- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
donatc
по-добре иди специалист да те види.. за хининовата вода - може![]()
някой днес ще си прави ли маска ?
аз мисля довечера да си намажа косата със стимулант![]()
Аз си направих,ще постоя още към половин час и ще си я измия![]()
^ с какво ? и колко време общо стоя ?![]()
^ браво... а аз днес нямах време за маскадори не се изкъпах само душ си взех защото косата ми съхне много бавно,а стана късничко и може би утре сутринта ще си намажа косата със зехтин за 1 час и това ще да е
напоследък съвсем си изоставих косата - много учене,други неща и така.. надявам се обаче след пролетната отново да почна с маските с тривитаминол или лятото и пак да започна да си правя маски редовно..
i az sam ot stara zagora ;btw napravix si maska -1 ампула или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков), 1 с. л. алкохол без значение какъв (ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с. л. кисело мляко
Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и с найлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30- 2 часа. Прави се веднъж месечно. (според мен, може и по-често)
тази маска я бях прочела от тука хареса ми и си я направих сега чакам да ми исъхне косата и ще кажа дали съм доволна
^ добре
а аз сега съм със зехтин и ще стоя 30мин. и отмивам...
ето това е косата ми сега: http://www.prikachi.com/images.php?i...0/4484010I.jpg няма да я пускам вече по-дълга,а ще си поддържам тази дължина..
Мазната коса е предпоставка за понижено самочувствие, за проблеми с общуването, както и за редица други психически и физически смущения. Именно поради това, а и за по-добър външен вид се търси от край време ефикасно и трайно решение на проблема.
Мазната коса се третира с невен!
Отношение по въпроса или иначе казано предложение за лек дава и народната медицина, според която извлекът от билката невен е идеално средство за справяне с проблемите, поразяващи косата и скалпа, сред които мазна коса, пърхот и други.
Извлекът се приготвя в спиртна основа, като за целта се използва цветовете на растението. Прилага се външно.
Според народните лечителни, справяне с проблема мазна коса с помощта на невен се дължи на съдържащите се в него етерично масло в комбинация с каротиноиди и слузести вещества. Съдържа още фитонициди, алкалоиди и ензими, които подсилват противомикробното му действие.
Освен при мазна коса, невенът под формата на запарка, чай, настойка, дори и под формата на лапи се използва за лечението на язва на стомаха, при различни стомашни и чревни заболявания, при сърдечно-съдови проблеми, при кожни заболявания и екземи. Помага още при петна по кожата, при рани и изгаряния, при акне и възпаления на венците и в устната кухина.
Така че не се колебайте – справете с помощта на невен с мазната коса!
1 ампула или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков), 1 с. л. алкохол без значение какъв (ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с. л. кисело мляко
ами малко късно отговарям ;тази маска пише че е за блясък ама при мен нямаше такъв ефект по скоро ми стана по мека ама пак има разлика ;бях чувала че белия равнец помагал за растежа предложете някоя маска
сори за втория пост да ви питам за този балсам с шоколад>>> http://www.astra.bg/lorys_Mousse.htm доволни ли сте ;говоря тоя дето е в най-малката туба(ако сте го ползвали)
^ по принцип с билките се правят фрикции ..иначе за маската - след 2рия 3тия път трябва да видиш ефект откъм блясък..за балсама - не съм и не ти препоръчвам да ползваш каквито и да било продукти на Лорис..
бтв. аз вчера стоях 1 час със зехтина.. и мисля сряда ако имам време или неделя да си направя маска примерно: жълтък,оцет,ракия,кисело мляко и зехтин - може още нещо да сложа..
FuCKkK13 Поздравления имаш страхотна коса и интересен цвят
коя маска ти е любима и използваш най-често
^ И аз така мисля за косата ти, супер е! Много е пораснала. Браво!
Аз днес си правих маска, стоях около 3 часа. Сложих си доста неща: тривитаминол, бадемово, кокосово и масло от карите, по 2 с.л хининова вода, себорал форте, екзементин Ц, оцет, ракия, няколко капки газ и какао.
Това за мазната коса е интересно и аз се боря с този проблем. Сега си правя фрикции с дъбови кори и орехови листа.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Марти, косата ти е много хубава!Цвета ти какъв се води..?Да, и според мен я остави дотук, така си е достатъчно дълга.И да ти питам на колко пласта ти е косата и под формата на триъгълник ли е?![]()
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
И мен ме интересува, също кой пласт до къде ти е?
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Може ли някой да обясни като за идиоти как се прави това нещо с невена за мазна коса?
http://beautycosmetic.biz/garnier-ga...te-p-5289.html Чудя се дали я си я взема .. ако някоя я е ползвала и е останала доволна да пише![]()
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Моята е такава http://www.google.bg/imgres?q=garnie...&tx=118&ty=112 На мен ми се виждат едни и същи, а за мнение...Да, определено останах много доволна!Не е като по-некачествените маски, които направо са като вода в ръцете ти, ами тази е като крем направо и прави косата ми много мека!Харесва ми също, че за разлика от други маски, тази задържа приятния си аромат в косата ми около два дни.А други, които ползвах...докато се изсуша и им се махаше аромата вече
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
Elinaaa
мерси .. ами маските които си правя.. т.е. е една - с тривитаминол,друго любимо ми е стимуланта и в последно време зехтина.. това са ми най в списъка ;д
lqlq89 мерси и на теб.. бтв. маската която си забъркала ми се струва хубава.. и аз слагам по много неща ;д
kittenella мерсиза цвета не знам.. не се боядисвам,а косата ми е на кичури по рождение.. ама по принцип руса де ;д .. иначе в момента не е в никаква форма
не съм я подстригвала от ноември и да,беше на триъгълник,но вече се поразвали.. за пластовете - мисля,че съм на 3 .. а lqlq89 дето попита - ами до гърдите точно ми е най-късия,средния не знам - ако изобщо го има ;д и най-дългия се вижда ;д...
PinkPan7her
тъй като е билка предполагам се правят фрикции.. а фрикциите са : сваряваш невен,изцеждаш само водата и с нея поливаш косата след баня или натъркваш в корените с памучено тампонче - както си решиш
katii
ами не съм.. по принцип купени много много не ползвам,но предполагам,че ще е добра.. все пак авокадото е доста полезно за косата..
Последно редактирано от FuCKkK13 : 03-06-2012 на 20:47
Видях,че сте говорили са омазняването на косата и аз имам въпрос относно това!Косата ми принципно е многоо суха и затова се ограничавам като я къпя само 2 пъти в седмицата (чувала съм,че ако я къпя по-често става по-лошо).Не знам какво става напоследък,но освен,че е суха стана и мазна :х Преди ми държеше по цяла седмица без да й няма нищо,а сега още на втория ден е някаква сплескана,безформена,напра во ужас!Знаете ли на какво може да се дължи тази промяна,дали е възможно да е заради това,че за две седмици смених няколко вида шампоани (исках да видя кой е най-подходящ)Възможно ли е това да й се е отразило?
Последно редактирано от sun251 : 03-06-2012 на 19:17
^ според мен е напълно възможно...можеш да си направиш маска с хума 2-3 пъти и да видиш дали положението ще се подобри.. а и напоследък да си и слагала повече стилизиращи продукти или нщ подобно ?
kittenella, да абсолютно същата еЗначи тези дни ще си я взема. Мерси много за инфото
![]()
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно