- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
^ ами аз май съм ползвала само 1 вид (за растеж мисля,че бяха) и баща ми е ползвал за косопада и му помогнаха.. колкото до шампоан - ползвала съм само за косопад един и до колкото помня ми беше помогнал (не че тогава беше кой знае какво - пак беше сезонен косопад,но исках да го стопирам още от началото му и за това го бях ползвала и ми помогна)
намазах се със зехтин и ще стоя няколко часа![]()
малко за това с какво трябва да се храним,за да имаме хубава коса
Косата е един от основните атрибути на красотата на човешкото тяло и определено е от тези които отчитаме при първата среща с непознат. Какво правим, когато забележим, че тя е започнала да се омазнява често, да цъфти, капе, губи блясък или с две думи - да линее? Обикновено развръзваме кесията и си купуваме някой скъпоструващ лечебен шампоан, балсам, маска или от все по-често рекламираните чудодейни препарати, които освен че измиват, подхранват и лекуват косата и придават и обем, блясък, здравина, еластичност...
Ако се замислим, жизнеността и здравето на тялото ни на първо място не зависи от чашата мултивитамини, които изпиваме сутрин, а от това, с което се храним. Същото важи и за косата. За да е жива и привлекателна трябва да знаем, че се нуждае най-вече от белтъчини, защото и тя самата е изградена основно от тях.
Най-важната съставка на косата е кератинът - белтъчина, която е в основата и на роговия слой на кожата, ноктите, перата на птиците и т.н. Храни, които допринасят за нейното образуване са рибата, птичите меса, нетлъстото месо, орехите, бобовите растения, яйцата и особено чистото краве масло, хлябът от едро смляно брашно, слънчогледовото семе. На блясъкът и еластичността й ще окажат влияние още бадемите, лешниците, изварата и нискомасленото кисело мляко, овесените ядки.
Ежедневното набавяне на витамини, целулоза и минерални вещества от пресните плодове и зеленчуци е от значение, както за здравето и състоянието на целия ни организъм, така и на косата в частност.
Хубаво е да намалите червеното месо, пържената храна, високомаслените млечни продукти и животинските мазнини.
Освен от добра храна косата ни се нуждае и от ежедневното физическо натоварване, с което полагаме усилия да запазим фигурата си. Растежът на косата зависи от добро кръвообращение, което да снабдява луковиците на косъма с кислород и хранителни вещества. Освен до затлъстяване, недостатъчната физическа активност води и до проблеми с косата - често срещана при дебелите хора е мазната и капеща коса.
В заключение може да се каже, че подходящата храна, съчетана с активен живот, който да осигури изгарянето на калориите и не на последно място, избягването на: силните стресове, нервното напрежение и честото лишаване от достатъчно сън, ще осигурят в добавка към гъвкавото и стройно тяло и коса, която не се нуждае от скъпоструваща лечебна козметика.
няколко маски:
Снимка на косата на женаБалсам от авокадо и кокосово масло
Защитете косата си от вредните влияние чрез естествени продукти. За да се сдобиете със супер лъскава коса ви е необходим микс от тези две съставки. Вземете голяма купа и смесете пюре от едно авокадо с една чаша кокосово мляко. Получената паста може много лесно да бъде приложена върху отделните кичури коса. Оставете да престои на косата ви около 15 мин. и отмийте с хладка вода и съвсем малко количество шампоан. Видими резултати ще има още след първата сесия. Не забравяйте също така, че не трябва да сушите косата със сешоар, т.к. това спомага увреждането структурата на косъма.
Маска от мед и мляко
Блестящата коса може да бъде постигната без никакви трудности, ако използвате най-хранителните природни съставки. Именно за тази рецепта ни трябват 1 с.л. мед, 2 яйца и 1 с.л. мляко. Смесете в голяма купа. Приложете сместа равномерно на всички кичури. Оставете да престои минимум 7 мин., за да упражни благотворното си влияние върху косата ви. След това изплакнете отново с хладка вода. За невероятни и бързи резултати повтаряйте сесията поне два пъти седмично.
Маска от банан и авокадо
Косата ви е изтощена и супер суха? Чудите се какво да й причините, че да си върне старият страхотен блясък? Ние веднага ще ви предложим трета и последна за сега, рецепта за маска. Трябва да забъркате следните съставки: мляко, пюре от половин авокадо, 1 банан, 2 с.л. мед, 1 яйце и 3 с.л. зехтин. Разбъркайте добре, след като ги смесите в голямата купа. Нанесете пастата върху косата си и оставете да подейства 30 мин. Когато времето изтече можете да отмиете с топла вода
.
Не забравяйте, че трябва редовно да правите маски за косата си и да я третирате с повече естествени продукти, за да я подхраните. Изкуствените маски също имат своите плюсове и минуси, но те не винаги биха дали на сто процента необходимите витамини, от които се нуждае косата. Също така трябва да спазвате някои, така да ги наречем, правила. Когато например тъкмо сме измили косата трябва да оставим водата да се отцеди, не трябва да търкаме енергично с кърпа – това само ще я направи по-заплетена и няма да помогне особено, не трябва веднага да хващаме сешоара. Вместо това вземете една суха кърпа и започнете да попивате вместо да разтривате. И като цяло бихме ви посъветвали да подхождате с внимание и грижа към косата си, за да бъдете винаги неотразима. Успех!
