- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Самоубийството като изход?
Изход от живота и вход към смъртта... Мисля, че вече си достатъчно голям, за да започнеш да осъзнаваш света около теб и да проумееш какво е живота, съответно смъртта. Прекалено си заслепен от собственото си его, за да започнеш да осмисляш как се движат процесите в природата. Прекарвай повече време в размисъл за причинно-следствените връзки.
Първоначално написано от mince
Момиче, има много по-лоши неща в живота, повярвай ми. Моята история не е за тук. Мислиш си, че твоята нервна система е разбита ?!
Пулса ми е минавал 140 и така цяла нощ, друг път е падал до под 60 и в такъв момент имаш чувството, че сърцето ти наистина ще спре. Носа ми е кървял по цял час, а тремори имах по цялото тяло дори когато спях. От 15 годишна възраст ми поставяха диагнози като "сърдечна невроза" , "паническо разстройство" "вегетативна дистония" и т.н. Честно казано, въпреки всичко, не мисля, че някога ми е имало нещо сериозни и не ми е минавало през ума да се самоубивам. В крайна сметка съм благодарна, че виждам, чувам, имам четири крайника, имам дом, имам семейство и всичко останало. Щом пишеш тук явно имаш покрив над главата, имаш какво да ядеш, да пиеш и може спокойно да си легнеш в леглото тази вечер. Някои хора и това нямат, но и те не са тръгнали да се самоубиват.
Ако си тръгнала с нагласата, че няма да завършиш и, че живота ти е скапан, да, тогава наистина ще се провалиш. Ти сама се поддаваш на твоите съученици които явно те тормозят, но в живота ти ще има още много хора които ще ти пречат да успееш и няма да са толкова безобидни колкото едни гимназисти. За това се стягай и живеей за себе си, вместо за тях.
П.П - изключително тъпо е това, че повечето хора живеят В миналото и ЗА миналото, то никога няма да се върне, никога няма да се промени. Съществува единствено сегашния момент, в който може да вземете правилното решение и да направите утрешния ден малко по-хубав за себе си.
На твое място бих мислила позитивно и бих почнала да решавам проблемите спокойно 1 по 1.Със сигурност не бих си и помислила за самоубийство...
Съветвам те да посетиш училищния психолог и да поговорите-той може да ти препоръча някои методи за по-лесно и спокойно учене,да те успокои и да те посъветва как да действаш.![]()
Насочи вниманието си главно към ученето.Спортувай нещо,слушай приятна музика,срещай се с добри приятели и разбира се почивай качествено)) Чети интересни книги. Мисли позитивно и си представяй само хубави неща-как ще влезеш в най-хубавия университет,където мечтаеш да учиш!
Успех и ти пожелавам да влезнеш където искаш след 12 клас!![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
О да,най-важното е да се запознаеш с нови приятни хора,които ще те ободряват и развеселяват.Най-добре е да се запишеш на някакъв курс или спорт.
Добре, разбирам те .. искаш да се самоубиеш (ама не искаш).
Оглеждала се за блокове, нямало ножчета в магазините, хапчетата са с рецепти и бла бла бла ..
От толкова страници тема не разбирам точно какъв ти проблема ?!
Не се разбираш с класа си? Имаш семейни проблеми? А финансови? С к'во е пълна тази твоя глава? .....
Всеки си има сериозни проблеми, но няма проблем без решение. А и помни винаги може и по-лошо. Това самоубийство пък никак не го желаеш и искаш съвети, щото не знаеш как да си решиш проблемите, освен да фръкнеш от 8-я етаж..........
Толкова съвети ти дадоха, а ти си още безнадеждна, то тогава проблема си ти. Не искаш да се бориш, а мислиш само да сложиш край на живота си и да оставиш тъга на останалите след теб(майка ти).
"Заблудите също са ценни, но само от време на време. Не всеки тръгнал за Индия е открил Америка."
