.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35

Hybrid View

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange
    Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Ти си на 18! Пълнолетен си.
    Следователно си събираш парцалките и се изнасяш. Намираш си работа обаче преди това. Ако щеш продавач,няма значение. И постепенно ще си стъпиш на краката и ще заживееш самостоятелно! Това е решението на проблема ти. Да,няма да е лесно в началото,ама какво от това?! Нищо не е лесно. Опичай си акъла и си живей както ти е кеф.
    Не знам как може да търпиш този живот. Аз никога! нямаше да допусна живота ми да е като твоя. Ти се подтискаш психически и от там ти идват всички проблеми.
    Я ми кажи на колко си години. Мислиш ли на 18 да се изнасяш или смяташ, че за момичета не важи?
    На 15 съм. Да,смятам да се изнеса на 18. Искам да съм самостоятелна,а не да завися от някого. Като се изнеса ще уча и ще си намеря работа. Няма да тръгна с някой чичко,който да ме издържа.
    На 15 и аз говорех така.
    Не става толко просто. Не и, ако искаш да учиш. Не си мислете, че на тия работи за по половин работен ден се изкарват лудите пари. 200-300 лева максимум на месец за половин ден без опит, квалификация и на 18. Това е баш наема и малко храна. А сметките? А някакви за него си пари? Айде моля ви се. Единственото, което на мен ми хрумва е да идеш наистина при баба си и да хванеш някаква работа, колкото да и помагаш със сметките, за да не си в тежест.
    Нали знаеш, че всеки на 15-16 години вече е виждал момента, в който навършва 18 и казва "аз се изнасям и ще се оправям сам"...и следва половин час бурен смях от родителското тяло Всички сме го казвали, или чували. И 90% от тези, дето се изхвърлят все още живеят с мама и тати и разчитат на джобните, които те им дават, а оправданието е "студент съм", "криза е", "не мога да си намеря работа".... И така докато не го вземе бъдеща съпруга или съпруг да си го доотглежда...

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    Гадно е, съжелявам че си в такова положение, дрън дрън дрън. Така си е, не споря. Симпатизирам ти!
    Сега по същество.

Те ще продължават да те третират така докато ти не направиш нещо по върпоса.
    Първо, като вече голям човек, сядаш и разговаряш с тях. Казваш им това което си написал и на нас. Опитваш се да оправиш нещата като възпитан и зрял млад мъж. Гледай да няма сълзи, репетирай.

Ако не стане с добро, почваш да не им говориш и търсиш работа (каквато и да е) за да имаш поне джобни. Все пак имаш приятелка а и ти имаш нужда да излезеш някаде от време на време. Като говорим за излизане, ходиш кадето си искаш, без да търсиш разрешение от тях (все пак не си говорите). Кво е най лошото което може да стане? Ще те изгонят от вас ли? Да да, те на 1 дискотека не те пускат от претиснение пък да не говорим да те изтървът за постоянно. А и не вярвам да са толкова лекомислени че да ти кажат да си събираш багажа. Но и да ти го кажат, ще бъде от яд, не го приемай сериозно а просто излез от вас и остави страстите да се охладят.
    Това с изнасянето от вас, може да си го избиеш от главата. Всъщност нека да е там за да имаш някаква цел, че без цел в живота не става, но на този етап ще си остане само там, в главата ти. Просто не е реалистично в твоя случай и наистина е много трудно да се справя сам човек, да не говорим че не изглеждаш готов за такава стъпка (може и да греша).

Жалко наистина! Единственото добро в тази история са гаджето и приятелите ти. Не давай на никой да ви раздели, защото ако и тях ги нямаше ей тогава щеше да видиш кон боб яде ли...

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Да бе ти си на 18 пълнолетен си работи някъде и без никви угризения се изнеси от вас без значение какво казват ваште . Започни живота от начало стани по силен и вообще да не ти пука
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    То щото работа се намира лесно...аз висшистка с 3 специалности стоях сума ти време безработна, защото в града имаше работа само и единствено за шивачки и продавачки на смени, а какво остава за такъв без образование, опит и ценз?
    А сега трудът ми е оценен на 5 и 50 за 90 минутен час във ВУЗ (и докторантската стипендия ест, която е 450 лева). Изобщо това си е някаква химера за огромната част от младите хора. А ако трябва и да си под наем...Не ми се мисли как би се справил сам, дори и да работи.

От друга страна би ми било много обидно, ако отрочето ми не ми каже къде ще ходи и кога ще се върне (приблизително), пък ако ще да е на 20. Смятам, че е нормално да уведомиш хората, с които живееш, че ще отсъстваш от дома си. Особено ако са притеснителни. Че и аз сега уведомявам половинката си, че съм на мероприятия и ще се върна до 12/ще ходя на дискотека. Ако той не го направи като излиза, нали ще умра от притеснение...
    Това не значи, че симпатизирам на родителите на автора, напротив. И аз съм живяла в доста консервативно и притеснително семейство, имала съм строг бюджет и съм знаела до къде и какво мога да си поискам. Не го възприемам напълно, но смятам, че трябва да има и определени рамки. Разбира се не такива. Много съм се бунтувала. Имало е огромни скандали и желание да се измъкна. Е, случи се и сега се обичаме много повече, защото си липсваме. Аз не се дразня и съм станала по-спокойна...изобщо ползи има много, но недостатъците да живееш самостоятелно също не са малко. Повярвай, всеки лев знам от къде идва и къде отива, организирам всичко в дома си от готвене до бюджет и проблемите са съвсем други. На ръцете на мама и тати е по-лесно, но по-неудобно.

