- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За мъжката гордост и как да се "преборим" с нея.
Всички знаем, че никой до сега не се е задавил до смърт, преглъщайки гордостта си. Въпреки това, колкото и да го повтарям на което-и-да-е момче (било то приятелят ми, познат или дори брат ми), те продължават да са онези горделиви, инати същества.
Замисляйки се, установих, че на мъжете, освен гордостта, май нищо друго не им остава (само някой да не се обиди), а нашата работа (на жените) е много трудна - освен, че трябва да се стремим да не накърняваме достойнството на мъжете, трябва и да играем около него. И колкото и да роптаем, че това е нечестно, в крайна сметка май си е чист природен закон.
Един приятел ме просвети по навътре в темата и ми изкара извода, че ако накараме един мъж да е горд с това, че е мил с нас (примерно), той ще бъде мил с нас.
Сигурна съм, че всяко момиче е имало проблем с гордостта на някое момче. Споделете вашите начини за справяне с този мъжки фактор. А момчета - вие можете да изразите мнение, да кажете защо толкова държите на гордостта си, имаме ли ние, момичетата, ключ за този огромен катинар и каква е тайната за преодоляването на тази бариера.
Enjoy.![]()
Готина тема, браво
Много е бил прав въпросният приятел.Един приятел ме просвети по навътре в темата и ми изкара извода, че ако накараме един мъж да е горд с това, че е мил с нас (примерно), той ще бъде мил с нас.
Като цяло, горд(елив)остта при мъжките не ми е проблем, защото и аз съм малко такава. Доста е лесно да се справиш с това - критиките към него само насаме, в никакъв случай пред приятели, особено ако е нещо сериозно, не го караш да прави неща, които не иска, защото си е втълпил, че ще му оронят достойнството. Такива неща.
Пък и обичам горди мъже, не такива, които се правят на шутове - да ходи на караоке и да грачи като ... , да ми стои под прозореца и да ми се моли и прочее.
живяла си ева в рая спокойно и щастливо, но веднъж усетила, че и липсва нещо. рекла на господ:
-господи, въпреки всичките блага, дадени ми от теб, все пак ми липсва нещо.
господ мисли, премисля и накрая казва:
-ева, ще създам за теб мъжа. той ще бъде силен, смел, горд, надменен и самовлюбен, понякога ще се държи като дете, но пък ще ловува за теб и ще задоволява физическите ти нужди.
ева потрила доволно ръце, обаче се досетила, че не може да толкова хубаво, без да има някаква уловка, и попитал за това господ. господ и отвърнал:
- виж сега, ева. понеже той ще бъде горд и самовюбен, трябва да го оставим да си мисли, че е създаден пръв. това ще бъде нашата малка тайна, сещаш се, нали, казвам ти го като жена на жена...
не се сдържах. :Д
то дори не е гордост, по-скоро мъжко его.
едит: съгласие с горното постче (:
REGGAE BOOM <3
АХахахаххаухауахауухауау![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Щях да го добавя, но се постарах темата да не изглежда прекалено дълга, за да я прочетат повече хора. Никога не бих общувала с мъж без гордост и достойнство. Все пак това излъчва мъжественост. Мъж без достойнство за мен е лигльо, а не бих искала да се чувствам "тежката ръка" във връзката.Първоначално написано от PinkPan7her
Начините ти за справяне наистина звучат надеждни.
Ооо, вицът е сууупер добър!
И впрочем, съгласна съм, точната дума е мъжко его.
Първоначално написано от antifashionshit
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
евала
![]()
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Всеки си има своите недостатъци, обичта значи да обичаш някой въпреки недостатъците му, а не да си псевдо-идеалистично разглезено детенце, което иска партньорът му да е перфектен![]()
I roll big like a superstar
I smoke big like a superstar
Bitch I'm a superstar
някой се засегна на чест... мъжкото самолюбие си казва думатаПървоначално написано от fenasf
![]()
REGGAE BOOM <3
Хаха,добър виц! :Д
Не харесвам мъжете без никаква гордост или мъжко его,както искате го наричайте. Това точно ги прави малко или много мъже. То и аз си падам малко горделива,ама при мъжете е по-различно.Мислят,че като се изтъкнат някои забележки към тях пред някой друг и те вече са едва ли не опетнени или обидени. Затова по-добре както Пантерката каза е да не се говори за тези забележки пред другите,а само насаме. То си е от мъж до мъж,де. А тези,които нямат гордост,ами..повечето са лигльовци.
Има и такива,дето зяпат като прибито псе..На мен май ми е проблема,че харесвам мъже,които са доста влюбени в собственото си его.И ме дразни,ако то го няма,молят ме на колене и т.н.Такива мъже ме изкарват извън нерви.
А как да го пребориш?Не може.Обаче подстрекаването да прави каквото ти искаш винаги работи.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Смятам, че гордостта не е болестно състояние, даже напротив.
Мъжът и жената трябва да разполагат с еднакво количество от нея.
Мъжът и жената трябва да са равни.
Майната им на примитивните Адам и Ева, 21 век сме.
Аз въпреки и жена предпочитам някой да ме кара да се чувствам горда, вместо хубава (примерно)....
И е прекрасно да имаш човек до себе си с който да се гордееш, смятам че вдъхва стабилност в отошенията.
