- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Kакво смятате за вегетарианството?
Ами,не съм симпатизант на вегетарианството.Не съм против,защото това си е личен избор,но гледам скептично...
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Всеки да си яде каквото му е вкусно, не виждам проблема. Аз мога да изкарам цял живот на зелена салата с царевица, примерно, без дори да ми се дояде месо.
koshtramba, това дали си сит е супер индивидуално. Аз се чувствам сита от няколко бадема или от зелена салата, което за голяма част от познатите, приятелите ми, е просто абсурдно.
Everything changes, but beauty remains ...
koshtramba Наистина това за ситостта си индивидуално. Аз от 2 картога мога да преям. А и не виждам проблем, че awerw е вегетариянец. Всичко полезно в месото може да се добави чрез плодовете и зеленчуците, а да не говорим, че има и овесени ядки, орехи, бадеми.... единствено витамин Б12 (май) е проблем, но за ВЕГАНИТЕ. Така че..![]()
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
А белтъчините?А мазнините?Първоначално написано от justasmile
Нямам нищо против вегетарианците/веганите,но това просто не е за мен.Ако не си хапна месце поне 2-3 пъти в седмица и не си долея мляко в кафето не съм на кеф![]()
...два типа хора:
едните просто не понасят месо или имат някаква вяра, която не позволява да ядат месо, а другите са някакви си тиийнейджърки, които си мислят, че като са вегетарианки ще отслабнат....![]()
NewMessage за 2-рия тип хора няма никаква логика, защото повечето "тиийнейджърки, които си мислят, че като са вегетарианки ще отслабнат" набиват само хляб и тестени работи, а и да не забравим рафинираната захар.
Schtefito Има растителни мазнини, а за в случая говорим за вегетариянци, не вегани - ИМА РАЗЛИКА![]()
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
Уважавам избора им.
За вегетарианството съм доста положително настроена, особено като се има впредвид какво е месото, което се продава по магазините... С веганството обаче не мога да се съглася по никакъв начин. Просто не е възможно да си набавиш същите вещества без мляко, сирене, кашкавал...
Обаче ми се струва, че доста хора тук не осъзнават идеята на веганството и вегетарианството. "Вегетарианец съм.Не ям месо. Само по понякога ям пилешко." ... еми неСпоред мен вегетарианците имат доста силни убеждения и не правят компромиси с това...
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you...
I hate to turn up out of the blue uninvited,
but I couldn't stay away, I couldn't fight it...
I had hoped you'd see my face
and that you'd be reminded that for me it isn't over.
Never mind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too...
Don't forget me, I beg.
"I'll remember", you said...
Sometimes it lasts in love.
But sometimes it hurts instead...
Yeah.
Първоначално написано от Schtefito
Humans need fantasy to be human.
както казаха повечето се мислят за такива.
обожавам месо.. яла съм и сурово![]()
R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'
Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD![]()
-> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)
Нямам нищо против хората които не консумират месо или животински продукти. Лично аз си ям всичко.
Дразнят ме хората, които са спрели да ядат месо, защото е модерно или за да свалят няколко килограма. Дразнят ме също и изказвания от типа *аз съм вегетарианец. ям месо мнооого рядко*.
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Какво да мисля? Всеки си решава какво ще яде и какво не.
Моето мнение е, че животът е един и ня бих се лишила от нищо, което ми се яде!
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Възможно е. Трябва да призная, че не съм особено запозната. Просто не си представям да не ям сирене (омг), моцарела, яйца и да си набавям тези продукти от соя (??). Всъщност, от къде веганите си набавят калций и омега 3? Все си представям някакви безвкусни, странно изглеждащи и скъпи ... неща :ДПървоначално написано от Rebirthing
Благодаря ти.
Определено не са нито шантави нещата, нито скъпи (може би с изключение на киноа-та, която пък е суупер вкусна!)
Нямам нищо против тях,докато не вземат да си навират по ГРУБИЯ начин идологията си.
