поставя на нейно място и да ѝ направя добро вместо да се възползвам
ако видиш как съседа ти хваща една кокошка, заковава я за стената, бавно я залива с вряло олио, дърпа ѝ ноктите, гори я с желязо, удря я, реже ѝ човката и прочее ненужни мъчения преди да я заколи и след това ти я даде опечена и сочна на поднос да я ядеш понеже /нещо си/ ще ти бъде ли приятно да я плюскаш?Хах, това го очаквах малко по-рано.
Да, бих я изял. Точно пилешко обожавам. Това е една обикновена кокошка, все пак. Каква е моята вина, че съседа ми е зъл ? Както казах по-горе - мен не ме интересува начина по какъвто е стигнало даденото месо до масата ми, интересува ме качеството му.
da fuck...? ъъъмммм.... това е странно и неочаквано
няма ли да си спомняш какво си гледал преди малко и да ти е гадно?
примерно ако брат ти ти отреже пръста и след седмица-две ти даде 20 лв. няма ли да му кажеш "fuck off and die I hate you!" и да се разкараш от него?
защо? аз така правя и се чуствам доста по-добре от преди. ако мога да кажа, доста по-добър и готинНо да приемем и варианта да ми стане гадно и да не ям. Еми, повече няма да присъствам на "готвенето" и ще си ям по-спокойно. Ако тръгна да се притеснявам за всяко едно нещо как точно стига до мен, ще се побъркам.
Аз разликата във вижданията ни я бях отбелязал по-назад. Вие поглеждате една свинеферма и виждате малкия Гошо, дебелия Пешо и прочее. Аз като я погледна - виждам бекон.
както и аз - както ти казах колил съм прасе. просто ми е гадно че на бившото прасе му се е случвало нещо отвратително, което аз не бих извършил сам, не бих одобрил и ми би било мъчително да гледам и не бих искал да се асоцирам с това по какъвто и да е било начин
не ми отговори на въпроса на който исках да отговориш за това го задавам пак - ако някой ти даде адски вкусна "кайма" направена от убит човек ще я ядеш ли?
нали е кайма, какво ти пука какво е била преди?
Най-малкото чувство за емпатия би било да ми пука единствено за родителите ми. За мен хранителната верига е така: хора>животни>кокошка
Сериозно се замислям^ кротни се малко па и ти
като нямаш нерви влизай в анархистките форуми да гледаш как се правят бомби с подръчни материали и "почвай"![]()
LunaTrick не можах да разбера, каква е тази твоя хранителна верига, и нямам намерение да те убеждавам, да изпитваш състрадание към "каймата" на масата ти. Но ще ти кажа, че организмът на човек, не е пригоден за ядене на толкова много месо, колкото хората са свикнали да консумират. А щом не ти пука как е убито животното и от къде идва месото на масата ти, то се съмнявам да е "свежо". Месото в магазините си е всъщност мърша. Още след като бъде убито животното в тялото му започват процеси на гниене. Твоят организъм не е като на хищниците.
Животното се коли, разфасова, складира, транспортира, като не винаги се спазват нужните хигиенни и температурни условия, месото престоява в магазините, ако не се изкупи, се овкусява с червени или зелени подправки за скара, ако пак не се купи се прави на каймичка, оттам на кюфтенца или плънка за нещо с неизвестен произход, сроковете за годност се подменят, или като крайна фаза месото се дава в ресторантите на безценица за термично “доубиване” или се приготвя в самите магазини на ароматни кебапчета с розово-лилаво оцветяване.
ПП: Не ти казвам какво да ядеш, просто щом не ти пука как биват убивани животните, поне се надявам да ти пука какво слагаш в устата си.
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
^ тя е абсолютно права. всъщност моята диета е *кхъм* перфектна.
набавям си необходимите мастни и амино киселини и не се тъпча с месо (водещата причина за рак на дебелото черво и вторична за почти всеки друг)
това са официални факти а не дрънканиците на тъпо хипи
http://en.wikipedia.org/wiki/Meat#Health
отделен въпрос е и че от личен опит знам че в него НАИСТИНА има бахти лайната:
в пастет се слагат зурли, копита, всякакви гадости
шунката е пълна с хартия, соя и вода
дори "нормални" меса и колбаси са бъкани с химия
да се наливаш с алкохол е по-полезно.
след като си попромених диетата се чуствам супер яко. сега ми е гадно да се мъча да се тъпча с месо повече от веднъж-дваж дневно даже и ми е кофти че родителите ми са ме тровили толкова дълго време. ум ми не побира как това е станало толкова разпространено.
ПС Imprevisible, ако искаш да ти пратя диаграма за миризлива, димна или истинска бомба + материали казвай
ооо, а аз пък имам чувство,че без месо ще умра .![]()
Просто умирам за шкембе чорба или свинска пържола на скара.
И пилишкото го обичам ,но да видите пъдпъдъчето...![]()
![]()
^ разбирам те - седмица-две без месо са баси мъчението но след това ти става гадно даже да гледаш как някой яде (не преувеличавам)
много е интересно определено
готино е и че знам че не си мажа на филията паста със смляна свинска пишка![]()
Благодаря за съдействието, но все още съм търпелива.Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
Да, и аз знам, че е много трудно е да првикнеш без него, но след като това стане, не изпитваш нужда да ядеш месо.ооо, а аз пък имам чувство,че без месо ще умра .
Просто умирам за шкембе чорба или свинска пържола на скара.
И пилишкото го обичам ,но да видите пъдпъдъчето...
Аз ям само пилешко и то не много често. Преди обичах свинско и някои колбаси, но след като се информирах...![]()
^ мини на риба. пилетата ги тъпчат с ебати лайната.
знаеш ли приерно за двегодишното момиченце на което му дошъл мензиса щото в бебешкото му пюре от пиле имало твърде много естроген?
Аз пък мога въобще да не ям месо и това да не ми направи никакво впечатление. В такова семейство съм отраснала, такива пържоли, мръвкалаци не сме имали на масата и не изпитвам нужда от тях изобщо.
Масово, отглежданите домашни животни (не само пилетата) ги тъпчат с гадости. Затова ти казвам, че не купувам месо от магазина и знам как са били отглеждани животните.Първоначално написано от gandalfepi4