.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 110

Бихте ли се махнали от Родния ви град?

Аз честно да ви кажа бих се махнал,но ще искам после да се върна
    Smoke Weed Every Day !

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Предпочитам хилядите пришълци да се махнат от родния ми град...

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Цитирай Първоначално написано от Shturrrche88
    Хах и аз съм на това мнение
    Smoke Weed Every Day !

Повече от фен Аватара на Evterpa
    Град
    somewhere beyond the visible
    Бих. На много хубаво място е, има си история, забележителности..,(кой ли град си няма ) ама откъм възможности е на нула.

Град
    За София става въпрос, предполагам.
    Като не те кефят пришълците, що не се махнеш ти и не отидеш на по-спокойно място? К'во като ти е роден градът? Като има по-големи възможности 'къв е проблема повече хора да се възползват от тях?
    По твоята логика българите трябва да си седим в България, щото, видиш ли, ако отидем в чужбина ще допринесем за пренаселването на Лондон, да речем.

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Ооо, бих, бих.

Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от Evterpa
    За София става въпрос, предполагам.
    Като не те кефят пришълците, що не се махнеш ти и не отидеш на по-спокойно място? К'во като ти е роден градът? Като има по-големи възможности 'къв е проблема повече хора да се възползват от тях?
    По твоята логика българите трябва да си седим в България, щото, видиш ли, ако отидем в чужбина ще допринесем за пренаселването на Лондон, да речем.
    Хайде да не разтягаме локуми, а?
    Защо аз да се махна? Тук съм родена и искам тук да живея. Длъжна ли съм аз да се махна, за да направя място на някой, който не му е тук мястото?
    По твоята логика пък, дай всички лондончани да се махнат от града си, за да може имигрантите да го завземат?!

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Фен Аватара на aLeXx4
    Град
    София-я-я-Я!
    Само чакам да завърша даскало и няма да се махна от града, а от България!
    Не се цепи от колектива, защото ще ти го нацепят колективно :}}

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от aLeXx4
    Само чакам да завърша даскало и няма да се махна от града, а от България!

+1

Град

Хайде да не разтягаме локуми, а?
    Защо аз да се махна? Тук съм родена и искам тук да живея. Едва ли искаш да живееш в столицата само защото там си родена. По-скоро виждаш перспектива за по-голямо развитие, ама същата перспектива я виждат и доста други, които не са от града. Длъжна ли съм аз да се махна, за да направя място на някой, който не му е тук мястото? И що да не им е на пришълците в София мястото? Защо един амбициозен човек да не отиде да учи в град с по-големи възможности?По твоята логика пък, дай всички лондончани да се махнат от града си, за да може имигрантите да го завземат?!
    И лондончани, и пришълците могат да си останат.

Град
    Мда, те за това в Лондон нямат абсолютно никакви проблеми...
    Виж, наясно съм, че в момента в България положението е сложно. Че в другите градове е голям проблем безработицата.
    Но това означава ли, че всяка година трябва да се увеличава населението в София и после провинциалисти да мрънкат, че тук е мръсно, нагъчкано и скъпо?
    И на софиянци не им е лесно да си намерят работа, особено когато повечето работни места са заети от провинциалистите. Същото е и с кандидатстването в университетите...
    Неправилна инфраструктура, съчетана с икономическа криза=мръсна и пренаселена София.
    За това искам пришълците да се изнесат...

Град
    Проблеми никъде не липсват. В големите градове проблеми са пренаселеността, смоговете, задръстванията.., в малките такива и в селата - липсата на млади хора, застаряването, обезлюдяването...
    Хубаво ще е наистина населението да е по-равномерно разпределено, но тва не значи, че всеки трябва да остане там, където е.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Не бих.
    Тъпото не е, че идват хора, които искат да се учат. Няма лошо. В София има някои страхотни университети с хубава база и всеки би искал да се изучи като хората тук. Тъпото е, че после всички остават. Никой не отива другаде след като си изкара висшето. И накрая цяла България се измества насам. Спомням си преди няколко години как се живееше и сега какво е положението. Днес само, докато стигна от спирката до една фирма (10тина минути път) ме изпръскаха 3 пъти, защото тротоарите са заети от коли отгоре до долу и ща не ща вървя по улицата. В градския транспорт пък да седнеш, ако не си бременна или бабичка е малко вероятно особено в пиковите часове. Дори не ми се говори за задръстванията. Освен това има много провинциалисти (държа да отбележа, че не всички), които си мислят:"А, еми тва не е моят град! Дай да мърлям как си знам пък после ще си се приберем вкъщи." и мятат де що има боклук по улиците.
    София е голям град, но не чак толкова голям.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    Пловдив
    Същото е и с кандидатстването в университетите...
    И после хора като тебе реват че в България умни хора нямало и си купували дипломите,като има добри университети защо хора от Кърджали например да не учат в София...или само софиянци имат това право?