Аз бих те посъветвала да си намериш отдушник временно - хоби, спорт, учене за изпити...каквото и да е, да си опичаш питката и да следваш в друг град при ясно определени условия по издръжката, за да установиш лесно и желаната форма на обучение. На този етап действай както си знаеш и просто уведомявай, а не питай.

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Стига да имаш тази възможност се стегни, влез в специалност, която ти искаш в друг град. Тогава нещата ще ти се подредят, но тогава пък внимавай като ти падне пердето да отидеш в другата крайност, че съм виждал подобни случаи... и не са приятна гледка.

Повече от фен Аватара на antineutral

Re: Сериозно проблеми с моите родители

Не знам дали е позволено тук да се пуска тема от друг форум, но все пак обърни внимание на по-долното мнение от линка, който ти давам, доста синтезирано написано:
    http://forum.abv.bg/index.php?showto...=#entry1615413

А иначе големите проблеми между поколенията, по общо мнение, се дължат на комунизма и демокрацията и начина, по който се моделира единия и другия тип мислене. Родителите ти нямат вина. Те са живели и израстнали във време, в което е било важно да си примерна личност и да се спазват някакви рамки на 99%. Ако някъде нещо сгафиш- съвсем наскоро по телевизора видях и мн ми хареса израза- отиваш на "Московска" 5(демек бой докат мърда). Хората като цяло имат навика да създават мислене и усещания за минали събития, които реално нямат практическа стойност днес. Може да се обясни и научно- ендорфини хормони и тем подобни ала бала. Примерно виждаш мечка в гората изкарваш си акъла и после само кат се сетиш, ти става кофти, независимо, че си в центъра на София и мечки има само в зоопарка. Хубавата страна на всичко това, е че все някога някой се досеща, че сичко това е нелепо, и в случая това си ти, тъй като все пак си човека, дето е обрал негативите. Успех!

Голям фен Аватара на shaunaa
    Може би се опитват да ти напраявт детството като тяхнот, може да го правят неволно защото, когато те са били на твоята възраст техните да са се държали така с тях и са придобили този метод на възпитание. Сигурно смятат, че още си млад за такива работи или са уплашени от това което да дават по новините. Има много гадни неща, кито се случват на твои връстници и са изплашени. А за парите, за парите незнам какво да ти кажа, може би са стиснати за такива работи или по-точно за теб, защиото знаяъ, че ти след време ще се изнесеш и сигурно няма да се обърнеш и да им помогнеш, ясвно си мислят това или просто не смятат, че ттрябва да ти дават пари, ако вкъщи ти предоставят всичко. А на море може би и те са искали да отидат, но не са им достигали пари или не им се е давало още за отидат. Честно казано от всичко, което казах рабрах, че родителите са много стиснати и наплашени от всичко което става с другите и за това се държат така с теб, надали го правят нарочно, както казах, те сигурно са придобили този навик да ти провалят детството , защото родителите им са се държали по този начин с тях. Но на всичкото отгоре те са твои родители и това, че имаш покрив над главата е досттъчно, някои хора нямат какво да ядът, а ти за дискотеки мислиш. Може би си егоист, помислили затова преди да почнеш да пишеш темата????
    Вярвай в мечтите си !

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    а,а,а тоз пак ти си някаф смотаняк ве момче и аз сам на 18 и на мен кат ми говорят някфи мании , им казва слабо. И ходя дет си искам и може и вечерта да не са пребера.Смисал , викат ми прави кот си знаеш

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Абе човек ти си на 18...Питам те,ти някога работил ли си?Как искаш да ти имат доверие,ти говориш за дискотеки,купони,морета...е да,вярно е че прекаляват,наистина сега това не може да се отрече,но ти си на 18,лятото вместо да ходиш по морета с парите на мама и тати можеше да си намериш работа,да си изкараш пари да си платиш почивката и да ти е кеф.Според мен не са видели човек на който да разчитат,глупаво е,но пак да кажа,ти си на 18 и можеш да докажеш че може да ти се доверяват...Да видиш цяло лято като си изкарваш парите и един път не им искаш пари,като те виждат как се прибираш от работа и си правил нещо значимо дали като ти трябват пари няма да ти дадат.Може и да греша,не те познавам,не мога да кажа със сигурност,но според мен ти никога не си направил нещо за да им се докажеш че може да ти имат доверие.Аз също съм на 18,знам как стоят нещата и да ти казваме да се изнесеш няма да стане,глупаво е да мислиш че като станеш на 18 и хоп трябва да се изнесеш и да заживееш своя живот,напротив,можеш точно тогава да покажеш че си станал на 18 не само на лична карта,че може да ти се има доверие и да си живееш до 19-20 с вашите.Аз също не искам да завися от нашите но не може всичко изведнъж да стане.Покажи им че си станал голям и ще ти имат доверие.
    >>DjBelev<<

пич на 18 си пълнолетен си тва че си емоционален е малко шибано а още по- шибано е че те се подиграват с това моят съвет е да започнеш работа за по 4-5 часа и да изкарваш поне малко пари но и да имаш време да учиш
    just me bratt | majko sam

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си