.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 81
    Моите ..... за сега надежди са да уча поне в Германия, пък колкото по-хубава специалност, толкова по-добре.Уча английски и немски и мисля, че мога да кажа - на по-високо ниво.Бях във Франкфурт, хареса ми и се надявам там да уча и живея.Мечтана ми специалност (говорим за университет) е Право, но дали ще се стигне чак до там не знам.Давайте вие съвети или мнения, ако някой учи вече там и т.н.

П.П. не съм чел предишните постове.

раничко ми е за сега.още 2 години ми остават докато завърша,но определено ме влече идеята за висше в чужбина и правя разни проучвания за университети,специалности и т.н. като за начало съм се насочила към Шотландия,Ирландия и Дания. главно заради безплатното обучение,но искам ежедневиеето ми да е разнообразно и да не съм 24/7 заобиколена от.. как да го кажа с една дума... простаци!!

и аз мисля да уча в Шотландия.. там бях за няколко месеца и мога да ти кажа, че няма да съжаляваш.. ако имаш въпроси по темата просто ми пиши..

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Rapunzel
    и аз мисля да уча в Шотландия.. там бях за няколко месеца и мога да ти кажа, че няма да съжаляваш.. ако имаш въпроси по темата просто ми пиши..
    Разбрахме го това - не е нужно да го повтаряш по 100 пъти. В началото на темата си го написала достатъчно ясно.

Аз искам да попитам amk в кои държави освен Англия и Америка си кандидатствал и какво в тях те привлече. Защото всичко което знам за образованието в чужбина се отнася за Англия и Америка и бих искал да знам нещо повече и за другите страни.. (говоря за тези, в които може да се кандидатства с бг диплома)
    Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!

Защо не напишеш информацията тук, сигурна съм, че има доста хора, които се интересуват?

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от rome0
    Аз искам да попитам amk в кои държави освен Англия и Америка си кандидатствал и какво в тях те привлече. Защото всичко което знам за образованието в чужбина се отнася за Англия и Америка и бих искал да знам нещо повече и за другите страни.. (говоря за тези, в които може да се кандидатства с бг диплома)
    Освен Англия и Америка - Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар...

Обожавам Близкия Изток. Освен това има супер много хляб там. Не знам дали приемат с БГ дипломи - не съм кандидатствал с такава. Но след Америка, Близкият Изток ми е на второ място по предпочитаемост. По-готино е от Англия, образованието е жестоко.

Знам, че има хора, които кандидатстват в Холандия/Дания/етц, но аз съм супер скептично настроен...Ако искаш да бачкаш в Холандия - ок. Но не разчитай на добър английски и разпознаваемост в световен мащаб.

ПС: Още се чудя за Ливан и Египет.

Фен
    Град
    near the water
    Цитирай Първоначално написано от ThroughStruggle
    Сестра ти е леко глупава (или може би по-скоро идеята й). Какъв е смисълът да изкарва тук 4 години средно образование тук и накрая, на последната, да отиде навън, изгубвайки дипломата си? Гениално. Запозната съм със средното образование в Англия - там тя няма как да отиде в държавен колеж, т.е. трябва да постъпи в частен, от което пък следва такса от около 20,000 лири за една година. За сравнение - това е повече от цената на тригодишната бакалавърска степен в университетите им. Ако е достатъчно интелигентна и разсъдлива, няма да има проблем да си бъде приета след 12 клас, както си му е редът.

Що се отнася до бъдещите студенти в Шотландия - "не знам" се пише отделно.
    Ами ако се замислиш, ти сама си си отговорила на въпроса защо за 1 година, а не за 4 )) Именно заради таксите... Наясно сме с таксите в Англия и точно затова систъра се е ориентирала към Германия, Испания и Холандия... Даже вече се свързахме с тази агенция, която Minavla ни препоръча Скай Лайнс. Minavla, мерси много

Да, и аз съм съгласен, че Холандия и Дания не са най-добрата опция, но се чудя дали да ги предпочета пред България, ако не стане Англия.. ? В България само за американския може да се каже, че съм чувал добри неща, но и там има SATове и става сложно..

Също така ми е интересно какво мислите дали си заслужава човек да отиде в Англия за университет, който не е много напред в класациите примерно е 20-30то място...