Град
    Цитирай Първоначално написано от Phonique
    Същото е и с кандидатстването в университетите...
    И после хора като тебе реват че в България умни хора нямало и си купували дипломите,като има добри университети защо хора от Кърджали например да не учат в София...или само софиянци имат това право?
    Не, разбира се.
    Говоря принципно, не казвам че не може провинциалистите да учат в София...
    Но всяка година наплива от другите градове тук е огромен. А не съм забелязала само в София и Варна да има университети. Пък дипломите са едни и същи. Дали си завършил Шуменския университет, или Софийския, каква е разликата?

Град
    Пловдив
    Има хора които предпочитат да учат в София и след това като им изпадне хубава и доходоносна работа защо да я откажат само и само да не пренаселват София? "На който не му изнася,да се изнася" са казали хората....когато имаш шанс в София няма да се махнеш само и само да не става навалица....

Град
    Да де, за това от време в Студентски град се чува "Никой ни мой ма върни на сйело"...

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Phonique
    Има хора които предпочитат да учат в София и след това като им изпадне хубава и доходоносна работа защо да я откажат само и само да не пренаселват София? "На който не му изнася,да се изнася" са казали хората....когато имаш шанс в София няма да се махнеш само и само да не става навалица....
    Да, има такива хора.
    А има и хора, които имат шанс да си намерят същата работа в родния си град, но забиват крака и ръце в София.
    Има и хора, които се хващат на мизерни работи без квалификация, само и само да работят в София.
    А аз не зацепвам защо аз да се изнасям от мястото, където съм родена, израснала, имам приятели, познати, роднини и познавам всичко къде е. Вас някой идва ли да ви ръчка от вашия роден град? Не, нали? Всичко си е ваше решение.
    И това с платените дипломи не го правят само граждани. Доста е тъпо как сина на една колежка на мама го натириха да работи в друг град (а човека беше 3ти по успех), защото разни от еди къде си са с връзки и с пари и заемат хубавите места.
    Аз нямам нищо против много хора да идват да учат в София. Дори е интересно да се запознаваш в университета с хора от други градове. Но после всички до един остават и отгоре на всичко плюят през ден колко е гадна София. Един познат от Пловдив седи тук от 5 години (покрай СУ се очертават още 4-5) и не е казал една хубава дума за града, само обяснява колко му е скапано тук. Но си стои в София. Защо? Нима в Пловдив няма хубав университет? Не е малък град и само хубави неща съм чувала за ПУ. Но е факт, че няма намерение да напуска.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Голям фен Аватара на dami666
    Ами харесвам си София,скоро не се очетрава да я напусна.И на мен не ми харесва пренаселването,но доста хора идват,защото по родните им места няма работа,което е жалко.
    Believe in yourself.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Бих. Макар че си харесвам града. Но определено бих се приместила в по-голям град.

Град
    София
    Бих.
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Супер фен Аватара на tonique
    Град
    София де Жанейро
    Никога
    Азис - Хоп [music]

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Цитирай Първоначално написано от zlatit0o
    Ооо, бих, бих.

Мега фен Аватара на xoxi
    Бих.
    Това, че тук са приятелите и познатите ми, а съвсем близо са всичките ми роднини, не би ме накарало да остана. Не би ме накарало и това, че тук съм израстнала и детските ми спомени са от тези места.
    Градът ми е хубав, голям и предлага много възможности, но никога не бих отказала запознаването и опознаването на нови места, нови градове и т.н.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Бих. Няма никого, заради когото бих искала да остана, отделно тук нямам възможността да получа образованието и реализацията на по-късен етап, които бих желала и (ще) ми се полагат.
    Вариантът да се превърна в една от многото, които живеят и учат на дадено място, а в същото време го критикуват, е голяма, но това е... да речем, градивна критика. Предпочитам да си жертвам няколко години душевния мир, за да получа възможно най-доброто обучение и спецализация, отколкото да се забутам на егати готиното място, ама освен символични суми за квартира и семестри, нищо друго да не подсказва, че уча еди-какво-си. Е, такива неща.
    Отделно много ми се иска да си спретна едно прекрасно околосветско пътешествие и ако някога, някъде по света намеря кътче, което да ми хареса повече и да си кажа "това е моето местенце, тук се чувствам щастлива и не мърдам никъде", там ще си и остана и съм сигурна, че даже носталгия по моето си градче няма да ме наляга.
    Просто хората, атмосферата, самият въздух не ми харесват, не се чувствам достатъчно комфортно, не усещам, че тук е моето място и че тук бих искала да живея, та да... в кратък отговор: бих напуснала града си без съмнение, жадувам за това и прилежно си броя оставащото време.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си