.
Затворена тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 94
    Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София

Re: Мъжете и жените раци

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota
    се целуваме най-чувствено и страстно от всички зодии! Може да трае до безкрай!
    Много сме ревниви, но се владеем( поне аз). Домошари сме и държим на семейството. Злопаметни, но лесно прощаваме. Някои са големи инати, други егоисти. Но като цяло сме прелест, защото семейството е на първо място и сме разбрани.
    не знам откъде си го вадила тва,но наистина се едно мен ме описваш
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Цитирай Първоначално написано от oasis
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    А винаги съм опозиция, абсолютно винаги, понякога заради идеята само.
    Усещам се, че просто все противореча и изобщо не слушам и това не е позитивно качество.
    Мисля, че рак е зодията, която ми е фаворит за мъж, просто намирам адски големи прилики с тях, имаме общи теми за разговор и силната им емоционалност ме привлича.
    А ти си...?

Чачо, въобще пък не си прав.
    Привидно митологията е за обясняване на заобикалящия свят, а всъщност се крие много мъдрост и философия в нея.
    Не ми се обяснява, честно казано.
    Стига ми, че античните текстове и мотиви са валидни и до ден днешен. И че по литература не минаваме без да правим паралели с гръцката митология. И не минава час без да има обяснение на значението на еди-кой-си-символ, взет от гръцката митология.
    Най-простото, културният герой Прометей, който е направил нещо добро за човечеството, като е донесъл огън (просвещава ги, показва им колко добре могат да живеят, етц). Наглед една проста история - Прометей носи огън на хората, а преди това е казано че те са "с очи, ала не виждаха,с уши - ала не чуваха" (т.е. не съзнават! не мислят, просто съществуват, без да виждат или знаят, че боговете са жестоки с тях), Зевс го изгонва и после го измъчва и наказва.
    Да, ама като си толкова умен защо в митологията точно Прометей (човек) дава огъня на хората, вместо някоя богиня? И защо се стичат точно така обстоятелствата?
    Защото е много подобно с това някой в досег с "боговете" (силните/силните на деня) да направи нещо полезно за обществото и после да бъде отстранен, линчуван и пр.
    Четете литература бе, анализи, критики, философски и теологични материали...

Така че не знам защо ми противоречиш. На гр. мит. стъпва цялата ни култура, даже Италия, която се гордее с ебати културата, е доста взаимствана от елинската.

Което отново прави ирелевантен 1вия ти пост, който на писа в темата.
    Да, хората не вярват религиозно в гръцката митология, тя за нас има съвсем друго значение.

Няма никаква допирна точка в това да сравняваш гр. мит. с астрология, ама как да е.
    Не можеш да накараш някого насила да вярва или да не вярва.
    Моето мнение си е обаче, че в астрологията има вярни неща.
    Отделен въпрос е, че астрологията е далеч по-сложна наука от просто слънчев знак, асцендент и т.н. Има голямо значение къде са ти другите планети и пр.
    Като некраен човек не съм склонна да вярвам абсолютно в нея - не отричам предпоставки за изграждането на човек като семейна среда, компания и пр., но не отричам влиянието на слънчевия знак, на разположението на планетите и пр.

Мое мнение.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от robles
    Нищо лично, ама за раците ми прави впечатление, че са винаги наобратно... правят 1 крачка напред и 2 назад. Ти му обесняваш нещо, то винаги наопаки... Иначе, верно сте много добри и поставяте семейството на пиедестал, обаче сте и големи егоисти...
    Вярно е, поне за мен. Въпреки че моят егоизъм не мисля че е от зодията, а от други предпоставки, но както и да е.
    Усещам се, че просто все противореча и изобщо не слушам и това не е позитивно качество.

А между другото, наред с многото ни положителни качества, мисля, че сме най-сдуханите в зодиака, и вечните неудачници. Просто не познавам някой "готин" Рак, някой лидер, нещо такова. Винаги някак сме неудачници и идиоти, които ни въртят на пръстта си.