Намазах си косата с бадемово масло,стоях около час и половина.След това се изкъпах и нанесох масло от пшеничен зародиш върху краищата и сега я чакам да си изсъхне естествено![]()
Уморих се да издирвам оправдания!
Претръпнах от обичане и от копнеж.
Спи ми се-дълго и без сънища.
Спи ми се! А пия кафе...
Косата ми е суха , вчера се престраших да си направя маска със зехтин и сега забелязвам , че косата ми в по-долните пластове е мазна о.О .. За първи път ми се случва да я видя така дали е от зехтина ? Ужас .
Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .
Изплакна ли добре? От зехтина е - като прекаля с него и при мен става така ;д
Аз ще бъда единствената, която ще те накара да пълзиш.
Още нещо преди да започне краят на срещата ни.
Аз ще бъда единствената, която ще гледа как падаш.
insane7, не си го измила хубаво. И на мен ми се беше случило наскоро.
Аз да ви кажа, че вече 2 пъти се мия с хининов шампоан. Въобще не изсушава, дори подхранва. Косата ми е много мека, а за растежа ще видя след около месец сигурно..
Каква марка си взе и какъв тип е по принцип косата ти?![]()
insane7, и на мен ми се получава така, но от стимуланта.. Дори и 2 пъти да я мина с шампоан, тя пак седи все едно е мазна по дължината Оо След като изсъхне пак я мия (само краищата) с шампоан ...
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Момичета някоя от вас има ли мнение за този шампоан - http://apteka.framar.bg/30021940/%D1...#axzz1iW1dXxsW
Мисля да си го купя, но не мога да намеря информация за каква коса е по - точно.. защото моята е суха и искам нещо по - омекотяващо..![]()
^ ами за косопад е и до колкото виждам е за всякаква коса щом не е упоменато![]()
pressiana
и аз искам да те попитам каква марка е,защото на мен и на няколко момичета,които си го купиха им изсушава косата и заплита
insane7 100% не си го отмила хубаво .. други път просто като си *шампоаниш* ;д косата прокарвай пръсти навсякъде и гледай в корените да стане много пияна и да имаш чувството,че всеки косъм е отделен от останалите - ох,как го обясних само.. дано си ме разбрала.. имам в предвид да има много пияна в корените,но навсякъде все едно имаш голям балон в косата ;д;д;д (доста ще се посмееш като го прочетеш,но нищо) ;д
Дали ще ми стане нещо на косата ако използвам тривитаминола след като му изтече срока на годност ?
^По-добре не рискувай.Изхвърли го и си купи друг![]()
Уморих се да издирвам оправдания!
Претръпнах от обичане и от копнеж.
Спи ми се-дълго и без сънища.
Спи ми се! А пия кафе...
^ и аз съм на това мнение.. аз съм ползвала като му беше изтекъл срока с около 1 месец и нищо не стана,но все пак.. а ако е с 2-3 дни може,но с повече по-добре недей ..
епа да с шапка за баня.... . а този стимулант на Икаров за какво помага?
Ако питаш мен, защото не съм сигурна- шампоанът е на Милва. Косата ми е суха, особено в краищата, много бавно се омазнява, склонна е към цъфтеж. На опаковката на шампоана пише "намалява и спира косопада......ускорява растежа...държа-бъра....подходящ за изтощена коса". Може да е подобрен, знам ли. Розов е - нали това е цветът на хинина. Пише също, че е с високо съдържание на хинин. Другите шампоани, които съм ползвала на Милва, са с коприва и бирен. От всички съм доволна.
sweetybebi - май изсушават тези на Здраве, аз ги бях гледала, но не си купих, май точно заради това.
loliipops подхранва,за растеж![]()
Не знам, слагай си балсам както обикновено и ще си ОК. Все пак пише, че е подходящ за изтощена коса.
Момичета какво ви е мнението за Glis repair with keratin http://2.bp.blogspot.com/-ymhknlZBP0...0/ALIM0066.JPG ..Аз го ползвах 1 път и ми направи косата мекичка и блестяща..А и още нещо как го впръсквате по цялата коса или само към крайщата,защото аз напръсках в крайщата само..Благодаря предварително![]()
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
^ аз имам 2ро шишенце и съм много доволна.. аз пръскам по дължината като се реша..![]()
Здравейте, момичета ! Нямам много, много време да пиша във форума , но искам да попитам отново FuCKkK13 дали ще е вредно , ако ползвам Себорал Форте след къпане да го втрия във скалпа и едновременно с това да си правя маска със тривитаминол 2 3 пъти в месеца или там колкото е необходимо ? Дали ще има някакъв обратен ефект или много ще се изтощи косата ?
Хора много , Човеци малко !
Не, според мен изобщо няма да се изтощи, Себорала е само билки.