- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Самоубийството като изход?
Стига с тези глупости за самоубийство....Човек може да отскубне от миналото си със сигурност.12 клас си,после иди да учиш някъде,където никой няма да ти напомня за миналото.Там си намери нови приятели и си намери някакви интереси.
не се самоубивай, това може да бъде голяма грешка, бил съм много пъти в предсмъртно състояние, както и на границата между живота и смъртта, даже ми се е случвало да умирам, но истинският Бог ме възкреси чрез Синът Си Исус, и това което мога да кажа след толкова много преживяни смърти е че това може да бъде доста неприятно, най-добре поне временно забрави за класа си, и започни да призоваваш истинските Бог Отец и(в името на Неговият Син) Господ Исус Христос за помощ докато Те не ти решат проблема напълно още тук приживе - имал съм подобни проблеми като твоите и си спомням това, че ако не беше истинският Господ Бог, досега най-вероятно щях да съм преминал през (много) по-големи мъки - ако трябва научи се да се бориш Праведно като Исус: "След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно." Откровение 19:11
нали и аз за това си мислех, ама няма откъде да си набавя бръснарско ножче, дай съветПървоначално написано от againstyou
От магазина..от къде може..Първоначално написано от mince
Омг,стегни се.Всичко ще се оправи.
Свиквай,че не винаги всичко в живота ти ще е наред.
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
Като за начало можеш да се замислиш няма ли поне едно нещо, за което може да не се самоубиваш. Примерно цветенца, пчелички и тем подобни. Все е нещо. Ако щеш коктейл от водка с ракияПо-трудната част и там, повярвай, никой не може да ти даде адекватен съвет, просто защото НЕ Е ТЕБ, е да намериш начин да подобриш личното си сътояние. Няма как да знаем какво ще проработи. Може да е всичко, въпроса е ти да го харесаш. Може и да е нещо от изброеното до тук, някакво съчетание, или нищо конкретно, от самосебе си.
В магазините не продават бръснарски ножчета, вече търсих, затова този вариант отдавна отпадна.Първоначално написано от cigarettekisses
Ницше:"Заслужават да живеят само силните..."
Достатъчно силен ли си?
а хапчетата ги изписват с рецепта...
Виж , в живота винаги ще има малоумници които ще искат да ти пречат по един или друг начин да успяваш.
Амбицирай се и влез в университет , бъди контактен/контактна и там ще си намериш мястото и ще се радваш на студентския живот.
Хмм... авторът ми се струва умно момче, но изстрадало и бая чувствително, а прекалената чувствителност в днешно време може да погуби човека. Авторе, явно доста ти се е насъбрало, но щом не си се метнал още, значи има някаква причина да се държиш, нали? Или по- правилно казано- усетил си, ако ще и на подсъзнателно ниво причина да не слагаш край. Излишно е да ти казвам, че има 13250928 неща, заради които човек си струва да живее- мислил си по темата и знаеш, че винаги за всичко могат да се намерят причини- и за хубавото, и за лошото.
Затова ще се пробвам да се поставя на твое място.
Доколкото разбрах, ти си изпаднал в депресия, свързана с негативни преживявания. Не можеш да се концентрираш-> не учиш-> усещаш как мечтите ти за супер образование и страхотен живот ти се изплъзват.
Но замислял ли си се, че ти си в една много вълнуваща позиция- на нямащия какво да губи. Това автоматично те прави СВОБОДЕН. ТИ СИ СВОБОДЕН ДА ИЗБИРАШ! Спри да се оплакваш, а направи нещо- спортувай, ако можеш запиши някакъв курс- там ще срещнеш нови хора, различни от тези в твоето даскало.
