- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Петър Дънов
SolusChristus, от чисто любопитство на колко си години?
Още един оф топик. В момента си пиша може би с най-големия български жив сектант Христо Цанков - води се чист Православен християнин, но всъщност е прекалено ексцентричен. Непрекъснато пуска насам и натам книги и линкове за окултисти, тайни общества, демони и т.н., като според него всички трябва да се 'прочистят'.
Стигнах до извода, че ако Земята наистина е на 6 000 години както твърди той, не би трябвало да виждаме звезди, които са на повече от 6 000 светлинни години разстояние. Когато му го заявих това, той ми каза, че:
[21:37:00] Христо Цанков: няма връзка възрастта на Земята с това как виждаме звездите, няма никаква логическа връзка
[21:40:15] Cтефан Виденофф: Ние виждаме слънцето такова каквото е било преди 8 минути
[21:40:31] Cтефан Виденофф: защото тогава то е излъчило светлината, която сега попада в нас
[21:40:47] Cтефан Виденофф: Ако някой хипотетично махне слънцето точно в този момент, ние ще забележим след 8 минути
[21:40:47] Cтефан Виденофф: ..
[21:41:55] Христо Цанков: има грешка в твоята логика, консултирай се с някой учен
Е кажете ми к'во да ги правя такива хора?
Бог може да ускорява скоростта на светлинните лъчи до 0 време, така че, въобще не си заслужава да разчитаме на фиксирани(-те) физични стойности, например, най-малкото при шест дневното Сътворение може да е ускорил светлинните лъчи директно до край и чак след това да е установил скоростта на фиксираната и стойност (299 792 458 m.s.) - все пак, именно Той е Създателят на всички Творения, така че Той владее Творенията Си на най-ниско ниво, точно както програмистите могат да променят създадените от тях програми на най-ниско ниво, защото те познават програмите си най-добре, тъй като те са ги писали
Тук npp е прав. Дори Земята да е на 6000 години, то няма защо Бог да създава звездите, пък да не можем да ги виждаме тук.
22.Първоначално написано от kadishona
^ мда, то бог си няма друга работа, ми ще си скъса гъза (дето го е показал на мойсей) да си играе да прави всичко да изглежда по начин, различен от начина по който той го е направил.
баси трола
http://www.youtube.com/watch?feature...6KYPmEw#t=248s
<- Not a "creationist".Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
Първоначално написано от SolusChristus
Бог не е еволюционист, Той (Си) е абсолютен/чист Креационист, затова на английски го наричат "Creator"(Криейтър), което на български аналогично е Създател/Творец, именно от тук е произлязло и самото понятието креационизъм(creationism) - просто, всичко онова относно реинкарнационна и/или дарвинова еволюция е абсолютна лъжа, ето едно твърдо доказателство:
"И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник. И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана. Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери." Битие 2:5-25
от Битие 2-ра глава се вижда ясно че Бог е създал първо човека и чак след това животните, а накрая и жената, като всичко това е станало в рамките на един единствен 24-часов ден
Все едно да кажеш ,че майка Тереза или Ванга са били сектантки.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Позамисли се малко.
Ти помисли ли какво си написала...а какво аз съм написал...?Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Im back...