"Сняг е покрил земята, но търпя. Няма как иначе. Пъхам си ръцете под шала, ама боли...Не, не съм виждала никой да плаче.Няма смисъл"
Просто не се сдържах,това беше едно от най-хубавите изказвания ,които прочетох.Първоначално написано от AmanitaMuscaria
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Въобще не става въпрос за перфектност на партньора или някакви идеали за мъж/жена. Всичко, за което иде реч, е изглаждането на взаимоотношения и избягването на каквито и да било скандали на тема "накърнено достойнство".Първоначално написано от fenasf
Тази тема ми накърнява достойнстовто и няма да ви чета коментарите!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Много хубава тема, трябва да е важна!![]()
Постъпи грешно... с правилното момиче.
А какво ще е мъжът без гордостта си? Ще е една мижитурка, която всяка жена ще може да мачка...
Хайде, не е нужно да се феминизира целия свят!
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
+1Първоначално написано от Chacho
No one can make you feel inferior without your permission.
Тва е хипер вярно. Мъжете не обичат да им се пили на главата, мразят да дават обяснения за това как се чувстват и т.н. А заради отказа им да говорят ние правим драми и се филмираме, че не ни обичат.Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
А мъжа просто има нужда от едни малки жестове, като например да го питаме как е минал денят му и да му благодарим за всичко, което прави за нас. И колко по-значим го караме да се чувства, толкова повече ще ни дава в замяна.
Тва, че мъжете са по-корави и не си падат по нежности, не значи, че нямат нужда от насърчение.
Мъжкото мислене се подчинява на някви импулси, без които не се чувства "завършен". Мисля, че за един истински мъж тва е като мисия. Да разбере кой е, с какво иска да се занимава и колко печели, за да има самочувствие пред жената. След тва идват връзките. Казах го и в една друга тема, че мъжът се нуждае главно от три неща- да го подкрепят, да са му верни ии разбира се, секса...
Харесва ми колко простичко са устроени и колко малко им трябва, а ние често вадим от 9 кладенеца вода, очакваме да получаваме ТОЧНО тва, което даваме.... А малко хора осъзнават, че мъжете и жените обичат по различен начин.
Може малко да съм се отклонила, ама като цяло тва ми е мнението ;д
Ако си почел/а малко в предната страница на темата, ще си забелязал/а, че категорично отричам темата да е с цел "Нека накараме мъжете да преглътнат гордостта си или да си я заврЪт толкова дълбоко някъде, че никога повече да не се сетят за нея".Първоначално написано от Shturrrche88
Целта е да разберем как ние, жените, трябва да се съобразяваме с желанията на мъжете, тъй като, както djipsito каза, мъжете много, много не обичат да говорят за чувствата си, а ние не знаем как се четат мисли все още.
Точно. Лесно е и получаваш толкова много в замяна.А мъжа просто има нужда от едни малки жестове, като например да го питаме как е минал денят му и да му благодарим за всичко, което прави за нас. И колко по-значим го караме да се чувства, толкова повече ще ни дава в замяна.
Обичам да общувам с хора от мъжки пол, страшно е приятно![]()
Прочетох аз, прочетох.Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
Не е нужно да четеш мисли, че да разбереш какво чувства твоят мъж спрямо теб. Да, те не обичат да говорят за чувствата си, но това не означава, че не ги показват. Ако си кон с капаци, никога няма да ги видиш и все ще се пускат теми "той харесва ли ме/обича ли ме/не ме ли обича" и прочие и прочие.
Всичко е в главите на жените, не е проблемът в мъжете. Те са много елементарно устроени и влизането под кожата им е много лесно. Но жените все търсят трудния начин, изпълнен с драматизъм и се получават едни грозни сцени и т.н...
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Мисля, че на тях им е по-трудно да ни разберат. В кръга на шегата, една жена, за да бъде напълно щастлива, трябва да си хване старец, грозник, полов атлет или хомосексуалист. Старецът ще бъде с нея по цял ден, ще си харчи парите от пенсията за прищявките й, ще я гушка и ще я целува, ще я успокоява (без да иска секс, щото вече не го бива по тая част). Значи стареца е... финансовата стабилност.Първоначално написано от XTREMEFREERIDE
"Грозника" пък е готов да преобърне планини за нея, понеже тя му е обърнала внимание, ще й мие колата, ще я остави до магазина и т.н...
На атлета му е ясна работата, ще я счупва от секс ;д
А с хомосексуалния ще обикаля по магазините да троши парите на стареца, ще му разказва кво е накарала да направи "грозника" и колко е добър в леглото атлета...
Иии пак не се знае дали няма на жената да й щукне нещо, което й липсва в тия четиримата...
Аз съм съгласен със Shturche88 и djipsito, жените не сте толкова трудни за разбиране. Не е въпросът какво искате, въпросът е колко да ви се дава. Достатъчно е да даваш по малко от тези неща (като изключим секса, плющиш кат' змей) и ще ти тича по гъза вовеки.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
И все пак, за "тичане по гъза" ли трябва да става въпрос?
На мен един път наистина ми тичаха по гъза и не ми беше най-любимото нещо.
Гладките взаимоотношения са в основата, а за това никой не трябва да иска прекалено много и всеки трябва да дава точно толкова, колкото му се дава, нито повече, нито по-малко. Не случайно в заглавието на темата, думата преборим е сложена в кавички. Мъжът без гордостта си не е мъж, а жената без способността да играе около достойнството на мъжа и да го кара да се чувства желан - не е жена.