- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
А може ли да попитам за цена на този термозащитен на Шварцкопф? И в дрогерии като Лили и ДМ предлага ли се ?
Аз търся такъв ефект - по-твърда коса.
Витамини за коса
Витамин А - най-често този витамин постъпва в тялото на човек под формата на провитамин А. В храносмилателната система се активира. Витамин А е антиоксидант, помага за създаването на себум в кожата на главата в резултат, на което намаля количеството паднала коса. Заздравява корените на косата и се бори срещу появата на пърхот.
Храни богати на Витамин А: моркови, домати, яйца, рибено масло, зеле и други.
Витамин C - Освен, че стимулира и укрепва имунната система на човек, този витамин поддържа здравината на нашата коса. При нормални количества на този витамин в тялото косата става по-здрава и не се накъсва.
Храни богати на Витамин C: чушки, ягоди, лимони и други цитрусови плодове, зеленчуците в зелен цвят и пресните подправки като магданоз и целина.
Витамин Е - този витамин влияе косвено върху хубави външен вид на косата. Той оказва влияние предимно на скалпа и отново както витамин А поддържа скала чист от напуквания и го предпазва от развитието на бактерии. По този начин нашата коса има по-хубав и здравословен вид.
Витамин В
Тази група витамини е изключително богата на различни витамини и почти всички от тях са много ценни що се отнася до здравата и хубава коса.
Биотин: Този витамин има важна роля в борбата с косопада.
Инозиотил (Витамин B9) - стимулира по-бърз растеж на косата.
Ниацин (Витамин B3) - стимулира по доброто оросяване на скалпа. В резултат на което повече кръв достига до корените на косата и се подхранва по-интензивно.
Пантотенова киселина - наричана още витамин B5 спомага на много жени да се борят срещу побеляване на косата.
Витамин В12 и Витамин В6 - предпазва от косопад.
^ Инозиотил ? От къде мога да си го взема, някой ползвал си го е ? Ама обикновен витамин б9 , не за бременни ;д Цена ?
Биотинът мнооого помогал за растежа..жалко, че тук май не се намира лесно. Някой, ако знае повече да сподели.
Спрея го има в ДМ.
И аз да ви кажакупих си шампоана на Орзен за нормална коса и страшен...може би най-хубавия непрофесионален,който съм ползвала
не разбирам много съставите ;д но пише,че не съдържа парабени,има фитопротеини и серамиди и екстракт от бира
и мирише много яко
...
А една приятелка ми каза,че си направила маска от бира,кисело мляко,жълтък и мед и и се отразила супер...какво мислите за тази маска?Няма ли да е много изсушаваща?![]()
абе, взех си стимуланта за коса на Икаров, обаче никъде не видях да пише... на суха или мокра коса се нанася?
^ На суха, преди измиване, нанасяш първо в корените, навсякъде, лек масаж, после по дължините. Аз лично по дължините слагам някакво друго масло да не хабя стимуланта, в момента съм с жожоба и бадемово. После слагаш шапка за баня или наилонова торбичка, отгоре една кърпа и готовоМоже да загрееш със сешоар. Стоиш колкото искаш..аз лично по над 5 часа седя когато имам възможност.
strawberry88 , благодаря, ще го потърсяИначе за шампоана на Орзен само хубави работи съм чувала : ))) ОПределено ще го пробвам и аз по-нататък.
Сега да се отчета от днес - на обяд сложих на косата бъркоч от рициново + глицерин + вит. А + бадемово...ееее, мнооог лепкаво :д стоях цял ден, вечерта измих - първо с този новия на Шаума с аргановото - еми..прекалено пенещ се шампоан, ама нормално, пълен е с боклуци..многооо кремав, но все пак ми хареса докато ми беше на главата ;д след това измих и с Фитовал, масла на Алверде (много натурална, харесва ми). На влажна коса сложих около 5 капки жожоба, напръсках с един спрей на Глис за блясък и изсуших със сешоар.![]()
Момичета, ако някой скоро ходи до аптеката да пита за биотин.. и кое според вас помага повече - биотинът или вит б9?
Биотинът не е с точно доказани качества по отношение на растежа на косата, но в други форуми много го хвалят, склонна съм да вярвам. В аптечната мрежа съм попадала единствено на една добавка на Абофарма - Цинк+биотин се казва. За косата не мога да дам мнение, но ми ноктите ми спряха да се чупят. Пих го около половин година някъде.
Иначе bb-team.org (май така беше сайтът) се предлага биотин, около 22-23 лв. беше.
За вит. Б9 не мога да коментирам.
http://www.priorin.bg/ и в това има биотин...като гледам сайта звучи добре,дали да си го вземанякой пил ли го е?
^ първо да разберем кое точно е по добро за растеж, ако това търсиш де ;д аз пък за бит Б9 съм чъвала мнооого позитивни мнения.. само вижте в ютуб колко го хвалят ..
отказах се,струва 50 лева
... хора,препоръчайте ми хубава,хидратираща купена маска за коса...може и професионална
![]()
Ползвала съм я преди сегашната ми...някоя друга?... а за Matrix какво ще кажете,ползвали ли сте техни продукти?
Вчера си направих маска с жълтък,лимон и стимуланта.Седях около 30-40 мин. и съм много доволна от резултата.А това с биратакак става?Като я измия с шампоан и полея косата с бира после да я изплаквам ли или не?
От кой витамини сте доволни?
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
^Аха,мерси.
Аз иначе днес ще ходя да ми подстрижат връхчетата само.
Между другото си купих четка за боядисване на коса и е мнооого по-лесно да си нанасям домашните маски,пробвайтe.![]()
![]()
Последно редактирано от strawberry88 : 05-21-2012 на 13:12
Да, определено е много по-лесно.
А аз да кажа, че вчера като си мих косата, ми паднаха доста косми. Това е от тривитаминола, ясно ми е, че са си трябвали да паднат. Но скоро не ми бяха падали толкова много. Аз бях и в почивка де, няколко месеца. Така ми падаха, когато си правих първите няколко пъти маски с него, преди няколко години.
^А защо не спреш тривитаминола,като ти пада?
Аз вече не и правя толкова често маски.Само 3-4 пъти в месеца с жълтък.И сега с арганово масло ще и слагам само и тва е.Иначе ме мързи да и правя често маскимного е сложно.
Аз лично не съм използвала на Матрикс,но много хора са доволни и препоръчват.Даже наскоро се заинтересовах и след като ми свършат моите шампоани,мисля да си купя шампоан и балсам от серията ''Matrix Sleek Look'',макар че са доста скъпи(поне за мен).Ето балсама(1000мл-18лв-сравнително добре..)-
http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/...ioner-1000-ml/
И шампоана (500мл-15лв,което ме притеснява повече от балсама)-
http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/...hampoo-500-ml/
Така,ако преодолея цените и ако са сългасни нашите за тези пари..![]()
Последно редактирано от fizzyg : 05-22-2012 на 17:47
Добре ми влияе.
То и аз толкова си правя, веднъж в седмицата, стоя около 2-3 часа. Преди си правих поне два пъти седмично, но и мен много ме мързи, да се мажа, да се клепам.
А бях питала какви витамини пиете вие?
strawberry88,а ти кои професионални марки за коса си използвала?.. идея си нямам просто ..
![]()