Как, КАК ????



В малка купичка се разбърква:
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100мл. топла вода
с брашно на кашичка да шупне.

През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене, а за Калцонето е това:
нарязан на ситно кренвирш, кис.краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка. Затова е Калцоне.

През това време сместа за тестото е вече готова, кашичката се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се:
250мл. топло мляко
250мл. топла вода
150мл. олио
и се омесва на меко тесто. Поема около 1.2-1.4кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината и в широкия край се поставя плънка по желание.


В малка купичка се разбърква:
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100мл. топла вода
с брашно на кашичка да шупне.

През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене, а за Калцонето е това:
нарязан на ситно кренвирш, кис.краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка. Затова е Калцоне.

През това време сместа за тестото е вече готова, кашичката се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се:
250мл. топло мляко
250мл. топла вода
150мл. олио
и се омесва на меко тесто. Поема около 1.2-1.4кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината и в широкия край се поставя плънка по желание.





Хващат се двете ъгълчета, завиват се навътре и тогава се завива цялата част към връхчето.









Време на приготвяне: общо 1.5-2ч.

За разновидностите, които правя с това тесто и по този начин:

като се завие с пилешко месо (предварително сварено) и кашкавал, може с кетчуп, може и без, му казваме Бейкър. Тях ги правя на правоъгълници, като готовите и само се намазват с кетчупа.
Плънката може да бъде и локум, сирене+яйца, дробчета с лук-но предварително задушени.

ПП: Да добавя, че е най-добре де се пекат на хартия за печене, тъй като мажейки с яйцето, доста цапа по тавата, след което и загаря. Същото е положението, ако мармалада е по-рядък smile1

Май стана много подробно, ама като за първи път