- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
Привет на всички отново .![]()
Малко по-добре съм и веднага ви пиша. Надявам се другата седмица да почна пак с маските , тоест събота примерно. Аз не правя някаква голяма маска.Не ми се занимава.Преди ползвах тривитаминола и нищо УАУ....![]()
Та .. го спрях! Сега ползвам само рациново масло+стимуланта на Икаров .ПОне последния път такова беше.Но вече ще слагам жълтък, кисело мляко , малко такива джундурии може малко алкохол примерно + стимуланта и рациновото , мисля че е достатъчно. Преди бях супер вманиачена на тема коса и маски за коса.. ииии НИЩО.. Така,че сега просто по-кротко с маските и нещата ,които слагам... Я ми кажете нещо по вече за тези ампулки за косата..Какви са, що са? Доволни ли сте?Цена?Марка ? Такава информация ..![]()
А относно постригването , аз началото на септември ходих.Мисля ,да отида другия месец най-верочтно.И после никакво рязане. Благодаря за мненията все пак :*![]()
![]()
![]()
И наистина съм си обещала да не си горя косата до бала и т.н. Няма значение ,че съм 12 клас , изобщо не ме вълнува как съм на даскало.. няма за кого да се контя там..
Я кажете на вас спря ли ви косопада ? От времето ..
хайде целувки
![]()
![]()
![]()
MimiKalcheff93 на мен косопада все още не ми е спрял, но не е вече чак толкова.. абе в някакво средно положение е.. а за ампулите.. ами по принцип се купуват от аптеките,доста концентрирани са,някой са с измиване някой са без (повечето са без като си купиш те ти казват, а ако си купиш примерно цяла кутийка си има пътване и си пише
) ..марка.. има различни марки.. честно казано Ревалид,Денис.. абе има и др. марки ама точно сега не се сещам.. момичетата да помагат.. също така има ампули против косопад,за по-бърз растеж,само за подхранване и т.н...цените са различни.. примерно ампулата е от 1.20лв. до 2лв. и съм сиг. че има и по-скъпи.. една ампула (ако ти стигне де) можеш да я разделяш на 2 части.. примерно ако се къпеш два пъти в седмицата,половината ампула я слагаш 1вия път,а другата 2рия и така стигат за повече време.. чесно казано съм ползвала ампули доста.. ама май от Ревалид съм най-доволна.. на Денис също са добри (баща ми ползваше против косопад и от там знам ) ами.. тогава г/д.. ако има нещо питай
![]()
Кой шампоан според вас е по-добър според тези две описания:
Обогатяващ шампоан за естествен блясък за всички типове коса с биологично чисти водорасли. Органичните водорасли в нашите продукти идват от незамърсените недра на океана, а не са добити след изхвърлянето им на брега. Богати на йод, селен и други незаменими минерали и протеини,те имат силно антиоксидиращо действие. Водораслите възстановяват и заздравяват структурата на косъма. Към продуктите са добавени натурални етерични масла, като лимоново масло, които притежават успокояващ и аромато-терапевтичен ефект.
Без парабен и SLES, напълно биоразграждащ се, без изкуствени консерванти и оцветители, Ph балансирано.
Съдържание: вода от Лейк Дистрикт, амониев лаурет сулфат*, натриев хлорид** (морска сол), ascophyllum nodosum** (морски водорасли), citrus aurantifolia* (лайм), cananga odorada (иланг-иланг), аромат*, полисорбат 20*, натриев цитрат*, лимонен', линалоол', цитрал' и др.
* - растителен произход
** - органичен
' - от есенциални масла
или
Подсилващ
За нормална и суха коса
С биологично чисто алое вера, богат на ензими
Богат на активно биологично чисто алое вера, което съдържа много ензими, амоникиселини и полизахариди, които са доказано полезни за косата и скалпа. Регенерира косата и балансира секрецията на скалпа, гарантирайки че косата не е твърде суха или мазна.
ъдържание Аква (вода от Лейк Дистрикт), алое вера**, амониев лаурет сулфат*, морска сол**, кокамидопропил бетаин*, лимоново масло*, липово масло*, чаено дърво*, аромат*, E141* (комплекс от хлорофилин и мед), полисорбат 20*, натриев цитрат*, лимонен° *растителен произход ** биопродукт ° от етерични масла
косата ми май се установи, че е суха![]()
RainOfHope щом ти е суха според мен втория, въпреки че първия ми хареса доста повече..![]()
Ми смисъл, тя не е чак крайно суха, леко суха, така да го кажа (отзад имам една част от косата която е по-суха :/ )Иначе и мен първият ме влече повече, защото съм чувала доста добри неща за водораслите.. Май на място ще трябва да преценя. А примерно ако взема шампоан с алое вера и балсам с водорасли или обратното, става ли или си е по-хубаво да са 1 и същи продуктите?