Рибите са тези, които най-често и най-много ни pay-ват respect

Понякога наистина мразя зодията си.
    Понякога много я обичам и се гордея с нея. : )
    Но аз имам и скорпионски наченки, така че, нищо чудно че съм аwesome, хаха
    Доста вярно така е Това последното не го разбрах но както и да е.Всички описани качества тук найстина си подхождат с зодията.Аз съм рак и найстина е точно така както ги описвате Всеки е егоист един поради една причина друг заради друга Мен живота ме е направил егоист Именно заради това наше качество че се раздаваме на всекиго и се опитваме винаги да помагаме и много рядко получаваме нещо в замяна ни прави егоисти."Направете сто услуги, но откажете само веднъж — ще бъде запомнен само отказа ви"Най тъпото е че не го забелязват повечето хора и гледат само лошите качества

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)

Цитирай Първоначално написано от cunt
    Много сме ревниви, но се владеем( поне аз). Домошари сме и държим на семейството. Злопаметни, но лесно прощаваме. Някои са големи инати, други егоисти. Но като цяло сме прелест, защото семейството е на първо място и сме разбрани.
    не знам откъде си го вадила тва,но наистина се едно мен ме описваш
    Лични възгледи, характеристики и наблюдения, които са устояли на различни теории за общото название на нашата зодия.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    общо взето за семейството не съм чак толкова съгласен,но другите неща са си факт
    а и тва че раците не са душата на компанията както беше споменато също е вярно поне при мен
    за емоционалността също
    абее аз както не вярвам в зодии така ще зема да повярвам
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Град
    Цитирай Първоначално написано от cunt
    общо взето за семейството не съм чак толкова съгласен,но другите неща са си факт
    а и тва че раците не са душата на компанията както беше споменато също е вярно поне при мен
    за емоционалността също
    абее аз както не вярвам в зодии така ще зема да повярвам
    Това за вярване и невярване са пълни глупости! Форума е за обмяна на инфо. Ето тема, коментираш. Ако се позоваваш само на това е глупаво, но да опознаваш различни гледни точки е едно обогатяване. На мен до някъде ми допада, но само толкова. Интересно ми е какво ще напишат другите.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Мега фен Аватара на Chacho
    @jghgh, аналогията между двете можем да я продължим до там, че както митологиите са в основата на литературата, така и астрологията е в основата на астрономията. Пък ако ще разглеждаме значението намитологията въобще в днешно време, това е съвсем друга бира. Ако ти се дълбае в символиките, които са ни оставили, вместо да спориш с мен, чети Джойс. Паралелът, които исках да направя, е че както е имало фантастичност в митовете и хората са вярвали в това, така и с астрологията.

Колкото до движението на планетите, рожденните дати, характера и съдбата на хората - защо не провериш какво стои в основата на узаконените връзки между тези неща, според астролозите? Произволни символики, които са хрумки на хора от майна си райна време, доукрасени от днешните астролози и пробутани за наука. Само дето почват да увисват на съвременните експерименти. За мен тази наука и куца аксиоматиката и предполагам, че не й остава много живот, преди да докажат, че всичко са шашми.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

така и астрологията е в основата на астрономията.

Не съм запозната с астрономията, не мога да се изкажа. Нямам представа дали основоположниците на науката са проявили интерес към нея заради астрологията, може това да е така.
    В съвременната астрономия обаче нещата нямат нищо общо.

Още в 1вия си пост казах, че по моему примерът ти не е удачен, защото днес никой не вярва в гръцките митове,по-скоро ги възприемат по много различен начин от "Щом има буря, то Зевс се е разгневил" и пр.
    За мен е ключово обаче, че все още има хора, които вярват в астрологията.
    За мен това не е случайно. Просто има истинни неща в нея.

И докато хората откриват верни неща в тази наука, пълното й отричане не може да бъде възможно.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Ема никой не открива верни неща И както в един момент хората са спряли да вярват в Зевс, така и в това ще спрат.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Blab
    вие добре ли сте?
    каква логична връзка свързва космогонията с астрологията, психоанализата?

да опиташ да си обясниш човека, света и произхода им, поради липсата на научни знания е едно (древно~). опит за внасяне на ред. (може би единствената двигателна сила за човека до ден днешен)
    да си любопитен за света, през знанието в различните му форми/измерения/потоци, те прави чисто и просто отворен човек.
    астрологията в известна степен се приближава до социологията, ако сме толкова жадни за съпоставка и сравнение. чрез наблюдение, по метода на индукцията, достигаш до определени заключения. чиста математика. (в математиката има доста(тъчно) условност, мисля че няма нужда да си напомняме)

//знание-познание? информация-истина? няма да навлизам в полемики, защото съм наясно, че са напълно излишни по засегната тема.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ема никой не открива верни неща И както в един момент хората са спряли да вярват в Зевс, така и в това ще спрат.

Не са спряли. Елините са били хора на мисълта. Те са живели. Те не са робували на нещо, а обратното. То е било за тях. Защото са умирали млади и са гледали да грабят от живота с пълни шепи докато могат. Животът е бил един. Връщане от Подземното царство няма. Там е мрак.
    Самите богове са били като наказани, защото са като роби в този красив свят и завиждат на хората, че не са вечни.
    Ахил в Одисея казва, че е по-добре да бъдеш последния изгнаник на земята, отколкото нещо си в царството на Хадес. Не мога да се сетя.

