- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- биологичен въпрос
Ако на 1 дърво откъснем всички листа от клоните, какво ще стане с корена на дървото?
Не се ли храни от почвата? :Д
и мисля че почва да израства ново дърво..
Храни се от почвата и от слънчевата светлина, която поемат листата и раздвижват през цялото стъбло на дървото.Първоначално написано от dirtyyy
За това през зимата дървото не умира, защото снегът пази почвата топла (доста странно звучи, но все пак е вярно), докато дойде време дървото пак да цъфне...
Но, късайки листата му, предполагам че нещата не са като при естествено падане на листата![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Не знам, не съм се замисляла. Но може би ще му пораснат нови листа преди да умре.
I'm beautiful in my way....
Първоначално написано от daq96
да и аз така си мисля....
Животът ме накара с всичко да се справям,
но няма да се справя да ми липсваш ти!!!....![]()
![]()
се 1 като му паднат листата зимата, дървото да не умира..
Ако ги откъсне през пролетта най-вероятно дървото нема да оцелее, а ако ги откъснем в края на лятото нищо нема да стане щото то вече си е произвело хран. вещества за да оцелее зимата.
Първоначално написано от GregoryHouse
глупостиПървоначално написано от xJawz
старите клони ще изсъхнат и окапят
а дървото ще си пусне филизи а.к.а ще избие нови клони => и листа
не говорим за естественото окапване на листата, а собственоръчно да късаш листо по листо (зелени)Първоначално написано от FeelMyPain
Вероятно състояние, наподобяващо летаргия за няколко месеца (6- 18 ), след което вероятно ще започнат процесите на гниене.
Respect my authoritah
Корените служат, за поглъщане, първично усвояване, включване в метаболизма, разпределяне и транспортиране нь водата и хранителните вещества. Във водата са разтворени хранителни вещества, които могат да се приемат и от коренната система на растението. Чрез листата се приема главно въглероден диоксид и кислород. Кислорода може да бъде набавен и от почвата, толкова - колкото да е достатъчен за оцеляването на дървото, а фотосинтезата ще бъде прекратена заради липсата на достатъчен въглероден диоксид. Дървото ще се храни и ще оцелее до момента на поникване на новите листа. Просто ще се намира в "песимум".
Не е извадка от интернет, а лично мое мнение, така че не вярвай на 100%.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
приемам това за най-вярноПървоначално написано от Thrombocyte
ще питам и госпожата си по биология все пак
Продуктите на фотосинтезата са кислород и въглехидрати, за какво са въглехидратите на растението за да расте, няма ли ги листата, то няма да расте, след като няма листа, то отново ще започне да се разлиства, но как ще се разлиства след като няма енергията за това, тъй като я е изхабило за последното разлистване, може би ще загине.