.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Супер фен Аватара на ccdesigns

Няколко въпроса по гегорафия.

Понеже имаме домашно, в което ми трябва и материалът от миналата година, а него съм го позабравил, имам 2 въпроса (имам предположения какво значат, но да съм сигурен).

Какво е температурна амплитуда?
    Какво е "годишно количество на валежите"?

Отговорите ми трябват до към 13:00 най-късно, ако не, ще пиша каквото предполагам, че е
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Голям фен Аватара на JuStIc3
    Еее съжалявам .. късно видях
    Иначе за всеки случай ако на някого друг му потрябва:
    1. Температурна амплитуда е сборът на най-ниската и най-високата температура измерена на дадено място , район, град и т.н.
    2.Годишно количество на валежите е ... колко дъжд вали за една година в даден град или др. мм/кубичен метър. За второто не съм 100% сигурен но за първото съм

За амплитудата проверих в Уикито, а след това и питах г-жата и за двете. Амплитудата е разликата между най-високата и най-ниската измерена температура, а годишното количество на валежите е събиране на изчислените валежи на всички 12 месеца на дадена година

Голям фен Аватара на JuStIc3
    Да правилно разликата но нали ако е отрицателна температурата става минус и минус=плюс и затова съм се объркал ..

И ти си прав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си