пп: Според мен трябва да се направи една важна тема за това кандидатстване в чужбина, защото почти на седмица някой пуска нова, пък и винаги има какво да се коментира
    Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!

Фен
    Град
    near the water
    Цитирай Първоначално написано от rome0
    Да, и аз съм съгласен, че Холандия и Дания не са най-добрата опция, но се чудя дали да ги предпочета пред България, ако не стане Англия.. ? В България само за американския може да се каже, че съм чувал добри неща, но и там има SATове и става сложно..

Също така ми е интересно какво мислите дали си заслужава човек да отиде в Англия за университет, който не е много напред в класациите примерно е 20-30то място...

пп: Според мен трябва да се направи една важна тема за това кандидатстване в чужбина, защото почти на седмица някой пуска нова, пък и винаги има какво да се коментира
    Romeo, заслужава си и ще ти кажа защо. Живот и здраве като завършиш университета и там да речем не можеш да си намериш работа или те хване носталгията и се върнеш тук в БГ, първо, че ще си намериш работа бързо, второ самият факт, че си завършил в чужбина пък било то и в треторазреден у-т пак те изстрелва в топ 3 кандидати за работа и ти вдига шансовете за висока заплата и самочуствие да искаш по-висока заплата. Един елементарен пример: ако има примерно 5 кандидата за работата: единият от НБУ, другият от УНСС, третият от СУ Климент Охридски, 4-я от Американския и ти от Английски у-т /20-ти по престиженост там/. Познай кой ще бъде избран веднага? Ти, и тук никой няма да гледа дали университета ти е на 1-во или 20-то място по престиж, а самият факт, че си учил там и по тяхната система ти трупа точки... Тъй че да не се отплесвам, да, има смисъл, защото нашите тапии можеш да ги хвърлиш в първата кофа за боклук. А чуждите тапии важат в цял свят и ти дават шанс да се реализираш не само тук, но и навсякъде по света, това последното вече си зависи и от теб и твоите амбиции...

Абсолютно си права Vodnokonche.
    Аз вече съм си го избрала моето училище и съм влюбена в него
    http://www.kinghamhill.org.uk/
    ше направя всичко по силите си да ида да уча там
    вече ходихме с наще във фирмата, питаха ме какво уча в момента, какво точно искам и сякви други неща. Защо да се мъча сама с бумащините, като те така или иначе не взимат такса от нас ами от училището и най-добре те да го свършат. Сега трябва да се подготвям за изпитите, което е най-трудото
    Nothing Last Forever

Много добър избор.. БРАВО daniela... !

Цитирай Първоначално написано от ThomasCook
    И аз съм сега на тази вълна. Говоря свободно английски и испански. Обаче мисля да мине интервюто с агенцията и да ги поразпитам кое как защо и тогава да реша. В крайна сметка няма да съм им първия студент, който иска да замине. Не мога да се начудя на ентусиазма на хората, които се ровят и се опитват да се оправят сами, при положение, че има агенции, които консултират безплатно, документи всичко е без комисионна, а дори и да си харесаш училище, което не е в списъка им няма проблем те да си уредят документите и пак да те изпратят където искаш. И както казах напълно безплатно
    А ти с коя агенция мислиш да заминаваш?(ако искаш пиши на ЛС с повече инфо)
    Nothing Last Forever

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Цитирай Първоначално написано от daniela0108
    И аз съм сега на тази вълна. Говоря свободно английски и испански. Обаче мисля да мине интервюто с агенцията и да ги поразпитам кое как защо и тогава да реша. В крайна сметка няма да съм им първия студент, който иска да замине. Не мога да се начудя на ентусиазма на хората, които се ровят и се опитват да се оправят сами, при положение, че има агенции, които консултират безплатно, документи всичко е без комисионна, а дори и да си харесаш училище, което не е в списъка им няма проблем те да си уредят документите и пак да те изпратят където искаш. И както казах напълно безплатно
    А ти с коя агенция мислиш да заминаваш?(ако искаш пиши на ЛС с повече инфо)
    По-добре тука,всички да знаем,ако не е тайна
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Е, дилемата не е толкова голяма.
    В България има 4 такива агенции - Интеграл, Едланта, Дарби и Скай Лайнс. Последните две (май) действат само на територията на столицата.

