- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
стоях с маската около 4 часа и половина .. доста е заплетена косата ми сега.. ще видим дали ще има промяна в растежа
здравейте гърлс моля ви кажете ми възможно най-бързо маска с бадемово масло и да ви питам още нещо за garnier еdin shmpoan s menta protiv parxyt znaete li dali ima i balsam ot sashtiq vid
Според вас, кое спомага повече на косата:Стимуланта или домашната маска?
Защото утре се чудя какво да й слагам, но и аз не знам.Аз след няколко дни трябва да ходя до аптеката, иначе сега разполагам с: Стимуланта на Икаров, пшенично масло, зехтин, кисело мляко, хума...за яйце не съм сигурна, рициново масло/по принцип го ползвам за миглите, но предполагам и за косата става?/, хининова вода/напоследък забелязах, че някои момичета си я слагат в маските/ ... Предложения?
Днес си купих на Гарние шампоан http://www.google.bg/imgres?q=garnie...1t:429,r:0,s:0 и същата маска.Досега иначе бях с Миосотис, но честно казано, не останах толкова впечатлена, както всичкиА за този бях чувала добри отзиви, ще си кажа мнението.А и докато разглеждах в ДМ днес и си избирах шампоан, разгледах и тези на Пантен...1) Има ли доволни? 2) Има ли за суха и изтощена коса, защото нямах много време и не се загледах много.
П.С. Краищата ми са сухи, след като си направя маска/Стимулант да сложа ли по краищата пшенично масло или зехтин?От кое сте по-доволни?
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
^Пшеничното масло е против цъфтеж,но и зехтин става..което да сложиш,няма да сгрешиш.
Аз също вчера бях в дм ;D и видях от тези новите продукти на Пантен-крем за оформяне на къдрици...добър ли е? ;?
Иначе от много време не съм си правила маски и тоя месец 3-4 пъти се изправях и доста тормозих косата сиднес ще я намажа с някое масло сигурно...
kittenella - и двете.. направи си маска с повечко масла ако ти е суха косата.. за тия 3те - което искаш.. не знам на тебе кое ти влияе най-добре ...
Току що си направих маската
2 с.л. Стимулант
1 с.л. пшенично масло
1 с.л. кисело мляко
сложих малко хума и 1 с.л. мед
Реших да заложа на маслата, както каза, Мартита след около 40 минути ще пиша как ми се е отразила.Защото онзи ден косата ми беше много суха, като се има в предвид, че не съм я третирала много в последно време...може и от времето да е, не знам
А и кращата намазах със зехтин
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
Здравейте на всички!
Нова съм във форума искам и аз да споделя опита си в маските за коса.
Радвам се,че сте упорити и си правите маски редовно!
Аз от 3 години започнах с маските
1-мажех се с коприва
2-майонеза
3-поръчах си едни ампули за стимулиране
4-себорал
5-стимулант
6-тривитаминол
7-зехтин,жълтък,мед,алкохол
7-хининова вода
8- мас
9-най-различни готови маски
10-маска с къна
11-купих си различни шампоани и балсами за растеж (хвърлени пари на вятъра)
За друго не се сещам ,то да беше 1-2
И сега да ви кажа от кое съм доволна и от кое не.
Значи от всичко изброено до сега е нямало лау ефект,НО аз използвам преса не редовно на 2 седмици 1 път и се нуждае от постригване на 2 месеца,както и да е сега ще ви кажа от кое съм доволна
не съм доволна изобщо от тривитаминола косата ми почна да капе
от скъпите маски и шампоани за растеж също не съм доволна
от стимуланта горе долу защото все още го ползвам
хининовата вода мн ми изсушава краищата
от маската с жълтък и мед съм доволна усещам минимална промяна
Искам да ми препоръчате нещо различно от което сте доволни ,защото искам дълга коса![]()
Последния път,когато ползвах тривитаминола,и аз забелязах,че имах косопад,и като спрях да го ползвам и спря да ми капе.Смятам,че косата ми се е пренаситила вече,защото съм използвала 3-4 шишета общо.Мисля вече да не го ползвам.
момичета направих си маска срещу омазняване
1-2 яйца-белтък и жълтък
1с.л бадемово масло
1с.л разтопен мед
1с.л водка
2-3 дражета вит.С,разтворени в 1ч.л вода
след около 1 час ще се измия и ще пиша какъв е бил ефекта
titinkaa - възможно.. можеш пак да го ползваш,но според мен най-малко след 2 месеца поне !!!
kittenella
чакам да споделиш за резултата
donatc - добре,и теб ще чакам да кажеш![]()
Elinaaa
здравейдобре дошла !
1во. от тривитаминола може да ти е капела косата защото: |организма - може би вътрешно ти се е пренаситил || първите няколко пъти на повечето хора им капе (говоря ако не си го ползвала преди)
2ро. явно косата ти не се поддава и расте бавно.. т.е. ще ти е много трудно да пуснеш дълга коса... защо мисля така ? защото преса 1 път на 2 седмици не е много..поддържаш си косата,а е за подстригване на 2 месеца ! т.е. се нуждае.. което показва,че косата ти ужасно бързо се изтощава.. моя съвет е да спреш напълно с пресата (има тема запрически можеш да я разгледаш - има много без уреди,които да вредят) да започнеш да взимаш вътрешно витамини.. да си правиш маски с вит.А и жълтък !!! и да си правиш масаж на скалпа поне 2-3 пъти седмично като 1 път от тези 2-3-4 и т.н. да е с затоплено масло....
