- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За вас парите са ... ?
Когато имаш много пари завистта става по-голяма от страна на приятелите и затова казват че богаташите нямат приятели(имат обаче по малко).Обаче едно не мога да разбера защо просто не спрете да се изкушавате да спорите с другите.ПРОСТО СИ НАПИШИ ОТГОВОР А И ТВААА Е![]()
![]()
![]()
Парите за мен са цветни салфетки,които нямат никакво значение за мен,спрямо друг човек.Никога не бих използвал човек с цел,да му употребявам парите или нещо такова,а за женени...още по-малък шанс.Първоначално написано от Camaro
парите са хартийки,от които сме зависими за съжаление..живота ни зависи от тях.и не ми казвайте,че щастието не се купува с пари защото лично аз не съм виждала щастлив клошар.
И кво може да се обличаш с дрехи значително по-евтини от "модните тенденции" и пак да изглеждаш в пъти по-добре от кифлите и другите нещастници, които си мислят че като си купят дънки за 200 лв и са хванали господ за шлифера, а всъщност излгеждат като клошари. Важно е да имаш вкус![]()
Няма пари - няма живот...
Парите трябва да бъдат средство а не цел![]()
Дай шанс на всеки твой ден да бъде най-добрият в живота ти
Това ли е най-важното бе мамка му??? Да се обличаш в маркови дрехи...... Нямам думи :XПървоначално написано от BqlaLiniq
Прочетох коментарите от първата страница само, но бяха достатъчни, за да ме хвърлят в джаза.
Едно дете не може да оцени парите по стойност по ред причини. Когато тези пари ги дават мама и тати е лесно. Можеш да си плямпаш как най-важно е да си обичан и да имаш приятели, защото си финансово зависим от този, който изкарва пари.
Дреме ми дали на якето ми ще пише NIKE или NICE...през оная работа ми е, важното е да имам дрехи на гърба си. А дали ще са за 100 или за 10лв, значение няма. Дреме ми и дали ще ям октопод и скаради, или леща и черен хляб. Важното е, че имам храна на масата. Дреме ми дали имам интернет или не, важното, е че имам ток, който да използвам, за да мога да сготвя храна на семейството си и, че имам вода, с която да се изкъпя.
За да се оправя, когато съм болна, трябва да си купя лекарства, а за да си купя лекарства трябва да имам пари. За да мога един ден, когато се пенсионирам да получавам пенсия, трябва да съм внасяла пенсионни осигуровки, а за да съм ги внасяла, трябва да съм работила. И от тук идва всичко, което вие, мили ми деца масово не разбирате.Когато един човек работи, той оценява реалната стойност на една петолевка, която за вас е израз на кутия цигари и едно кафе.
Не е важното дали ще ходиш по скъпи заведения, кино, дали ще се возиш в смърдящия автобус, или в такси, дали ще имаш маркови дрехи и обувки и ще си център на внимание, дали ще ядеш скъпи храни, или такива, с които просто да можеш да се нахраниш, дали ще имаш спа център, или ще можеш да си позволиш най-обикновени, но доста скъпи лекарства за главоболие, синузит, хрема, болки в корема и прочие-трябват пари. Дори и за да имаш семейство, пак ти трябват пари. На една гола любов не се живее и не се отглежда дете така.
За това, преди да бълвате как е по-важно да обичаш и да имаш приятели, първо си помисли дали не е важно да си облечен някак, да си се нахранил и да МОЖЕШ да си позволиш да си купиш лекарствата, които са ти необходими, за да оздравееш. И се замислете преди да се размрънкате, че не сте си купили цигари днес, защото мама не ви е дала 5, ами 2 лева, колко дни мама се е блъскала, че да ги изкара.
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Парите не са съвсем всичко, но да нямаш пари е опасно за живота.
Не всичко е пари,но всичко е с пари!
Парите са необходимост.
Според мене парите са много та ако не най-важното нещо защото както казаха отгоре пари=Здраве и Щастие. Не казват че те са всичко наистина живот с пари а без приятели не приятен но е живот.Въпрос към тези които не са съгласни с мен никога ли не сте видяли някое разглезено богато хлапе и не сте му завидили че има всички тези неща.Аз не изкарвам пари малък съм но са ме учили да уважавам парите защото без тях в момента нямаше да четете това(няма да имате комп.). Просто изказвам мнение не го налагам
Da jivota kratuk e zatova izjivei go kato za svetovno
Парите са най-гадното нещо и в същото време- най-необходимото.В днешно време, за съжаление, парите са преди всичко...
Уморих се да издирвам оправдания!
Претръпнах от обичане и от копнеж.
Спи ми се-дълго и без сънища.
Спи ми се! А пия кафе...
Първоначално написано от BqlaLiniq
![]()
![]()
![]()
Това ме разбиии !!
![]()
![]()
И защо, по дяволите, парите винаги да са равни на здраве![]()
Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!
Щот като нямаш пари, няма да си купиш витамини, хубави и много плодове и зеленчуци или лекарство, като се разболееш.
Нужда ...
Не е необходимо да си купуваш допълнително витамини .. плодове и зеленчуци винаги можеш да си отгледаш сам (при нужда), дори така е много по - добре, поне ще знаеш какво ядеш .. Защо се заблуждавате като си мислите, че всеки богат е здравПървоначално написано от PinkPan7her
![]()
Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!
Ох, котьо...ох, котьо.Първоначално написано от millmii
Я се замисли колко болни дечица има, за които има лечение, но пари няма? Я си помсили, ако детето на Сакрози (съвсем свободен пример) е болно от бъбречна недостатъчност да речем и има нужда от трансплантация да речем, дали той ще се обърне към санародниците си за набиране на средства за операция и лечение, или ще си бръкне в джоба и с лекота ще плати всичко, без да се замисли?
И в същото време, детето на Иван и Пенка, които изкарват общо 800лв, е болно дали могат да бръкнат и да ги дадат тези пари? Те се молят като клошари на българите да отделят по едно левче, за да може да си излекуват детето! Това е елементарно сравнение. Естествено, не означава, че всеки може да се излекува, само защото има пари, но ако е лечима болест, определено шанса му да оздравее зависи на 98% от финансовото му състояние.
А плодове и зеленчуци в панелката си гледай ти...![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Съгласна съм със Щурчо.
У вас голяма градина било, а? Краставици, домати, марули, репички, портокали, грепфрути, ябълки, сини сливи, грозде ... ехеее...
определено са едно нужно зло .. но не бих се оженила за пари и не бих предала за пари![]()
Животът ме накара с всичко да се справям,
но няма да се справя да ми липсваш ти!!!....![]()
![]()
всичко![]()
R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'
Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD![]()
-> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)
Съгласна съм с всички постове на Щурче в тази тема.
Много лелеяни представи имате.![]()
От друга страна аз, примерно, не искам да съм богата в реалния смисъл на думата. Искам да съм с нормални приходи, които да ми стигат да си се погрижа за семейството, да ходим лятото на почивка някъде (не в 5-звездни хотели) и да си живеем в общи линии спокойно без да правим хиляда сметки през ден как ще изкараме до края на месеца. С парите идват стабилност и възможности. С многото пари обаче идват и неприятности.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Нареждам ги след здравето.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."