- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Секса по време на менструация безопасен ли е?
Относно тази статия:
http://www.teenproblem.net/news/s/32000.html
И последнотия абзац от нея, който казва, че от секс по време на менструация може да се забременее. Някой може ли да обясни как точно?
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Няма как да се "забременее", защото ти изхвърляш боклуци от себе си. Сексът по време на цикъл може да ти облекчи болките от него. Но е опасно за момчета, защото ако е без презерватив може да хване някоя инфекция от съсиреците и другите работи.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Кви боклуци изхвърляш ти бе?!
Има шанс да се забременее, ако овулацията ти съвпадне с менструацията.
Моята е чиста ПЪК!Първоначално написано от fenkaaa
Друго питах, не за риска от инфекции, а както посочих за риска от забременяване. Напрактика ми звучи невъзможно да си в овулация повреме на менструация, защото цикъла е разделен на три части - менструацията, овулацията и после лутеалната, която е равна на сбора от другите две. Как е възможно менструацията и овулацията да съвпаднат?
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Възможно е по всяко време! И да, ако овулацията ти съвпадне с цикъла, отново има вероятност да забременееш!
Queen of the Damned
Искам отговор на въпроса: Как е възможно овулацията ти да съвпадне с менструацията?
П.с. Или ако някой има обяснение как може да се забременее, когато не си в овулация...
Из интернет бях чела, че е възможно по време на менструация, докато получаваш оргазъм, да се отдели яйцеклетка годна за оплождане.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Няма ли някой с отговор?
На сериозните теми никога не се намира отговор.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395560.0
Сперматозоидите могат да живеят в алкална среда до 78 часа.. средата в матката е точно такава.. не, овулация не може да съвпада с менструация, ноо представи си, че си в последните дни на менструацията а той се изхвърли в теб и на следващия ден протече овулация може да се забременее.. апък яйцеклетката може да бъде оплодена в маточната тръба 12-48 часа.. така че не е безопасен секса.. а и за здравето на момчето не е защото кръвта много бързо се окислява и... могат да се развият разни и разнообразни бактерии..
Абе просто си правете секс с презерватив и това е.