- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Обица на ухото - възпаление..
Оня ден се пробих сам с игла и ся кат си пипна обичката и ме боли и мисля, че започва да се възпалява.Всеки ден си вадя обицата, промивам и изчиствам всичко със спирт, това правилно ли е :Д ?Нормално ли е да боли и с кво да се мажа, за да избегна възпаление?![]()
Обичката си е на обичайното място.
ала бала
като нисхто може да си си докарал някоя инфекция!защо се дупчиш сам?!?!?!?!?по добре махаи обецата докато не ти е гноясало ухото и като позарасне отиди при специалист!5 лв струва!
![]()
Вземи си Фуцидин.Струва между 7 и 11 лв. в зависимост кой точно ще си вземешНа мен ми бяха предписали Фуцидин 15г. крем 2% (или нещо такова).В тубичка е с една червена лента.Има Фуцидин,който е по-евтин във същата опаковка,но с оранжева лента.Като цяло това е крем-антибиотик,който се използва при инфекции на кожата.И гледай по-скоро да започнеш да се мажеш,а не да чакаш като мен да се оправиш от самосебе си,защото аз за малко щях да стигна до хирург заради тия обеци (а се бях пробила с пистолет и т.н.)
![]()
Аз така 2 дупки си пробих и най-много седмица да ме е боляло като си пипам обецата.
И нямах никакви инфекции. Предполагам, че до няколко дни ще ти мине. (:
Хах, не ми е за парите, просто ми хрумна на момента и се пробих.Преди да се пробия бях дезинфекцирал иглата и обичката мн добре.Първоначално написано от jenichka
ала бала
^^ То и аз се пробих в студио,бях с обеци от медицинска стомана,2 седмици всичко си беше Окей,но на края получих възпаление,което се разпространи по целите ми уши и малко по врата ...
Извод:При всеки е различно,така че най-добре да си вземе Фуцидин преди да е тръгнала някоя инфекция и при него!
Такаа взимаш си антибактериален сапун, кислородна вода 3 % и гентамицин за мазане. