- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Президентски избори - анкета
А.Петров/Н.Георгиев - независими
М.Кунева/Л.Христов - независими
К.Каракачанов/Д.Симидчиева ВМРО
А.Семов/П.Станчева - РЗС
Р.Христов/неизвестен - СК+ОДС
В.Сидеров/П.Шопов - АТАКА
И.Калфин/С.Данаилов - БСП
Р.Плевнелиев/М.Попова - ГЕРБ
По-добре образовани хора, отколкото ДС агенти или номенклатурчици! Спрямо БСП и ГЕРБ кой избираш?Първоначално написано от macy_day_parade
По-добре отколкото номенклатурници?!!
И кой не е номенклатурник? Плевнелиев? Калфин?
Я им погледни биографиите...оп..дааа...и двамата са били комсомолски секретари.![]()
Марионетка или Марионетка...това е изборът. Едната на Станишев и Доган, другата на Бойко. Крайният резултат - все същият. Хора без собствено мнение, които не са надпартийни.
Гласувах на първи тур. Ще гласувам и на втори. Но ще дадем равен шанс на всички - така поне гласът ми няма да е преразпределен, а ще е ясен - не искам да ме управлява някой управляван.![]()
И що ги говориш сега тия изпразнение от съдържание клишета.Първоначално написано от Lucho
И Борисов е бил член на БКП, и Цветанов и Цецка и Краси Велчев и още много депутати са бивши членове или пък синове на такива.
Не обичам протежета и кукли на конци, Плевнелиев допусна и на пресконференцията ББ да го унижи и да го навре в на кучето ауспуха. Тогава ми отпаднаха всякакви съмнения, че може да се еманципира и да се държи достойно.
На втори тур ще избера по-малкото зло - Калфин.
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
^По-малкото зло вика...15 години БСП ли ще е в Президентсвото?![]()
По - малкото зло ще е ГЕРБ май. БСП с тяхното "наследство" към ГЕРБ ясно показаха какво мислят за следващата власт.Първоначално написано от amk933
Няма по-малко зло в случая...
Ще си цитирам предпоследния пост:
Това ми е мнението.По-добре отколкото номенклатурници?!!
И кой не е номенклатурник? Плевнелиев? Калфин?
Я им погледни биографиите...оп..дааа...и двамата са били комсомолски секретари. Smile
Марионетка или Марионетка...това е изборът. Едната на Станишев и Доган, другата на Бойко. Крайният резултат - все същият. Хора без собствено мнение, които не са надпартийни.
Гласувах на първи тур. Ще гласувам и на втори. Но ще дадем равен шанс на всички - така поне гласът ми няма да е преразпределен, а ще е ясен - не искам да ме управлява някой управляван. Smile
Ако имах малко повечко време, щях да седна да напиша едно анализче на кандидат-президентските двойки, но нямам...така или иначе чичо ти Ламбо, дървеният Калфин, крачеталото Марга и Кен, така де Росен Плевнелиев, са убийствен избор. Да ти се прииска да гласуваш.![]()
По-добре не гласувай за никой от двамата, Волен също индиректно призова за подобен (наказателен) вот. Аз смятам да го послушам...Първоначално написано от Patriot
![]()
Президентските избори са мажоритарен вот. Какво значи БСП в президенството, какво ползи ще извлече БСП, ще окраде "невероятния" му бюджет от 4 милиона или какво.Първоначално написано от amk933
Аз мисля, че колкото и лоши да са възможностите, винаги има една която е по-лоша.
Качествата които трябва да притежава един президент според мен са:
1. Да защитава националното достойнство на България по света.
2. Да бъде активен, да говори ясно и конкретно.
3. Да има опит и компетентност за този висок пост.
И по трите критерии Калфин го превъзхожда, макар че пак казвам не мисля че той е най-подходящия човек за поста.
1. Макар че допусна американските военни бази и призна Косово докато беше външен министър, поне се изказваше относно кражбата на история от непризнатата държава намираща се във Вардарската част на областта Македония.
Плевнелиев по тези теми никога не съм го чувал и съм сигурен, че ще е на принципа "каквото Бойко каже".
2. В сравнение с мънкането на Плевнелиев и постоянните клишета които използва, като "Ще градим модерна България", "Ще формираме национални приоритети", "Ще бъда президент на регионите", Калфин е най-великия оратор на света. На дебата в ТВ7 където бяха само двамата, ясно се видя че той е на светлинни години пред него в тази област.
А за активността, просто не мога да си представя как Плевнелиев ще каже "Не" на Борисов. Той му позволи да го унижи на пресконференцията тотално, когато премиера му каза, че той нямало да бъде никой ако не била партията (тоест Борисов).
3. Плевнелиев е изключително тесен специалист, в областта на строителството, той никога не се е занимавал с политика и си няма никаква идея за какво иде реч. Аз не съм чул мнението му по нито една важна тема. В хода на кампанията стана ясно, че нищо не знае за Стамболов и не знае кои са държавните глави на Португалия и Китай. Не казвам, че е срамно ако някой тук от форума не ги знае, но когато си тръгнал да ставаш президент не може да демонстрираш такава тотална липса на заинтересованост.
Калфин има доста по-солиден опит в областта на външната и вътрешна политика, така че го бие и по тази точка.
Ето изложих накратко аргументите си, за да предпочета Калфин, въпреки че съм яростен антикомунист.
Новият президент на България е Росен Плевнелиев.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=800900
Най-доброто от всичко днес е, че хората по места ясно показаха, че не желаят повече управлението на БСП.
Старите кучета да си ходят вече.България нищо хубаво не видя от БСП И ДПС,както и другите сини,жълти,пембени.Честит президент.След четири години да пускате вотчета да бюлетина номер 1 Конвикт.![]()
Глава I ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО
Член 1
(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа.
(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.
(3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз.
Да ни е честито. Върнахме си член 1-ви.
Най-неадекватния държавен глава който е имала България в цялата си история.
Искам някой от трубадурите му да ми каже, смислена причина защо този човечец заслужава да е президент, но моля ви без аргументи от рода на усмивката му, магистралите или пък това че знае английски.
Не заслужава да е президент. Не е по-малкото зло, не е и по-голямото зло. За съжаление той е просто марионетка в ръцете на ББ. Поради тази причина в 90% от градовете кметовете са от ГЕРБ...защото ББ е кралят-СЛЪНЦЕ. Защото знае как да купува гласове, а обикновения българин е голям само на думи пред телевизора, докато блажено си отпива от домошарката и боцка кромид лук и домати![]()
Идеята да се гласува за Светльо Витков не беше, че той ще е най-великия президент в историята, а ясно да се покаже, че народа не вярва на никой, защото достатъчно са ни лъгали и са ни плюли в очите. Но не, българина каза "аз певец за президент не искам. Няма да гласувам/ще гласувам на балотажа/ще си гласувам за ГЕРБ/БСП...
Еми чудесно-плюйте са още минимум 10 години, защото всичко е предрешено...защото на никой не му се излиза от топлото (което плаща, благодарение на заеми), за да заяви ясна позиция. Само младите хора, които наричат боклуци, хулигани, нацисти заявиха ясна позиция, но отново бяха заклемени...
Ама чудесно е тука...всеки си върти опашката около пая, а който изкарва пари, за да си го купи е боклук...позната история от преди 20 години.
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
То беше големият избор:
Между послушната мъжка секретарка и другарите бивши тоталиристи-сега борци за демокрация....