Banned Мега фен

само с едно не съм съгласна.. Някои са големи инати, други егоисти трябваше да има ИЛИ и двете.. щото аз съм от тия дето са и инати и егоисти .. неочаквано добре комбинация

Цитирай Първоначално написано от oasis
    Мисля, че рак е зодията, която ми е фаворит за мъж, просто намирам адски големи прилики с тях, имаме общи теми за разговор и силната им емоционалност ме привлича.
    А ти си...?
    стрелец.

Повече от фен Аватара на fibichkaa
    Нямам особени впечатления , но са добри

Супер фен Аватара на gabsit000
    много съм страдала от момчета раци..не ме радват вече гледам да избягвам..за момиче:позната или приятелка рак не съм имала

Животът ме накара с всичко да се справям,
    но няма да се справя да ми липсваш ти!!!....

Цитирай Първоначално написано от Blab
    вие добре ли сте?

да опиташ да си обясниш човека, света и произхода им, поради липсата на научни знания е едно (древно~). опит за внасяне на ред. (може би единствената двигателна сила за човека до ден днешен)
    да си любопитен за света, през знанието в различните му форми/измерения/потоци, те прави чисто и просто отворен човек.
    астрологията в известна степен се приближава до социологията, ако сме толкова жадни за съпоставка и сравнение. чрез наблюдение, по метода на индукцията, достигаш до определени заключения. чиста математика. (в математиката има доста(тъчно) условност, мисля че няма нужда да си напомняме)

//знание-познание? информация-истина? няма да навлизам в полемики, защото съм наясно, че са напълно излишни по засегната тема.
    Blab, условността в математиката и в астрологията е достатъчно различна. Колкото и да се мъчиш да го докараш, че е точна наука, винаги ще има измислици в основата.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Blab
    вие добре ли сте?

Blab, условността в математиката и в астрологията е достатъчно различна. Колкото и да се мъчиш да го докараш, че е точна наука, винаги ще има измислици в основата.
    Защото е астрономия и няма нищо общо с вас! Има голяма разлика в науките от различните епохи. Има формули, но това, че са числа не означава нищо. И е математика, защото борави с астрономически изчисления. За наука вече тук съм куца. Но не пречи да се проучи въпросът.

Има разлика между астрономия и астрология. Преди астрономията е била част от астрологията и познай защо се е отделила?

Град
    Има разлика между астрономия и астрология. Преди астрономията е била част от астрологията и познай защо се е отделила?
    Да съм казала, че са едно и също? Нали говорим за математиката?

То и Философията е едно голямо цяло, но науки като психологията, антропологията, физиката и т.н. възникват около предмети, които са били в областта на философията и в този смисъл исторически са се обособили от нея.

Да, с тази разлика, че психолози, антрополози, социолози, физици, математици и т.н. не отричат философията.

Добре, да си задам въпроса така: Според западните астролози слънцето е свързано с жизнената енергия, властта и амбицията, авторитета, както и със сърцето, кръвообръщението и очите. Това защо да го приемам за вярно?

Град
    Да, с тази разлика, че психолози, антрополози, социолози, физици, математици и т.н. не отричат философията.

Добре, да си задам въпроса така: Според западните астролози слънцето е свързано с жизнената енергия, властта и амбицията, авторитета, както и със сърцето, кръвообръщението и очите. Това защо да го приемам за вярно?

Защото не е вярно.

Делиш нещата и нямаш правилна представа за тях. Затова в тази последователност ти казвам, че няма едното да е вярно, другото грешно. Едно и също е.

Мега фен Аватара на DaNGeRousLy
    Град
    Шумен
    и аз съм РАК
    мс за вниманието
    чао

На английски е, но:

http://undsci.berkeley.edu/article/astrology_checklist

Град

Хората не робуват на това. То е за нас, а не ние за него.

Ако ми говориш за болестите, да. Както и чакрите влияят на каналите и цялото тяло. Всичко е едно.

Има индиец, който по пулса ти ще ти каже от какво си болен. Беше в България само преди месеци.

И не ми се отплесвай от най-първата тема. Защото от едно минавате в друго и нещата се размиха. Ето за това говоря 14155885 часа.
    С теориите на едното не можеш да обясниш другото.

\
    С теориите на едното не можеш да обясниш другото.
    Това не е крайнен момент. Сама казваш, че всичко е едно. Някъде много надалеч има пресечна точка.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си