Изглежда имаш сериозни проблеми в училище или в семейството,за да искаш да се самоубиеш и макар че може да ти прозвучи крайно,но защо не говориш с психиатър?Знам повечето хора си мислят,че при психиатър се ходи само ако си луд или ненормален,което не е така.Аз не казвам,че ти си луда,а просто,че имаш нужда от помощ,мнението на някой специалист,някакво друго мнение,съвет,който да ти помогне да се справиш и да преминеш през този период.![]()
здравей,искам да ти кажа,че и аз съм като тебе(горе-долу),депресиран съм,постоянно съм в напрежение,нямам много истински приятели и това се отражава на успеха ми в училище,което се води "добро",но не "елитно". Намирам утеха в музиката,споделям с майка ми и се справям някак си.ТОЛКОВА С ПРЕДСТАВЯНЕТО СЕГА ДА(СЕ ОПИТАМ ДА) ТИ ПОМОГНА.От ранна възраст баща ми е казвал "с реване нищо няма да стане!",но скоро му казах,че така ще ми олекне,сподели с родител,приятел или друг.С класа не се разбираш?! Тормозят ли те психически или физически?Ако да набий го,ако не можеш помоли мускулест приятел да го направи.САМОУБИЙСТВОТО НЕ Е БИЛО ОТГОВОР,НЕ Е,И НЯМА ДА БЪДЕ!!!
Просто минаваш през тежък период в най-готиният филм - ЖИВОТА
Дано съм помогнал
Мартин
Кой ще спечели кеч мач Леми или бог?
-Леми.
-Не!
-Бог?
-Не,това е подвеждащ въпрос.Леми е бог!!!
И сега да се окаже,че темата е поредният фейк![]()
![]()
![]()
.Преди време имаше още 1 такава тема.Като гледам автора,той/тя не може да вземе нож да си намаже филия,пък какво остава за самоубийство.Пък и ще бъдем 8 милиарда- с 1 по-малко не е чак толкова фатално.
Ако искаш да се самоубиеш, влез в АБВ чат намери си някой от твоя пол, земи една камера, запиши акта, тогава го пусни на колкото се може повече приятели в Интернет. Тогава си натъпчи и запали едната дупка и чакай да умреш.
slicky отвратителен си
-Леми.
-Не!
-Бог?
Не виждам за какво толкова си струва да живея след като преоблдаващото чуство, което съм изпитвала винаги е било стаданието. Животът е една безсмислена и безмислостна борба за безсмислено съществуване. Предпочитам да се самоубия, отколко да живея в ад следващите няколко месеца и накрая да завърша в лудницата. Но преди това ще се погрижа някои хора да си получат заслуженото, разбира се.
Защо си мислиш, че не съм способна да си намажа една филия?Първоначално написано от slicky
Има смисъл да живееш!Как сте със семейството?Имаш ли приятели?Как е социалният ти живот? Ако ми отговориш ще съм много благодаренПървоначално написано от mince
И ПОМНИ
"Всяко решение поражда нови проблеми"
Следствия от законите на Мърфи
Ако се самоубиеш това ще порази всички твой познати,който те мразят,който те обичат.СТРУВА СИ ДА ЖИВЕЕШ,САМОУБИЙСТВОТО НЕ Е ОТГОВОР!!!
-Леми.
-Не!
-Бог?
Благодаря ти много, но всички мечти, всичко, в което съм се надявала се разби наа пух и прах. Точно в най-важната година от училище имах злощастието да се акажа в състояние, което ме прави нетрудоспособна, с разбити нерви и в увасна депресия. Не мога да издървам повече този ад. Единствената причина поради която още съм е жива е отмъщението, което все още не съм осъществила. Но ако всичко върви по план, в най-скоро време и това ще стане.Първоначално написано от martin97
Майка ми е много добра и с нея се разбираме отлично, нямампроблеми, имам една добра приятелка, в училище се разбирам с 3-4 момчета, единствено с тях говоря. Но чувството за самота винаги присъства,Първоначално написано от martin97
Не го прави! Ти си просто в депресия.Не се самоубивай.Помисли за майка си.Колко много ще скърби когато умреш.Посаветвай се със специалист.Говори с някого.Ако няма с кой, пиши.Колкото и детинско да звучи - вземи една тетрадка , направи си дневник.Описвай всичко от - до.Опитай се да опишеш емоциите си.Успех!![]()
Женско съм ;]
Самоубийството в никакъв случай не е решение.
