- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ПМГ - Биология и английски език
Ахахахаха, колко програмисти работят тук за 10 бона?И за по 5 бона не се уреждат всички. В ТУ има Компютърни системи и технологии, които са повече мрежи/хардуер, с което не разчитай на 5 бона, трябва наистина доста да разбираш и да се уредиш на добро място. И там се влиза с математика, и после имаш да учиш математика (не кой знае колко, но няма да избягаш от нея). Да не говорим, че има и достатъчно физика, която не е много по-различна по естество.
По колко време отделяш по математика, за да си сигурен, че не ставаш за нея? Според мен е проблем с волята ти за учене и, ако не си готов да се изправяш пред такива предизвикателства, отпиши се да станеш разбирач.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Тази година съм в 7клас и искам да кандидатствам в ПМГ на паралелката биология-английски и после да продължавам за медицина искам да науча колко часа математика се взима и когато кандидатствам дали ще вляза на изпит. МОЛЯ ПиШЕТЕ МНЕНИЯТА СИИ!!
Така момичета и момчета, послушайте Чачо.Прав е за всичко което каза.Относно кандидатстване с информатика, не разчитайте на знанията от университета че ще ви направят програмист, дори и да сте във ФМИ.(казвали са ми го хора,работили за Microsoft co).Още в гимназията се интересувайте.и започвайте да учите програмни езици.Аз например започнах направо на c++, което не е препоръчително, понеже е професионален език и се изисква инженерна мисъл.Може да започнете с Delphi, Java, C++.Като delphi би ви помогнало просто да схванете идеологията на програмирането( не е кой знае колко търсен език).Java вече доста наподобява c++, там и готови класове които подпомагат
пишещия и го пази от бели(използва се доста,например в съвременните телефони с ОС Андроид), C++ e език за баш майстори и спокойно може да си прекате компютъра с него, ако не знаете какво правите: D)При c++ програмите работят несравнимо по-бързо от изброените по-горе(а и от всички други езици, все пак най-големите гений като Гай Ричи са му дали основи), но там времето за разработ е по-голямо.Изпозва се за разработване на големи игри като Starcraft, и операционни системи, като за енджина им се използва Assembler.След като се научите да работите с динамични масиви, поинтъри, функции, няма да е зле да почнете малко Visual Basic(тъп и морялно остарял език)
колкото да хвенете идеята за евентно(графично) програмиране.Най-накрая почвате да работите с SDL и SFML библиотеки и почвате да правите полезни
и яки неща.аМоже например да разработвате андроид проложения и да печелите ПАРИ!
Последно редактирано от ritobis : 02-23-2013 на 08:35