и сега ако някой ми обясни нещата за медицината във Великобритания и специално за така наречения UKCAT тест, ще му бъда много благодарна!
    There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .

Супер фен Аватара на lisi4ety
    Град
    Just touched down in London town
    Живот и здраве, след няколко години отивам на Острова.

Цитирай Първоначално написано от JustMakeMeBelieveAgainN
    и сега ако някой ми обясни нещата за медицината във Великобритания и специално за така наречения UKCAT тест, ще му бъда много благодарна!
    UKCAT е стандартен тест, който се изисква при прием в медицински специалности. Изключение правят Oxbridge и UCL, които изискват BMAT.
    Какво да ти обясня, изпитът реално не е по биология, нито по химия. По-скоро е по логика, тества способността ти да свързваш причини и следствия, изисква бързи реакции - все качества, необходими на един млад лекар.

http://www.ukcat.ac.uk/ - това е официалният сайт на изпита, тук можеш да прочетеш всичко за компонентите, да си изтеглиш примерни тестове и т.н. Дано си добре с английския.

Цитирай Първоначално написано от ThroughStruggle
    Е, дилемата не е толкова голяма.
    В България има 4 такива агенции - Интеграл, Едланта, Дарби и Скай Лайнс. Последните две (май) действат само на територията на столицата.
    Ами да и според моите проучвания общо взето са това.Аз се спрях на Скай Лайнс, мои приятели заминаха с нея и са доволни, а и от други места ми я препоръчаха. Ходихме с наште до агенцията, готини са пичовете, питаха ме на какво точно искам да наблегна, интересни ала бала. Всъщност те ми препоръчаха училището и въобще ни помогнаха с избора. Аз продължавам да си правя проучване, затова разпитвам, ако някой друг има мнение да го сподели.....
    Nothing Last Forever

Фен
    Град
    botevgrad

gg

daniela0108 а можеш ли да ми кажеш дали пак чрез тази агенция мога да кандидатствам не в университет, който те са ми препоръчали. Например да отида да кажа, че искам в този така и така, и просто да ми помогнат с документите. Мерси предварително

Re: gg

Цитирай Първоначално написано от swete
    daniela0108 а можеш ли да ми кажеш дали пак чрез тази агенция мога да кандидатствам не в университет, който те са ми препоръчали. Например да отида да кажа, че искам в този така и така, и просто да ми помогнат с документите. Мерси предварително
    Да, могат да ти съдействат и за университет по твой избор Можеш да им звъннеш предварително и да разпиташ подробно http://www.skylines-bg.com/?id=25
    Nothing Last Forever

Голям фен Аватара на shaunaa
    Незнам как мислят другите.. 12 клас съм и мисля да продължа в чужбина.. По-точно в Шотландия.. За да намериш конкретен отговор просто трябва да намериш някви информации от интернет и трябва на място да отидеш, за да разбереш как стоят там нещата, защото ако питаш всеки един ще ти каже супер, а другия остани в България.. Но общо взето обучението в чужбина никак не е за подминаване.. просто имай си едно на наум живеем в България, хубава държава, хубави хора, но в чужбина е още по-яко, може да си далеч от семейството си или от познати приятели и т.н, но когато отиаш на училище или просто се разкарваш по улицата разбираш асъл какво е да си отговорен или какво означава да живееш сам и да се справяш.. Абе, иди и виж обстановката няма да съжаляваш сигурна съм !
    A кандидаства, като завършиш 12-ти клас, дават ти лситче на което да популва както в края на 7-ми клас или ??
    Вярвай в мечтите си !

Някак не ти разбирам въпроса приятелю... Точно какво те интересува от това, което съм писала като коментар ?
    Колкото повече толкова повече е казал Мечо Пух и умрял от свръхдоза... ;д

Супер фен Аватара на SpAcE_LaDy
    Град
    София // www.trancebg.com
    Милички, хич не се лъжете, че ви го правят безплатно.. безплатен обяд няма.. разбира се, че има такса, просто понеже мама или тати го уреждат, вие си мислите, че няма такава.. тези агеции от какво мислите, че си изкарват хляба? Пада им от небето?
    Не говорете глупости

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    Трябва да знае езика много добре за да може да държи матурите на него... по това си ориентирайте
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си