И ако не попадаме в никоя от тези "категории" и все пак сме вегетарианци, тогава какво? Извънземни сме?Първоначално написано от NewMessage
За пореден път се убеждавам в това, че: 1. хората най-много обичат да се правят на компетентни по въпроси, от които нямат абсолютно никаква представа, за нещата, които са им напълно чужди, но все пак им доставя невероятно удоволствие да се правят на специалисти, а ако с това успеят и да се изкарат много умни, да кажат на някой колко е тъп и да покажат как те са върха на сладоледа още по-добре. 2. Че в България любимото занимание на всички е да критикуват... най-вече за неща, които не са тяхна работа, не ги засягат, по никакъв начин не им пречат и не са свързани с тях и обикновено са въпрос на личен избор. А ако с това успеят да се изкарат много умни, да кажат на някой колко е тъп и да покажат как те са върха на сладоледа още по-добре.
Всеки може да си яде това, което харесва/иска. Аз никога не съм сядала на маса с човек, който яде месо и не съм започвала да му мрънкам на главата "Ама ти защо ядеш месо? Знаеш ли колко е вредно? Какви са сега тея глупости? Защо се лигавиш? Я се вземи в ръце и изяж една голяма зелена салата. Веднага казах. ВЕДНАГА! ЯЖ!" Затова пък всеки път когато кажа "Не, мерси, не искам луканка, вегетарианка съм." се започва с лекцията.
По света има милиони суровоядци, вегани и вегатарианци, чието съществуване доказва, че О! Изненада! това не е нещо смъртоносно, не те разболява, не те превръща в извънземен...
Престанете да ни казвате какво да ядем и да ни налагате мнението си, та дори и да спорите и да се карате заради нещо, което е изцяло и напълно личен избор и не ви влиза в работата. Никой не ви кара да ставате вегетарианци, никой не ви кара да го харесвате.
И още нещо... за разбиращите... вегетарианството/веганството не е диета или каприз, това е начин на живот.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Първоначално написано от BrokenInnocence
съгласна съм
аз лично бях спряла да ям месо за супер много време и не беше заради диети или нещо такова,просто обичам животните не като нещо,с което се храня (никой да не го коментира това сега.щото винаги всички ми скачат като кажа нещо такова.въпрос на лична гледна точка)
само че веднъж си поръчах една салата в която се оказа че има месо и без да гледам..![]()
И от около една седмица не съм яла месо,така че пак започвам (:
lalala
Ооо, да ! А лекцията винаги е една и съща "Не си набавяш необходимите вещества ! Не ядеш достатъчно протеин ! Ами витамин Б12 ?! Ами незаменимите аминокиселини ??? " , та за това трябва да съм винаги добре подготвена за да се впусна в поредното обяснение.Първоначално написано от BrokenInnocence
Иначе гледам да не се натрапвам сама, е, освен ако някой не млати McDonalds пред мен, тогава няма как да се въздържа и да не му кажа, че това си е junk food.
Ако беше малко по-хитра, щеше да изпускаш това след втората запетайка и нямаше да имаш проблеми. Защо даваш обяснения?"Не, мерси, не искам луканка, вегетарианка съм."![]()
Не ям никакво месо,но ям примерно яйца,мляко сиренеМного ама много рядко си позволявам да ям риба.
Репликата я дадох само като елементарен пример, не като реална ситуация. Има ситуации, в които обаче се налага да си кажеш и така... Има го обаче и другото - защо човек да се крие и да се притеснява да каже нещо такова все едно правиш признание, че си убил човек. Повечето хора нямат проблем с това да кажат "Не, мерси, не обичам... броколи"... примерно. Защо да е различно с това, че си вегетарианец. Естествено, че е по-лесно човек да скрие нещо за себе си отколкото да очаква толерантност от другите, но пък със сигурност не мисля, че е по-правилното.Първоначално написано от koshtramba
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.