Ти сега имаш невероятно много възможности. Преодолееш ли тази криза, ти ще израснеш като личност,ще се научиш да бъдеш силен, да се справяш с живота. Преодолееш ли тази криза, можеш да станеш велик! Ако ли пък не- ще умреш позорно, тук- таме някой ще те съжали и това ще е- суупер глупавиятк край на едно самосъжаляващо се момченце. Сигурен ли си, че го искаш? НЕ! Стягай се, пич, не бъди жалко момченце- бъди МЪЖ! Прави каквото можеш- не е казано, че всичко ще стане изведнъж, но прави вече първите стъпки към излизане от ямата, в която до голяма степен сам си скочил. Хайде, подай си носа на светло. Постави си цел, която да преследваш. Чети психологични литератури по проблемите ти. И забога- щом досега си оцелял, осъзнай, че просто е глупаво да си прецакаш възможностите с някакво скачане. Като толкова ти се скача- пробвай бънджи.
Аре, че се овлякох. А ти осъзнай, че самоубийството в твоя случай е най- тъпото нещо, което можеш да направиш с живота си- по- зле е от това да не правиш нищо, срамно е, смешно е, жалко е, и пак ти казвам- Умен човек си, трябва ти само мокър парцал в лицето да се осъзнаеш и ако пожелаеш- Светло бъдеще те чака.
Със здраве, и умната!!!!!
always late but worth the wait!
scrooper як пост.Много психология четеш,а?![]()
а? Т'ва ирония ли бешезащото никак не си падам по психологията :х
Иначе, добър пост би бил само ако някак си помогне на автора... ако разбира се авторът е навит![]()
Не беше ирония.Ориентирай се към нея.На автора ще му помогне,споко.Скоро ще се осъзнае и ще се смее на предишните си проблеми.![]()
Всичко в живота има своят възход и падение.Най-великите империи са били разграбени.Най-великите хора са имали своите проблеми и падения.Но падението,както и възходът не са вечни.След едното идва другото.След нощта идва утрото.
Edna zabelejka - момиче съм. Благодаря за хубавите думи, наистина ми вляха малко надежда. Наистина ужасно е да усещаш как мечтите ти за добро образование и успех се разбиват на пух и прах покрай разбитата ти нервна система. Ужасно е да усещаш как хората, които желаят да те сринат, успяват да го направят. Това ме побърква още повече.Първоначално написано от scrooper
Никой не може да те срине,освен ако не се сринеш сама.Загуба няма,докато не се признаеш за победен.Ти не си се признала,нали?Значи ще мине.Мъките,ако се бориш ще са временни.Ще ги има,но ще са временни.Предадеш ли се,мъките ще са вечни.
Ауу, съжалявам за грешкатаПървоначално написано от mince
![]()
Но все пак- Давай смело, ти си мъж (нищо, че не си)
"Утрото е по- мъдро от вечерта."
И да, не е приятно това, което ти се случва.
Но сега можеш да започнеш начисто.
И както е ужасно "да усещаш как хората, които желаят да те сринат, успяват да го направят", така е тооолкова прекрасно да НЕ ПОЗВОЛЯВАШ на идиотите да ти се бъркат. Ей така, и да ти правят гадно, това можеш да го възприемеш като опит; да си изградиш модел на действие в различни ситуации, да каляваш волята си, дори да ти се струва, че е подтисната. Всъщност има неща, които никой не може да ти отнеме, ако разбира се ти сама не ги предадеш. Тези богатства са вътре в тебе- това са ценностите ти, заложбите ти и какво ли още не. И сега, вместо да си мислиш за каквото беше негативно там, хвани се да ги развиваш- никога не е твърде късно да развиеш потенциала си и никога не е излишноХвани една хубава книга, колкото и банално да звучи. Наспи се хубаво. А утре, още със ставането си започни да си избиваш глупавите мисли от главата. Представи си, че си страничен наблюдател на самата себе си и се постарай да прецениш максимално какво се случва с "жертвата" и какво може да се направи. Убедена съм, че ще се справиш! В крайна сметка си влязла и в елитна гимназия, и въпреки всичките перипетии, си оцеляла (буквално). Просто така се е случило, че това не са ти били най- розовите години. Но розовото така или иначе не е модерно
Горе главата! Не от всяка ситуация има положителен изход, но от твоята има със сигурност.
Честно,ако напишеш книга си я купувам!
