- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- "как може да се апдейтне тела"
 Отговор в тема
 Отговор в тема

"как може да се апдейтне тела" видях в един форум ,че това е често задаван въпрос .Какво изобщо означава апдейтване? Някой ще ми обясни ли?
"Учи се от вчера, живей за днес, надявай се за утре."
Може да значи подобряване на опрецаионната система(ако има такава) за друго не се сешам.. ( или firmware което пък си нямам никаква идея какво е )
Firmware го използват за определяне на версията на операционната система за мобилните устройства на Apple - iOS.
Ами моят самсунг също имаше Firmare (това според мен е пак версия на software) И явно не се използва само при Apple или аз не те разбрах нещо
Писах принципно, защото при Apple e по-популярно да го кажем. Иначе се води комбиция между софтуер и хардуер и всички смарфони имат.
Как да си премахна Windows mobile 6.0 и да сложа Windows mobile 6.5 ?!?
Телефона е Hitune T58 или T68...
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

ако е J2ME - недей. С по-новите версии само те преебават.
иначе не е сложна работа.
Тук вече съм съгласен. Колкото повече Ъпдейти блъскаш, толкова по-голям е шанса да си прецакаш тела (може и вирусче да му сложиш заедно с ъпдейта). Да не говорим, че ако някой ти се обади в това време, оставаш без телефон завинаги.Първоначално написано от Wax
И исках да предопредя всички ви, по-добре недейте да отваряте MMS съобщенията, тъй като могат да съдържат вирус и да развалят софтуеъра на телефона.

Вирусче, ако теглиш от Dropper Сайт само, ама надали ти е известно.Първоначално написано от InnoraX
Чрез NSU няма шанс да стане това за Nokia. Дори и да ти се обади нищо няма да му стане.
За MMS-ите съм съгласен.

Няма такова нещо като "апдейт", "софтуеЪР" и други подобни.
Има:
Ъпдейт (update):Софтуер:Ъпдейт - на български - обновяване. Думата се използва предимно за обновяване на някакъв софтуер. Това може да бъде софтуер на мобилни телефони, компютри, I-Pod, и всякакви други устройства, работещи със софтуер. С този процес се подменят стари версии на програмни модули с по-нови преследвайки различни цели. Например най-често става въпрос за сигурността (възможността за нежелан достъп до устройството), отстраняване на програмни грешки с някоя програма или неин модул, въвеждане на нови възможности и функционалност, повишаване скоростта на някоя програма и т.н. Думта е чуждица, появила се в близкото минало в разговорния български език, и вероятно не присъства в по-стари издания на речници. Правилното произношение е "Ъпдейт", а не "Апдейт", както понякога се бърка. Произлиза от английското update. Звукът, който трябва да се чуе при произнасяне на първата сричка "UP" е между "а" и "ъ", но тъй като в българския език няма звук отговарящ на тази буква, е прието да се произнася като "ъп"(на английски: software - програмно осигуряване) е съвкупността от цялата информация от инструкции и данни, необходими за работата на всяка електронноизчислителна машина. Употребява се главно в сферата на информационните технологии.
А стига бе. Я не се прай, ние тука мислим нов българскиПървоначално написано от Lucho

Какво е J2ME и как да разбера дали е такъв ?Първоначално написано от Wax
П.П. Отказах се да го "апдейт-вам"...
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.

демек телефон на JAVA платформа.
Става с писането на *#0000# за повечето телефони, или просто проверяваш какъв ти е в нета.
Ако му тръгват само .jar игри също е знак.
Ми не знам над екрана ми пише "Pocket PC" или виж повече за моя:Първоначално написано от Wax
Model: HiTune T-58
Language: English, Chinese, Spanish
Platform Window Mobile 6.0
MSN, Skype
Networks: GSM 900/1800/1900 (Tri-band)
WiFi: Yes
CPU: TI OMAP-730, 196MHz
Dimension: 115mm X 58.5mm X 15.5mm
Weight: 123g
Color: Black
Standby time: 270 hrs
Talk-time: 5 hrs
Display Resolution: 240 x 320 pixels (2.8 inch)
Screen: 2.8" Touch Screen
Image Resolution: 1.3 mega pixel camera
Ring tone: MP3, MP4, AVI, AMR, WMA, RM
External Memory: Mini-SD (Max up to 4GB)
Connectivity: Bluetooth, Infrared, USB
Multimedia message: MMS, EMS, SMS
Това е T58, моя е Т68. Почти същите характеристики. Откривам разлика само в :
CPU: АRМ926Т OMAP-730, 200MHz
Memory: 42Mb, 72MB for programs.
Image Resolution: 2.0 mega pixel camera
П.П. Допълнително: xda-developers

Windows Mobile 6.0

Очевиден отговор
Не да ти пише J2ME Platform Edition или JAVA Platform.
All In All - WM6 ти е ОС
Да това го знам и те питам:Първоначално написано от Wax
Първоначално написано от MaGuSs

Ами за ОЕМ телефон, ще трябва да потърсиш из Google някои Flasher
Прегледах официално няма Firmware пакет.
http://www.4shared.com/file/8InEhXBq...9862_setup.htm
Разучи тази програмка.
Котато бях с PocketPC Правих копие на един приятел PocketPC-то (WM6.1)
И след това вкарвах някъв .cor файл първо в моя и след това прилагах копието.
Трябва ти само USB кабел, по-силен комп и батерия на 100%
Аз се пробвах да ъпдейтна софта на 6.1после на 6.5 както викаш с USB-кабел и батерия на 100%, но проблм. Използвам програмата ActiveSync (Която си е оригиналната, дойде ми с телефона), за да свържа тела с телефона, но се изключва когато започна да инсталва. 6.5.Първоначално написано от Wax
За компа да не говорим. Бърз е...
Изтеглил съм си WM6.5 от тука xda-developers R7.1 Release. Сега се сетих, че не прилагам WM6.1, а направо се опитвам на 6.5, но ще се пробвам довечера да сложа 6.1 и после 6.5 след като се прибера от даскало. Дали това е проблема ?

ами може би.
Пробвай, обаче първо си направи BackUp
как се правиПървоначално написано от Wax
?

Просто можеш да направиш архив върху цялото устройство (примерно G:\\> ) или да използваш програмата по-горе.
tnx ман, довечера ако имам време ще пиша
Не е до силен коммп. Правил съм това с HTC Universal (Qtec 9000). На Уин ХР е по-лесно. Даже USB 2.0 не е задължително, но ще ускори нещата с модерните смартове.
Тук чети и сваляй:
http://4pda.ru/forum/index.php?act=idx