- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Основни теории, осчетоводяване и икономика *personal*
ох охо хоохо, хвана ме доста неподготвена.
Става ли утре или други ден като поразлистя пак страниците на микроикономиката, като поразгледам пак да ти отговоря, защото в момента ми е адски мъгляво
няма смисъл
ще го намеря отнякъде
мерси все пак
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Аз малко не ти разбирам въпросите, то така без графика да ми начертаеш не мога да разбера за кой наклон говориш.
По първия въпрос също не те разбирам какво питаш, но по принцип в научните парадигми в сферата на икономиката се счита винаги максималното използване на ресурсите за най-доброто, има даже цяла дисциплина, свързана със задачи за линейно и нелинейно оптимиране. Счита се, че е най-добре да се използват максимално, защото иначе се нуждаем от складове, съответно разходи, от друга страна може да се наруши ценовото равнище на пазара и това да доведе до загуби за организацията, разбира също така и най-логичното, че не всички ресурси могат да се съхраняват дълго.
Ако искаш ми го начертай, ама с обяснения, защото аз съм ги учила нещата по немски учебници и ще видя дали мога да ти отговоря и за наклона.