- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
За да имате здрава и блестяща коса не подценявайте силата на витамините!
Витамин А - той участва в процеса на растеж на клетките и тъканите. Той подхранва корените и заздравява косъма. Можете да го откриете в морковите, черен дроб, млечните продукти и най-вече в рибното масло и спанака. Може да се комбинира в маска с рициново масло и жълтък.
Витамин В - чрез него косата расте по-бързо. Предотвратява косопада и засилва здравината на косъма. Съдържа се в зърнените храни, сухите зеленчуци, житните зародиши. Има го и в някои видове черни или типови хлебове.
Витамин С - с неговата помощ косата ви не се начупва и не цъфти. Има го в плодовете и зеленчуците - киви, лимони, портокали, грейпфрути, боровинки, ягоди, магданоз, зеле, червените чушки и доматите.
малко за витамините![]()
A пречи ли ако съм го размекнала с гореща вода? И той е домашен мед това има ли значение?
Стоях час и половина, изплакнах с шампоан и маска, направих още едно изплакване с чаша топла вода и половин лъжичка оцет и за финал впръсках хининова вода. Като се събудих косата ми беше мекичка и блестяща, вместо пяна и лак си забърках вода, лимон и пшеничен зародиш - косата си оформи къдриците многооо хубаво
Аз ще бъда единствената, която ще те накара да пълзиш.
Още нещо преди да започне краят на срещата ни.
Аз ще бъда единствената, която ще гледа как падаш.
Ааа забравих - преди бях с много светло кестеняви кичури (тъмно руси направо) и ги направиха с професионална боя, след това им се нагледах и се боядисах с безамонячна боя тъмно кестенява, но пък стана доста по-тъмна от очакваното(почти черна) и след маските, които почнах да си прави боите се поизмиха и сега остана само още малко да се поизмие и да възвърна естествения си цвят и след това малко да го изсветля. Та вече ги правя 3 седмици по два пъти - кога трябва да направя почивка и през нея какво мога да си правя на косата ?
r0si
за меда - не пречи,аз просто ти казвам по-бързия вариант... аз също използвам домашен![]()
иначе за маските.. ако няма тривитаминол можеш да не правиш почивка,но все пак и от такива маски се прави - не заради обратния ефект,а за това просто косата да си починеако остава още малко да ти се отмие боята можеш да продължиш .. и примерно като стане един месец или месец и 1-2 седмици можеш да почиваш 2-4 седмици - може и повече (колкото решиш) и това е
..
при тривитаминола са задължителни почивките заради вит.А и да не се получи обратния ефект![]()
Ох, толкова ме зарибихте с тези маски, че не искам да спирам!До сега си правих редовно само на лицето и от време на време на ноктите, но за косатааа ... не знам много е зарибяващо.
Може ли, да ми предложите нещо за по-гъста коса![]()
^ ндам.. и аз това щях да питам.. направо ми взе буквите от клавиатурата ;д .. и наистина .. като пипате нещо се уточнявайте малко повече![]()
r0si да обаче всяко нещо е добре до един момент,за това не е добре да се прекаляваи почивката на косата от всякакви продукти пак е грижа за нея така че
![]()
Някой утре ще прави ли маска?![]()
^ аз,но не е сиг.![]()
Какво използвате за защита от пресата, сешоара и машата?
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
за защита от преси и т.н. използвам термозащитен спрей на алфапарф![]()
^ във всяка една маска можеш да го сложиш..а може и само с него да се намажеш
аз си направих обичайната маска: жълтък,кисело мляко,оцет,ракия,зехтин,хум а,мед,мас,масло от пшеничен зародиш и тривитаминол
Здравейте .Може ли да ми препоръчате маски ампули спрейове и други неща за по-бърз растеж на косата.Благодаря предварително.
Прочети темата от начало и ще намериш доста неща!
Аз се намазах с тривитаминол, бадем. масло, хума, оцет, малко лимонов сок, кисело мляко... и май това беше![]()
^ колко време ще стоиш ?
karamelcheto92 много неща мога да ти препоръчам,но въпроса е дали всичките ще са добре за твоята коса.. кажи каква ти е косата,за да можем да предположим до колкото е възможно какво да ти препоръчаме![]()
а колкото до ампулите- Денис,Ревалид и Сери .. спрей за по-бърз растеж едва ли ще намериш защото и да намериш ще е пълен с химия и едва ли ще действа.. по-вероятно е да срещнеш някъде серум за коса и т.н. ...
за маски.. казах ти - кажи ми каква ти е косата,за да ти препоръчаме добри маски![]()
Ами косата ми е нормална начупена омазнява се на-4-тия ден.Не използвам преси и сешуари и тем подобни неща. Измивам си косата 2 пъти в седмицата със шампоан Шаума (зеления)за обем, също така използвам Себорал форте червения и хининова вода.
Последно редактирано от karamelcheto92 : 12-18-2011 на 12:21
Believe in Yourself !!!
Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641
Ако има заинтересовани-пишете в темата
Ами намзах се към 12:30 и смятам след час примерно да вляза в банята![]()
Амм, момичета да знаете термозащитен препарат, но НЕ под формата на спрей ?
^ ами розовото на Лореал
FreshJuice
дам,от фризьорката около 11-15 лв беше - не помня вече
karamelcheto92
ами тогава си прави домашни маски - като продуктите да са г/д. еднакви .. т.е. изсушаващите да са на брой колкото омазняващите..не точно,но все пак.. примерно омазняващи 4 - изсушаващи 5 -г.д,подхранващ шампоан можеш да си вземеш (хининов примерно) фрикции с билки можеш да си праивш.. можеш да си вземеш хранителни добавки - тези за коса,кожа и нокти.. ампули за растеж.. разни серуми,но не прекалявай,за да не ти станат много неща !
![]()
^Това розовото но Лореал вече не се продава!!!
Иначе на Шаума май имаше...също има и кристали,които предпазват от топлината.![]()