по-добре един и същ .. ами защо първо не си вземеш в водораслите и като ти свърши другия.. така ще видиш кой е по-добърПървоначално написано от RainOfHope
![]()
момичета,скоро бях предложила да казвате с какво сте се къдрили.. защо почти никой не се включи![]()
По принцип обмислям, ако остана доволна от този марка да се спра на нея и да ги сменям, просто за първия път не мога да се реша
едит: за къдренето не си правя нищо на косата с къдрене, защото не ми се запазват, а и стои мн бухнало, гадно. Иначе един път пробвах с фолио, но не за малки къдрички, а големи, от едната страна стана хубаво, но от другата не и пак бързо се развали![]()
Ще ми препоръчате ли някаква маска,за подхранване на изтощена и цъфнала коса от преса.. ? Иначе във корените е склонна към омазняване..
с тривитаминол ли искаш да е или без ?Първоначално написано от CupcakeMonster
![]()
ако ти е цъфнала няма друго решение освен подстригване на връхчетата!!Първоначално написано от CupcakeMonster
![]()
Да де,подстригване,да,но след 2 седмици отново ги имаИскам да забавя този процес и да я подхраня,съживя.. че нищо не и правя..
АМи без тривитаминол..купена,напра ена,предложете![]()
На всичкото отгоре не знам дали заради цъфтежа,но само се наелектрезирва![]()
ами купена.. жълтата серия на Глис.. ако искаш можеш да си правиш домашна маска + шампоан и балсам против цъфтене на Глис.. можеш да си мажеш връхчетата след баня с 2-3 капки масло от пшеничен зародиш - то е против цъфтеж .. ако не искаш да се занимаваш с маски най-добре е да си купиш стимуланта за коса на Икаров.. примерно давам ти една доста добре според мен маска.. 1-2 жълтъка,зехтин + ракия (и според мен ще е добре да добавиш и бадемово масло.. тогава вече маската е перфектна според мен) ..Първоначално написано от CupcakeMonster
![]()
момичета намазах се със стимуланти ще стоя 2-3 часа,после ще отмия с елсев + купена маска (само по краищата т.е. като балсам) и после се чудя дали да впръскам себорал форте ? и след това мисля да я направя на една рибена кост
FuCKkK13, според мен давай. Аз от както съм го пукила сл;ед всяко къпане себорал+хин. вода си го знам наизуст + кристалите и това еНяма да ти навреди , или омазни...
знам,че няма да навреди.. и преди съм ползвала, но имах в предвид дали няма да дойде много...Първоначално написано от MimiKalcheff93
иначе днеска някой др, ще си прави ли маска ?![]()
Аз се намазах със стимулант преди час и ще стоя още няколко часа,после ще си поле косичката с вода,в кояро съм варила коприва и после хининова вода.Аз обаче сякаш не съм доволна от стимуланта,ползвам го вече месец,не очаквам да ми порасне с 2-5 см де,но нито ми е мека,нито нищо.Все пак ще продължа да си го ползвам докато ми свърши и после пак ще почна маските с тривитаминол.
И аз съм с маска, ще стоя до 4 сигурно. Сложих си 2 с.л. стимулант, 1 с.л. бадемово, кокосово и рициново масло, кисело мляко, жълтък, ракия, хининова вода, малко хума и какао. Вчера си взех шампоана Фитовал, смятам да се измия с него (за суха и чуплива коса е, а моята бързо се омазнява в корените), ще си сложа и от черния балсам на Глис.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
^Според мен не е нужно да слагаш други масла,в стимуланта има достатъно и със сигурност знам че има бадемово и рациново![]()
![]()
аз пък защо ли съм сигурна,че няма рициновоПървоначално написано от strawberry88
![]()
а и забравих да кажа.. според мен пък маската е добре![]()
есенна маска с грозде
Гроздето се смачква и се ползва само отделения сок. Към него се добавя 1 супена лъжица ленено масло и същото количество мед.
Всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес. маската се нанася на косата за около 20 минути.
След това изплакнете, с топла вода за да се отмие хубаво меда.Измийте косата и с шампоан. ето една нова маска, която мисля да пробвам, но нямам ленено маслои трябва да си купя или да я направя с друго масло.. някой да е ползвал ленено масло ?
FuCKkK13, маската изглежда интересна- но никога не съм ползвала ленено масло.. дали мога да го заменя примерно с бадемово?
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
ами според мен може... аз мислех, че бях търсила в аптеката и ми предложиха само на ампули мисля че... иначе аз мисля да си купяПървоначално написано от mynichka
![]()