Много съм доволна от маската!Напоследък понеже нямах време, а и ме мързеше да си правя маски, но косата ми сега е много мека и поне засега НЕ Е СУХА!!А и да ви кажа - много съм доволна от този шампоан, косата ми още мирише на нещо сладко, а пък по принцип веднага мирисът заминава в момента, в който отмивам шампоана!!А и маската - много е яка!Ще видим за напред как ще е, но засега определено по-ми харесва от Миосотис-а!
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
^ супер... на мен от почти всички шампоани ми мирише после косата,но сега дето слагам балсам без отмиване и няма много разлика ;д
Привет дами!
FuCKkK13 да косата ми много цъфти преди година се подложих на трайно изправяне и сега косата ми стана мн тънка и цъфтяща ,спрях с боите от 7 месеца
Пресата е ползвам да придобие форма косата,защото ако е намачкам с пяна косата ми става след това още по зле
А как да затопля масло ,това на Икаров ли ?
titinkaa-недей да се мажеш повече аз говорих с един специалист и той ми каза ,че това не е предназначено за хора
аз мн се изплаших като взе на ми пада по кичури косата и като спях да мажа ,и косата ми спя да капе
След като си използвала всички "вълшебни" глупости и не си видяла ефект защо продължаваш? Явно не са за теб. По принцип не знам колко бавно ти расте, но темповете няма да се увеличат с каквото и да я намажеш. Ако я подстригваш много често няма начин да дръпне, защото всичко израстнало за около 2-3 месеца са макс 3 см. и фризьора в повечето случаи ще ги махне. От личен опит ще ти кажа да я мажеш с колкото се може по-малко неща. Шампоан и балсам и толкова. Виж как ще и се отрази някаква такава почивка. При мен работи - колкото повече съм я клепала, толкова по гадна коса имах. Цъфтежът не мога да си обясня от какво се получава и да ти дам съвет. Може би си е просто до коса. Моята преди цъфтеше страашно много, а не съм я третирала по никакъв начин. Сега я изправям през ден, боядисвам и цъфнал косъм не съм имала от 4-5 години. Така че не вярвам точно това да е причината.
http://namaleno.exsitee.com/%D0%A0%D...MAGIC-LEVERAGE какво ще кажете за тези ролки? Да опитам ли?
здравейтеее хорааа... аз имам ужасен проблемм с косата ми.. преди никога не съм имала проблемм с омазняването ,но напоследък просто не се понасям.. къпя си примерно в неделя. в понеделник косата мми е много добре.. но във вторнек вече ми е мазна.Винаги съм се къпела през 3 или 4 дни ..какви ли не шампоани ползвах и не ставааа... и със себорал се мазах и пак нищо.. моля ви някои ако знае нещо кажетее
Пробвай с медицинска козметика има много марки и повечето предлагат и шампоани!
n3zabrawiimaa -правила съм и по големи почивки но пак падаше мн коса
Glam0rous -да мисля да спра с всичко за да може да си почине може да се е пренаситила косата и затова да не мърда
до колкото до постигването неми скъсяват дължината ами само цъфтежа ми обират почти косъм по косъм малко по бавно ,но става доста добре
selskomomiche - пробвай маска с хума
maicheto80 -имала съм такива рокли само се начупва леко аз не видях полза от тях
Аз вчера си намазах косата с масло от жожоба в корените и по дължината и с пшенично масло по краищата.После го отмих с Джонсънс бейби и сега косата ми е супер мека.![]()
![]()
Здравейте , много искам да се боядисам ето така , но не знам каква марка боя нито кой номер да си взема. Косата ми е естествено червена. Ще съм много благодарна ако можете да помогнете. Ето това е цвета който желая да постигна.
http://www.stars.bg/images/stories/9...ars-galena.jpg
От мазната коса, да ви кажа, отърване няма. Явно гените си оказват думата. Просто не се получава. Винаги след измиването е добре и на следващия ден към вечерта започва да прилепва на главата ми. Но в крайна сметка съм си свикнала с нея, какво да се прави. Аз и на моя годеник съм му казвала 100 пъти , че понякога косата ми не е идеална, но той си ме харесва такава каквто съм. Поддържам си хигиената, но понякога се случва да "изтърва косата си и да се омазни... какво да се прави физиология :S
Според мен не е толкова ненормално да се налага да я миеш на 2 дни. Особено ако и слагаш маска, изправяш, слагаш стилизанти, пипаш я или ходиш по запушени места или дори живееш в голям град. И без това се полепва каква ли не мръсотия по нея освен нормалния себум. И аз я мия моята на толкова пък е суха, просто от всичко това в корените особено става доста зле. С какъв шампоан си пробвала?