Цял живот живея подложена на психически тормоз,цял живот - тъпкана съм и продължават да ме тъпкат, ама не се оплаквам, ако при всяка трудност съм обмисляла да се метна от някъде вече да съм в лудница!
Айде стягай се,амбицирай се и изчезвай от там - това е единственият изход!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
:* Сега покрай литературните анализи в даскалото нещо съм се развълнувала и по- конкретно- заради лирическия Аз на Христо Ботев, който вижда смисъл само в смъртта- идея, която оспорвам докато чакам трамвая. Така че не ти трябва да ме четеш мене- вземи си една Литература и започни да оспорваш всяко твърдение и анализче в нея. Ако не друго- много е здравословно, тъй като после се чувстваш изключително доволенТо си ни е в природата да сме доволни, когато правим глупости, ама нейсе..
Самоубийството е просто бягство от проблемите, то не е решение. Ще използвам думи на един човек - Стивън Кинг. "Никой не може да каже какво точно те превръща в друг човек. Никой не може с думи да опише онзи тъжен и самотен период от живота ти, прекаран в ада. Няма рецепти как да се промениш. Просто оцеляваш. Или умираш." Точно така е в реалния живот. Сам намираш пътища, поставяш си цели и граници, които да надминеш. Доста хора биха казали, че приятелите ти помагат, но не мисля точно така. Те са просто упора за всичките тези години, рамо на което винаги можеш да поплачеш и човек на когото винаги можеш да споделиш какво ти се е случило, но само до там. Решенията, за това какъв си ти, ги вземаш само ти. Така че, реши дали искаш да си жертвата и беззащитната, или борбената и успялата. Всеки има своите добри и лоши моменти. Не превръщай всяко случило се нещо в проблем и трагедия, ами потърси други причини, които да те правят щастлива, докато и това отмине. А повярвай ми, всичко отминава. Също както и когато дойде нещо хубаво, не бързай да се радваш, защото животът ще се опита да почерни щастието ти. Намери си нови приятели, ако не харесваш сегашните. От една страна училището е мястото, което прекарваш с тях, но от друга гледна точка, това са просто няколко астрономически часа и ако си организираш правилно времето, ще успееш да прекараш част от него там, дори и да не ти е приятно, но в другата част ще си свободна, за да се срещнеш с хора, които са ти приятни. Не се самоубивай- търси винаги положителното в една ситуация и я поглеждай от няколко гледни точки, защото винаги може да бъде по-лошо, от колкото е всъщност. Също още една мисъл - Смисълът на живота не е в чакането да отмине бурята, а да се научиш да танцуваш под дъжда! Знам че станаха прекалено много цитатите, но ги обичам. И да, обичам дългите постове.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Момиче,11 клас,чете Ботев...браво бе!![]()
Хмм, а това как да го разбирам?![]()
Ботев го уважавам, няма как да не го чета. Иначе Калеко Алеко има отлично чувство за хумор, Елин Пелин е приятен, Вазов още не съм го разбрала, а Йовков е проникновен.
И не, това не е спам (а нещо повече)- Литературата е хубав начин човек да се разсее, да научи това- онова, да раздвижи мозъка си (по- безопасно от Математиката например)..
Да,от математиката се получават бъгове![]()
Приеми го като комплимент.Само не оспорвай Ботев пред учителката,че ще трябва да оспорваш двойка пред вашите.![]()
Пишеш добре,добри размисли.![]()
Поласкана съм![]()
А колко съм оспорвала пред наште- хелее; отдавна не ми се обръща внимание, по разбираеми причини де![]()
Но тъй като спамът изпълва пространството, аз се оттеглям безславно.
Засега! Айде лека и мека на всички, и никой да не мисли за глупости, че да не мине дядо Торбалан да го нашляпа!
ами то хубаво да се самоубиеш (аз съм се рязала, друга тема), но помисли какво ще причиниш на родителите си.. убийството не е решение, вземи си 2-3 седмици почивка не ходи на дск,, то сега в началото къде го търсиш или отиди на психолог. не се предавай !!