- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Болка в зъб без нерв
Здравейте. В понеделник ми извадиха нерва на зъба и го запълниха с лекарство. От вторник има някаква болка в този зъб. Не е постоянна, не е някаква рязка. Появява се когато дъвча с този зъб. Не съм сигурен, но мисля, че се води предкътник. В събота ще ходя отново (май за запълване на канала). Моля ви, успокоете ме, че това е нормално, защото след болката от понеделник не съм сигурен, че психически ще издържа още веднъж![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Е,оправиха ли ти зъбчо днес?![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
И на мен като ми вадиха нерв ме болеше.. Ще те боли максимално 1 седмица !
Най-вероятно е остатъчна болка-фантом.Или не те боли точно зъба а челюстта,откъдето е изваден нерва.
Ами отидох и й казах, че усещам топло и студено със зъба. Тя почисти лекарството и почна да ръчка с онези игли. Стигна до апекса и каза, че вероятно бил останал някой нерв в микроканалчетата и че не би трябвало да ме боли вече. Не искаше да рискува и отново ми сложи лекарство. Другата събота ще ми запълва канала и ще пломбира зъба. Вчера обаче ме наболяваше зъба. Не самия зъб, ами сякаш е натъртен и ме боли около него, не мога да обясня точноПървоначално написано от ImmortalSportFreak
Днес е малко по-добре, но сякаш зъбът леко се е повдигнал. Дали се е подул венецът от това ръчкане, не знам.
Просто от едно малко кариесче какво стана направо не ми се мисли![]()
Мина седмица и половина. От понеделник се тъпча с нурофен, защото не ме оставя. Днес сутринта се събудих в 5 заради този зъб. Какво да правя? Зъбът е с лекарство още, пак събота ще ходя, но прогрес не виждам![]()
И на мен преди няколко години ми вадиха нерв и много болеше , но само когато го вадиха (нерва). След това доколкото се сещам не ме болеше.
Nulla
Нормално е. Умрелият зъб реагира на нещо си. Не помня как ми го обясниха, но моят ми реагираше и 3 до 6 месеца след умъртвяването.![]()
Не се притеснявай и си питай лекаря, когато го посетиш.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ми много интересно как реагира на квото и да било зъб с изваден нерв.Явно не е изваден като хората + че зъбът не е бил умъртвен напълно.
Ами тя уж го доизвади нерва миналия път. Наистина сега не ме боли толкова като дъвча на него, но пък болката е супер странна - едва ли не обвхаща околните зъби и ченето. Като ме пита каква е болката вече се чудя какво да обясня![]()
Мен след едно много мъчително лечение, пак така ми вадиха нервите, ама беше голям филм, защото каналите ми били не знам си какви, та..както и да е, след като всичко приключи имах някаква болка известно време, но тя по-скоро беше от това човъркане, натискане, третиране на зъба, и по-скоро беше в самата основа болката, може би дори венеца.. Ако не можеш да търпиш отивай по-рано при зъболекаря си.
И аз имах чувството, че болката е от самото човъркане, което си е доста агресивна процедура както и да го погледнемНо идва и моментът на страх, че нервът все още не е напълно изваден. Това има ли как да се установи на 100%
А и друго. Вчера последно изпих две таблетки нурофен към 16 часа. Учудващо (и да чукна на дърво) от тогава не ме е боляло. Последните дни сутрин, към обяд и вечер задължително ме болеше. Надявам се болката да е била от самата процедура и вече всичко да е наред. Часът все още си ми остава за събота![]()
Хм...ами нали след като ти извадят нерва, зъболекарят запълва каналите с някаква течност ( или не знам там какво е) след което пак ходиш и пак се повтаря процедурата ( поне при мен беше така ). На мен ми правиха 2 пъти снимка на зъба, за да се разбере какво точно се случва вътре в тези канали. Предполагам, че това е начина по-който разбират дали има или няма нерв. На теб снимка правиха ли ти?Първоначално написано от slavito007
Да, запълват с една розова субстанция и после се слага пломба. Обаче аз все още съм с лекарство, понеже ми каза, че е по-добре да не рискуваме директно да го запълва. И не, не ми е правена снимка :\
Първоначално написано от slavito007
Това за мен наистина е странно.. Не знам дали само при мен е имало нужна, но по думите на зъболекарката останах с впечатление, че се прави снимка, за да се види. Но..пак казвам, може за моя случай да е имало нужда. Боли ли те?