.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Супер фен Аватара на vesinka899

за учителите

Според вас яка ли е тази професия,всички стават ли за учители има ли бъдеще и какво ви е мнението искам да разбера ?
    Кръв,черва и хруптящи вокали!

Това е най-яката професия,освен че работиш половин ден имаш и много ваканция.

Мега фен Аватара на thegreenzombie
    Град
    On The Wall xDD
    Цитирай Първоначално написано от jeni4kata
    Това е най-яката професия,освен че работиш половин ден имаш и много ваканция.
    не е вярно!! най-яката професия е пазач на шезлонги
    fear4o <--- май bro' xDD
    darkPaladin <--- *миг, мииг*

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out
    That’s how its supposed to be
    Living young and wild and free

Мега фен Аватара на Colouring
    В днешно време да имаш амбициите да станеш учител си е много странно,предвид обстановката,в която ще трябва да работиш.Нека си признаем-днешните младежи са недисциплинирани и глупавички,кой ще се нагърби с тежката задача да ги учи на нещо? Сериозно.

Но иначе откъм почивки са супер учителите.Пет дневна работна седмица,ваканции..

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Ами зависи какъв учител. Аз уча Предучилищна и начална училищна педагогика, не че искам да се занимавам с това де, но един ден не се знае накъде ще ме завърти животът. Тогава децата са все още ученолюбиви и им е интересно. После нагоре от 5ти клас става страшно. Хваща ги пубертетът.. Пък после в гимназията съвсем не им се занимава! Общо взето за да си учител трябва да си мноооогооо спокоен и търпелив човек. На всичкото отгоре то хубаво половин работен ден и си знаеш и събота и неделя и ваканциите, но не е само работата в училище. Подготвяш си урока, така че да го разпределиш в 40 мин, подготвяш и контролни, които трябва и да се проверят. Така че си има и ангажименти за вкъщи. Лошото е, че повечето ученици си мислят, че учителите не са хора, че са там, за да ги тормозят и влошават живота, но не е така. Просто човек ги осъзнава тези неща след като завърши.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Град
    Испания
    На учителите просто им трябва малко емоция и добро настроение! Учениците не са идиотите, каквито всички ги изкарват... за лошото поведение са виновни самите преподаватели, които пеят урока и си заминават. Същия резултат мога да постигна сама вкъщи като си прочета урока от учебника и евентуално бутна нещо в интернет. Каква е ползата от учителя тогава?

Учителите трябва да предадат урока така, че часът да мине готино и на учениците да им е интересно! Сведете текста на тийнейджърско ниво, с подходящите лафове и асоциации. Създайте дискусия, а не монолог - учениците са интелигентни хора и е много приятно да се общува с тях.

Използвайте визуални илюстрации! Да, рисувайте човечета на дъската, ако трябва! Визуалната памет е много по-добра от слуховата. Говорете емоционално, а не монотонно като някакви хипнотизатори, защото сте си точно такива!

Извинявам се, че се поувлякох малко... Учителската професия е наистина много приятна и вълнуваща. Заплатата не бива да ви спира. В чужбина например учителите са много уважавани и взимат абсолютно конкурентоспособни надници, от порядъка на 140 паунда на ден (в Англия). Но и в България пак не е толкова лошо. Парите не бива да са основен критерий!

Единственото, което не ми допада в професията, е учителският колектив. 90% от тях са клюкарки и интригантки, които се интересуват само от заплатите си и гледат когато могат да минат по допирателната. И всяка сутрин аз да съм наказана с тях в учителската стая... никак не е приятно... -_-

Е, аз не следвам педагогика, но никога не съм могла да проумея защо учителите не си вършат добре работата, след като са си избрали тази професия... ):

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си