- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да подобрим паметта си?
Здравейте, драги съфорумнициТам... напаво по темата: според вас как можем да подобрим паметта си? Нали знаете, пр. за контролни, тестове и особено ПРЕРАЗКАЗИ. Казвам го, защото за кандидатстването след 7ми клас... абе, сещате се... за учене ми трябва
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Американски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и те питат
Български форум - питаш и всички ти казват колко си тъп!
Яж ядки, взимай омега 3 мастни киселини, вкарвай повече сетива и дейност в ученето (разказването на глас е най-добро за запомняне). Прави си аналогии, учи с разбиране и така.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Спри да пушиш, ако го правиш, де!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Все още помня момента, в който те видях за първи път.
Ъ?Първоначално написано от Soraq
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
буксувай на място![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Според мен трева визираше, но ме съмнява седмокласник да пафка. Всъщност...Първоначално написано от Chacho
Точно така. Само да добавя - вкарай и спорт в съчетание с балансирано хранене. Създай си режим.Първоначално написано от Chacho
Да кажа, когато правих бицепсово сгъване, си реших задача по математика, над която мислих доста времебях като архимед във ваната
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ми, не пуша, ама не се учудвайте за тревата, има доста хора от класа, дето си пафкат.. и после вика на даскала:Първоначално написано от Soraq
- Даскаааал, лимки няяа ли да с'бирами?
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Кво вика? Доста добра трева ше да си намират..Първоначално написано от callia
Запознай се по-подробно с мнемотехниките.Също така се наспивай. По-лесно се запомнят уроци след сън. Решавай повече логически задачи. При мен е развито от малка и си го поддържам, но с годините и многото инфо вече не помня така.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
И спри алкохола и наркотицитеПървоначално написано от Chacho
![]()
Aequitas veritas
Пушенето не ти пречи изобщо на ученетоПървоначално написано от Soraq
![]()
Емии по биология вчера ни казаха, че никотина свива едни работи, забраих точно какви ии така кръвта достига до мозъка и крайниците по-бавно ии това намалява паметта и концентрацията. И между другото съм го забелязала тоя ефект върху себе си, затова вече не пуша.Първоначално написано от Phonique
![]()
![]()
![]()
Еми аз пък като запаля една цигара докато уча,съм по спокойна...и уча по-добреПървоначално написано от Soraq
![]()
Това е, защото докато не си пушила и стегнатите (вени мисля, че бяхаПървоначално написано от Phonique
![]()
) се разширяват и след като се разширят ии ти започваш да изпитваш нужда от още една цигара и така се чувстваш добре....
![]()
Първоначално написано от Soraq
Аз попринцип не пуша често,най-много две цигари на ден....и не изпитвам нужда като някои "Лелеллеее,искам да запаля иначе ще умра" Просто когато съм супер натоварена,например математика + немски ;x и докато си бия главата в опит да запомня нещо,като си запаля един фас и докато си чета глаголите ми действа уникално,едно че запомням и глаголи и думи и всичко ами пък и се успокоявам и ми става едно айляшкo (изказах се все едно пуша трева мамка му)
По време на сесия стигам до кутия на ден.
Знам за една приятелка, дето яде орехи, докато учи. Уж помагало, трябва и аз да пробвем.
^ И аз съм чувала, че орехите помагали или пиене на една чаша вода рано сутрин на гладно.![]()
Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!
А аз съм чувала, че преди учене се изяжда чаша мед и орехи
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Цинкът подобрява паметта и мисловната дейност. От друга страна в спермата има известно количество цинк. Приятно помнене!
Ми не само орехи, ами всякакви ядки. Съдържат калий, магнезий, цинк и к'во още не. Затова писахме ядки. А дневният режим също е много важен. Ако всеки ден учиш по едно и също време, самият ти мозък ще е готов за това и ще работи по-добре.
Аз си купих 2 книги и мога да кажа, че има ефект от упражненията в тях:
1. Развийте максимално своята памет - Джонатан Ханкок
2. Тренирайте мозъка си - Тери Хорн и Саймън Утън
Момиче съм!