- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Бихте ли се махнали от Родния ви град?
Аз честно да ви кажа бих се махнал,но ще искам после да се върна![]()
Smoke Weed Every Day !
Предпочитам хилядите пришълци да се махнат от родния ми град...
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Хах и аз съм на това мнениеПървоначално написано от Shturrrche88
![]()
![]()
Smoke Weed Every Day !
Бих. На много хубаво място е, има си история, забележителности..,(кой ли град си няма) ама откъм възможности е на нула.
За София става въпрос, предполагам.Първоначално написано от Shturrrche88
Като не те кефят пришълците, що не се махнеш ти и не отидеш на по-спокойно място? К'во като ти е роден градът? Като има по-големи възможности 'къв е проблема повече хора да се възползват от тях?
По твоята логика българите трябва да си седим в България, щото, видиш ли, ако отидем в чужбина ще допринесем за пренаселването на Лондон, да речем.![]()
Хайде да не разтягаме локуми, а?Първоначално написано от Evterpa
Защо аз да се махна? Тук съм родена и искам тук да живея. Длъжна ли съм аз да се махна, за да направя място на някой, който не му е тук мястото?
По твоята логика пък, дай всички лондончани да се махнат от града си, за да може имигрантите да го завземат?!![]()
![]()
![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Само чакам да завърша даскало и няма да се махна от града, а от България!
Не се цепи от колектива, защото ще ти го нацепят колективно :}}
И лондончани, и пришълците могат да си останат.Първоначално написано от Shturrrche88
Мда, те за това в Лондон нямат абсолютно никакви проблеми...
Виж, наясно съм, че в момента в България положението е сложно. Че в другите градове е голям проблем безработицата.
Но това означава ли, че всяка година трябва да се увеличава населението в София и после провинциалисти да мрънкат, че тук е мръсно, нагъчкано и скъпо?
И на софиянци не им е лесно да си намерят работа, особено когато повечето работни места са заети от провинциалистите. Същото е и с кандидатстването в университетите...
Неправилна инфраструктура, съчетана с икономическа криза=мръсна и пренаселена София.
За това искам пришълците да се изнесат...
Проблеми никъде не липсват. В големите градове проблеми са пренаселеността, смоговете, задръстванията.., в малките такива и в селата - липсата на млади хора, застаряването, обезлюдяването...
Хубаво ще е наистина населението да е по-равномерно разпределено, но тва не значи, че всеки трябва да остане там, където е.
Не бих.
Тъпото не е, че идват хора, които искат да се учат. Няма лошо. В София има някои страхотни университети с хубава база и всеки би искал да се изучи като хората тук. Тъпото е, че после всички остават. Никой не отива другаде след като си изкара висшето. И накрая цяла България се измества насам. Спомням си преди няколко години как се живееше и сега какво е положението. Днес само, докато стигна от спирката до една фирма (10тина минути път) ме изпръскаха 3 пъти, защото тротоарите са заети от коли отгоре до долу и ща не ща вървя по улицата. В градския транспорт пък да седнеш, ако не си бременна или бабичка е малко вероятно особено в пиковите часове. Дори не ми се говори за задръстванията. Освен това има много провинциалисти (държа да отбележа, че не всички), които си мислят:"А, еми тва не е моят град! Дай да мърлям как си знам пък после ще си се приберем вкъщи." и мятат де що има боклук по улиците.
София е голям град, но не чак толкова голям.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
И после хора като тебе реват че в България умни хора нямало и си купували дипломите,като има добри университети защо хора от Кърджали например да не учат в София...или само софиянци имат това право?Първоначално написано от Shturrrche88
Не, разбира се.Първоначално написано от Phonique
Говоря принципно, не казвам че не може провинциалистите да учат в София...
Но всяка година наплива от другите градове тук е огромен. А не съм забелязала само в София и Варна да има университети. Пък дипломите са едни и същи. Дали си завършил Шуменския университет, или Софийския, каква е разликата?
Има хора които предпочитат да учат в София и след това като им изпадне хубава и доходоносна работа защо да я откажат само и само да не пренаселват София? "На който не му изнася,да се изнася" са казали хората....когато имаш шанс в София няма да се махнеш само и само да не става навалица....
Да де, за това от време в Студентски град се чува "Никой ни мой ма върни на сйело"...
Да, има такива хора.Първоначално написано от Phonique
А има и хора, които имат шанс да си намерят същата работа в родния си град, но забиват крака и ръце в София.
Има и хора, които се хващат на мизерни работи без квалификация, само и само да работят в София.
А аз не зацепвам защо аз да се изнасям от мястото, където съм родена, израснала, имам приятели, познати, роднини и познавам всичко къде е. Вас някой идва ли да ви ръчка от вашия роден град? Не, нали? Всичко си е ваше решение.
И това с платените дипломи не го правят само граждани. Доста е тъпо как сина на една колежка на мама го натириха да работи в друг град (а човека беше 3ти по успех), защото разни от еди къде си са с връзки и с пари и заемат хубавите места.
Аз нямам нищо против много хора да идват да учат в София. Дори е интересно да се запознаваш в университета с хора от други градове. Но после всички до един остават и отгоре на всичко плюят през ден колко е гадна София. Един познат от Пловдив седи тук от 5 години (покрай СУ се очертават още 4-5) и не е казал една хубава дума за града, само обяснява колко му е скапано тук. Но си стои в София. Защо? Нима в Пловдив няма хубав университет? Не е малък град и само хубави неща съм чувала за ПУ. Но е факт, че няма намерение да напуска.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ами харесвам си София,скоро не се очетрава да я напусна.И на мен не ми харесва пренаселването,но доста хора идват,защото по родните им места няма работа,което е жалко.
Believe in yourself.
Бих. Макар че си харесвам града. Но определено бих се приместила в по-голям град.
Бих.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Бих.
Това, че тук са приятелите и познатите ми, а съвсем близо са всичките ми роднини, не би ме накарало да остана. Не би ме накарало и това, че тук съм израстнала и детските ми спомени са от тези места.
Градът ми е хубав, голям и предлага много възможности, но никога не бих отказала запознаването и опознаването на нови места, нови градове и т.н.
И спря да се върти за миг земята..
Бих. Няма никого, заради когото бих искала да остана, отделно тук нямам възможността да получа образованието и реализацията на по-късен етап, които бих желала и (ще) ми се полагат.
Вариантът да се превърна в една от многото, които живеят и учат на дадено място, а в същото време го критикуват, е голяма, но това е... да речем, градивна критика.Предпочитам да си жертвам няколко години душевния мир, за да получа възможно най-доброто обучение и спецализация, отколкото да се забутам на егати готиното място, ама освен символични суми за квартира и семестри, нищо друго да не подсказва, че уча еди-какво-си. Е, такива неща.
Отделно много ми се иска да си спретна едно прекрасно околосветско пътешествие и ако някога, някъде по света намеря кътче, което да ми хареса повече и да си кажа "това е моето местенце, тук се чувствам щастлива и не мърдам никъде", там ще си и остана и съм сигурна, че даже носталгия по моето си градче няма да ме наляга.
Просто хората, атмосферата, самият въздух не ми харесват, не се чувствам достатъчно комфортно, не усещам, че тук е моето място и че тук бих искала да живея, та да... в кратък отговор: бих напуснала града си без съмнение, жадувам за това и прилежно си броя оставащото време.![]()