- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
^И после къде да го сложа свареното и в колко вода се вари?Да го чакам да изстине и да го сложа в шише и след като съм си измила косата с шампоан да си поливам косата с него или да го сложа в шише дето се пръска и да го пръскам след баня без отмиване ли?И как да го съхранявам?В хладилник ли?
strawberry88 Аз преди като се поливах с коприва го правих така.
Сварявам си коприва колкото да ми стигне за 1 път и след като си измия косата вече накрая е поливах и оставях косата да си изсъхне сама!
Ама топла ли да я поливам или и студена може?днес си купих листата и другата седмица ще пробвам...
^ 1во полива се след като си направила отварата..т.е. правиш,прецеждаш да остане само водата влизаш в банята и после поливаш без да отмиваш.. няма значение,но по-добре е да е топла.. а количеството.. за 1-2 литра беше една лъжица ако не се лъжа.. не трябва да стои няколко дни защото си губи някой свойства и не е толкова полезна.
аз се мазах със стимулант![]()
FuCKkK13 - да те питам смесвала ли си някога стимуланта с нещо друго?
Или чист винаги?
^ няколко пъти съм го слагала в маски![]()
FuCKkK13 - В домашни маски
с яйце примерно ще стане ли ?
![]()
Става, да. Аз така си правя, слагам и ракия, оцет.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Направих си маска със яйце и стимулант и след това е залях с кафе
^И какъв е резултата?Ама кафето кога го сложи?След маската ли...и не го ли отми?
![]()
strawberry88 отмих си маската със стимуланта
и след това се полях с голяма доза кафе и постоях малко
Ами да ти кажа косата ми бухна живна малко![]()
Някой може ли да ми препоръча шампоан за бързо омазняваща се коса и с пърхот /две в едно :Д/. Или поне някой може ли да ми каже това на какво може да се дължи? Ако е от значение не съм си сменяла шампоана от доста време /защото уж съм доволна от този, с който съм сега/, косата ми е боядисвана и къносвана, дълга е до над раменете някъде.. :д
^Сменяй ги шампоаните.И не използвай шампоан за мазна коса,защото се изсушава от него и почва още по-бързо да се омазнява.Не я мий всеки ден,а 2-3 пъти седмично.Може хума да ползваш за мазната коса,а за пърхота не знам.Виж в аптеката някакъв шампоан...
И аз трябва да го пробвам това.
Имам един въпрос, майка ми няколко години си боядисва косата черна, сега иска да си я изсветли малко, няколко пъти се боядисва с тъмно кестеняво, но се забелязва само лек отенък и то на слънце, нищо повече. Та бихте ли ми дали някакъв съвет как да се изсветли малко и да се забелязва? Тя иска нещо шоколадово.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
^ ами освен с боя не виждам как по друг начин.. за изсветляването - лайка,лимон,мед.. обаче щом и' е тъмна косата не знам дали ще се получи..![]()
Здравейте, от 3 години се боядисвам черна. Естествения ми цвят е тъмно рус и сега много искам да си го върна, а косата ми расте адски бавно. Правя й маски за растеж редовно, но не ще и не ще, не знам дали аз не правя нещо като хората или просто си е такава. Та,въпросът ми е има ли вариант поне да сваля боята малко от малко, чувала съм,че хумата помагала за това? Писна ми от това черно, къде ми беше ума![]()
черното е доста коварен цвят. Обезцветяването е най-бързият вариант, но са възможни поражения за косата..иначе с домашни маски, много масла, но мнооооого бавно ще падне. Успех!
Оо да коварно си е.. в момента съм с тъмноруси корени,черна среда и червени краища.. и да я боядисам нещо близко до естествения докато порасне пак няма да е добре. проклето черномерси за съвета, ще го имам впредвид от следващия път.
Наблягай много на маслата.
Иначе може малко по-малко да си изрязваш връхчетата, че така като го описваш косата ти е стри цвята в момента, поне червените краища махни.![]()