.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Повече от фен Аватара на didenceeto

Последна година

Всички завършили, разкажете хубаво ли беше последната година в училище? Разбирахте ли се с класа ви? По колко време отделяхте, за да си научите и в същото време да се готвите за матури?

От утре ще бъда 12 клас, следващия месец започвам да ходя на стаж сутрин, след обяд на училище. Притеснена съм кога ще ми остава време за уроците и отделно матурите и държавния изпит. Разкажете как разпределяхте времето си, за да ви остава време да се забавлявате, също така да учите и да се подготвяте.
    И за най-умният философ е трудно да отговаря на глупави въпроси.

Като цяло не си давах зор. За матурите почнах да уча 2 месеца преди тях (БЕЛ и Англ.език), като преди това не бях прочела нито едно произведение... за държавния 1-2 дена преди него, все пак 4 години съм ги учила тия неща. Общо взето всички изпити ги взех с петици.

Супер фен Аватара на badsector
    Напасват се нещата. Имаше достатъчно време и за забавления, но не чак толкова много. За сметка на това в университета има повече време за забавления, за което хората обикновено съжаляват след годинки...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Напасват се нещата. Имаше достатъчно време и за забавления, но не чак толкова много. За сметка на това в университета има повече време за забавления, за което хората обикновено съжаляват след годинки...
    Не бих казала. В ученическите си години имах много повече свободно време и съответно излизах повече. Вярно, че го има и факта, че вкъщи тати носи, а мама меси, а в квартирата всичко чака мен. За капак като се прибера късно и гроги, познай дали ще изляза.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на badsector
    Нее имах предвид, че основната част от хората, които отиват да учат, си пропиляват времето, затова изглежда все едно имат повече свободно време. Живущите в студентски град се прибират в стаите си само за да се изкъпят и да спят (от време на време се клатят там). Иначе е ясно, че ако си сериозен човек, в университета ще имаш по-малко свободно време, но такива хора са изключения

За матурите си учех както за училище. Още 11 клас гледах да си науча нещата по БЕЛ, 12 също и накрая само преговарях. За другата матура по АЕ ходех на уроци за сертификат и те ми бяха подготовката. Прецени си от сега кои предмети ще ти трябват, ако трябва някъде оценки да поправяш и се съсредоточи главно върху тях.
    Иначе самата последна година трудно мога да я определя, защото беше на двете крайности - супер яките излизания и т.н. и големите караници покрай бала. Класът ми не беше от най-задружните и може би това беше причината. Но като цяло гледам да запазя най-вече хубавите спомени. Всеки както сам си го направи. Липсва ми 12ти клас, а дори още не съм започнала университета.

Цитирай Първоначално написано от Lorein
    За матурите си учех както за училище. Още 11 клас гледах да си науча нещата по БЕЛ, 12 също и накрая само преговарях. За другата матура по АЕ ходех на уроци за сертификат и те ми бяха подготовката. Прецени си от сега кои предмети ще ти трябват, ако трябва някъде оценки да поправяш и се съсредоточи главно върху тях.
    Иначе самата последна година трудно мога да я определя, защото беше на двете крайности - супер яките излизания и т.н. и големите караници покрай бала. Класът ми не беше от най-задружните и може би това беше причината. Но като цяло гледам да запазя най-вече хубавите спомени. Всеки както сам си го направи. Липсва ми 12ти клас, а дори още не съм започнала университета.

Аз пък искам по-бързо да отида в университет. Иска ми се по бързо да се свършва тази година. Страх ме е от това, което ми предстои. Приятелите ми казват, че много рано мисля за тези неща, но според мен си му е времето.

Цитирай Първоначално написано от didenceeto
    Цитирай Първоначално написано от Lorein

Аз пък искам по-бързо да отида в университет. Иска ми се по бързо да се свършва тази година. Страх ме е от това, което ми предстои. Приятелите ми казват, че много рано мисля за тези неща, но според мен си му е времето.
    насери се моментално

животът ти зависи от университета, в който ще идеш да учиш

ако не запишеш право в софийския животът свършва на място, говоря от личен опит, майка ми почина в момента в който излязоха резултатите и се разбра че не съм приет от първо класиране

Мега фен Аватара на Chacho
    Беше приятна година, ударих го на страхотен мързел. Като изключим, че ходех на уроци, 1 седмица решавах задачи за кандидатстудентския, 4 дена решавах матури по български и това беше. С класът ми станахме много тесни, имаше доста излизания, доста смях, изпращането и балът бяха епични и така.

През студентските си години, ако си във свестен ВУЗ, не можеш да се разбиваш до безкрай. Първо - обикновено парите свършват, второ - идва сесия и се усещаш, че никой му не е зор за теб и ще те изритат като мръсно куче, ако не седнеш да учиш. То си има приказка, че студент ставаш чак след първата сесия.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

12-ти клас беше най-хубавата ми година в училище... имах възможността да си тръгвам, когато си поискам. ;D Не ми беше проблем ученето, а преподавателите, съучениците и самата институция. Никога не сме били сплотен клас, винаги сме се разделяли на групички от по 2-3-ма, макар че покрай серенадите, изпращането и бала малко се сближихме и забравихме за старите дрязги. Повечето учители ни казаха, че ако няма да кандидатстваме с техния предмет, може да си направим необходимите оценки и после да не влизаме повече в час. Така и направих, затова ми беше много лесно и бързо ме оформиха. За матурите почти не съм учила. Бях прочела произведенията по Литература, но никога не ми се е отдавало писането на теми. Втората ми матура беше по Английски - за нея също не съм учила, дори и не влизах в часовете по Английски. Матурите са лесни, без да се напрягам изкарах и на двете 5.61.
    Няма смисъл да се притесняваш и тревожиш. Учи, когато искаш и имаш възможност. Ако прецениш, че имаш нужда, започни и уроци.
    Успех! : )
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    12-ти клас беше най-хубавата ми година в училище... имах възможността да си тръгвам, когато си поискам. ;D Не ми беше проблем ученето, а преподавателите, съучениците и самата институция. Никога не сме били сплотен клас, винаги сме се разделяли на групички от по 2-3-ма, макар че покрай серенадите, изпращането и бала малко се сближихме и забравихме за старите дрязги. Повечето учители ни казаха, че ако няма да кандидатстваме с техния предмет, може да си направим необходимите оценки и после да не влизаме повече в час. Така и направих, затова ми беше много лесно и бързо ме оформиха. За матурите почти не съм учила. Бях прочела произведенията по Литература, но никога не ми се е отдавало писането на теми. Втората ми матура беше по Английски - за нея също не съм учила, дори и не влизах в часовете по Английски. Матурите са лесни, без да се напрягам изкарах и на двете 5.61.
    Няма смисъл да се притесняваш и тревожиш. Учи, когато искаш и имаш възможност. Ако прецениш, че имаш нужда, започни и уроци.
    Успех! : )

Ние също не сме един от най-сплотените класове. В момента сме на същото положение, в което сте били. Ходим на групи, когато искаме да се съберем някъде, не се получава. Питат ни по-какво ще бъде 2-та матура, никои не е сигурен. Просто сме "чудесен" клас. Незнам дали ще можем да се съберем дори на бала.

В началото на 12-ти клас и аз си мислех, че на серенадите и бала няма да можем да се организираме, пак ще се караме и няма да си изкараме хубаво. Наистина за бала имаше доста караници отначало, но те бяха предимно дали да има външни кавалери, или не, тъй като имахме много малко момчета в класа, а пък ресторантът не беше от най-големите. Но после нещата някак си се оправиха и си изкарахме супер и на серенадите, и на изпращането и на бала. Щом не сте толкова сплотен клас, ще трябва да се запасиш с търпение и да не се отказваш при първото разногласие. А и някой трябва да поема инициатива. Приготовленията за бала вече трябва да започват - да се ангажира фотограф, да се запази ресторант, да решите дали ще има външни и т.н. И ако нямате лидер в класа, ще бъде малко по-трудно.

Голям фен Аватара на mey_si
    Какви са тези серенади ?

Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    В началото на 12-ти клас и аз си мислех, че на серенадите и бала няма да можем да се организираме, пак ще се караме и няма да си изкараме хубаво. Наистина за бала имаше доста караници отначало, но те бяха предимно дали да има външни кавалери, или не, тъй като имахме много малко момчета в класа, а пък ресторантът не беше от най-големите. Но после нещата някак си се оправиха и си изкарахме супер и на серенадите, и на изпращането и на бала. Щом не сте толкова сплотен клас, ще трябва да се запасиш с търпение и да не се отказваш при първото разногласие. А и някой трябва да поема инициатива. Приготовленията за бала вече трябва да започват - да се ангажира фотограф, да се запази ресторант, да решите дали ще има външни и т.н. И ако нямате лидер в класа, ще бъде малко по-трудно.
    Ахх ето и нещо ново, трябва ни лидер. Никои няма да се наеме да бъде такъв. Класната започна още от сега да ни прави мръсно. Днес стана проблем за екскурзията, половината искат Турция, другата половина Италия. Страшно е А класната пък иска да ни избере ресторанта. още на 3-ия ден се ядосах. Усещам, че годината ще мине със скандали. Дано се свършва по-бързо.

Цитирай Първоначално написано от mey_si
    Какви са тези серенади ?
    Събирате се класа (или поне по-голямата част) и отивате при някой любим учител, пеете му под терасата, броите до 12 ;d И после или се качвате у тях, или отивате в някое заведение (учителят решава).

didenceeto, не взимай нещата много навътре. Ние в началото си правехме едни планове, а после точно в последния момент стана съвсем друго. Екскурзията според мен не е най-важното, ние даже го решихме след бала. ;D За щастие нямахме спора в коя държава да сме о.0 ;D
    По принцип и ние нямахме лидер в класа, затова един повдигаше въпроса за фотографа и албумите, друг за ресторанта, трети за външните кавалери и т.н. Ако ти се занимава, може ти да повдигаш темата. Ако ти организираш нещата, няма да си толкова разочарована от крайния резултат. ;d

Бих се съгласила, но незнам дали няма да се появят такива, които няма да одобрят идеята Ще опитам да не се ядосвам повече, но .....

Е, то винаги ще има недоволни. Но по-добре да пробваш сама да уредиш нещата, отколкото да се оставят на произвола на съдбата, или в ръцете на някого другиго, който да направи нещата, така че да не ти харесват. Ако направиш нещо, което останалите не харесват, поне може да кажеш, че си се опитала. А ако си недоволна от другите, не можеш и копче да им кажеш, защото малко или много са се постарали, а ти просто си гледала отстрани. Не знам дали ме разбра... ;d

Схванах го. Ще опитам, да видим как ще протече годината. Надявам се да се сгъстим, сега сме още в началото. Още не можем да се осъзнаем , нека мине 1, 2 месеца.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си