Какво, дай сега при всяка срещната трудност или изпадане в депресия и отчаяние да се мятаме от блоковете, а? Ако всеки правеше така.. ехе....
Прояви малко инат, кажи си, че напук на всичко и на всички ти ще успееш.![]()
Какви са мечтите ти?Какво отмъщение?Първоначално написано от mince
-Леми.
-Не!
-Бог?
Хора,стига...Дори да предположим,че истина...Хората се борят за живота си,авторката ще се си тегли ножа.Всеки е изправен пред трудности,ама не се самоубива,а винаги продължава напред...Така че залягай над учебниците и самоубийството го гледай по филмите.
Нека предположим,че темата е истинска.Ти смачкваш надеждата на момичето.Дано никога не ти се наложи да пишеш такава тема,защото аз ще знам тогава как да ти отговоря.Първоначално написано от slicky
Добре, разбираш се със семейството си, не е като и да си сама, каза, че имаш приятели. Отмъсти си и да ти е мирна главата, не е болка за умиране, може и догодина да кандидатстваш. Колкото до чувството за самота- винаги го има, дори и да имаш много приятели. Дотук темата ми изглежда 'зле ми е, не мога, искам да ме утешавате, ама аз няма да приема, защото не мога.'
Не знам какво точно ти се е случило, че да си в такава депресия, но познавам момиче, което в 12-ти клас беше зарязано от приятеля си, майка й почина, а и имаше финансови затруднения. И въпреки всичко се стегна и успя. Спри с мрънкането и оправданията 'не мога, защото еди-какво-си'', ами си кажи 'напук на всичко, мога.'. Сигурно звуча гадна, но в такива ситуации най-хубаво е или сам да си набиеш шамарите и да се стегнеш, или друг да ти ги набие. Или изслушай тази песен: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ[/youtube]
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
Да почна да й цитирам фрази или да й наливам акъл? Всеки сам взема решенията си и си носи последствията.Имам трудности,а да съм тръгнал да се жалвам? Просто се боря и не спирам,като винаги целя да успея и да се реализирам.Сега сигурно половината ще скочат,обаче това е реалният живот-силните успяват.
Момиче, не ме интересува дали ще се самоубиваш или не.
Но може ли да поясниш какво точно имаш предвид под отмащение? И на кого? Би ли разказала повече за това?
Хора, авторката не е някакво глупаво неосъзнато момиченце, че да й говорите за филииПървоначално написано от mince
- то си личи от начина й на писане. Вероятно е надживяла мнозина от нас, просто е натрупала твърде много лош опит.
Освен това отмъщение в "предсмъртно" състояние може да бъде брутално и да причини много по- големи мъки, отколкото бъдещите жертви заслужават, като разбира се освен тях ще страдат и много други невинни хорица; така "ощетените" ще ги избие върху някой друг и то ще стане еднаа... тя вече стана. но с всяко "отмъщение" веригата се удължава. Абе, не е работа.
Дори когато сърцето ти бие неспирно, когато си изпаднала в такова яростно състояние, че две не виждаш, когато си съсипана, съкрушена и т.н.- дори тогава не си струва! И какво ще стане? Ще отмъстиш, ще умреш. И к'во? "Жертвите" ще страдат каквото ще страдат, а масата хора ще те помнят с лошо, ще ти се присмиват и т.н.
Това не ти ли се струва по- безсмислено от самоубийството?
По- яко е например да правиш лошо без да се самоубиваш- защото ще можеш да правиш много лошо цял живот![]()
А още по- яко е да правиш добро без да се самоубиваш- защото ще можеш да го правиш цял живот по много, а освен това си е едно страхотно предизвикателство :Р
Сега, както си прецениш- но имай предвид, че сега си буквално заслепена от емоциите (или пък дори липсата на такива. Макар и да го знаеш добре, а и сигурно да го чуваш отвсякъде, ти май не се стараеш особено да си промениш светогледа. Или греша?
always late but worth the wait!