- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Плоскостъпие ( Дюстабан)
Имам наследсвен дюстабан. Затова разбрах едва след като се наложи да отида на физиотерапия за коленете, там лекарката ми каза, че съм дюстабан ( наследствен, от баща ми). Сега вече мисля, че огромните проблеми с колената са ми точно от плоскостъпието. Мисля, че ще трябва да си направя ортопедични стелки.
Искам да ви попитам има ли някой от вас с дюстабан който спортува и това не му пречи, по възможност да каже и какъв спорт ?
Кажи плоскостъпие, дюстабан никой няма да ти го разбереПознавам момиче което си купи стелки и мисля, че се оправи.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
не
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Едно момче от тренировките ми беше дюстабанлия и тренираше със стелки. По състезанията пък беше бос. Никога не му е пречело това.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз му казвам джазтабан.Първоначално написано от Spoke
![]()
![]()
![]()
Изкарват ме такава, но се оказа, че не съм. То имало два вида извивки. Аз с по-слабо изразената.Когато спортувах не съм имала проблеми с нещо. До колкото знам това не се лекува(все пак така си си роден), а просто си носиш стелки и подобни работи.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Дам благодаря ви за съветите, ще кажа на доктора за това и сигурно ще ми каже какви стелки да нося за да спортувам без проблеми.
Благодаря на всички за отговорите.
Значи аз имам дюстабан.То по принцип тази болест не може да се лекуваСтелките помагат да !!! В смисъл не ти се изморяват краката и все пак и това е + .. Спортувах 6 г. Футбол . Пречеше ми преди да сложа стелки с тях е по добре! А и не са толкова скъпи около 60 -100 лв не съм сигурен за сега. Но ти препоръчвам да си вземеш едни. Те едва ли може да ти оправят краката но пък няма да ти се изморяват и да те болт
ако има нещо търсете ме на скайп v.panjilov
Да аз съм дюстабан-не 100%плоско ходило ,но пак е лек ctадии.Тренирам гребане и до сега не ми е пречило.
Що не пита физиотерапевтката дали може да е от това? Аз съм дюстабанлия до някаква степен, но ходя километри пеша всеки ден, спортувам и въобще не го забелязвам, какво остава да ми пречи за нещо.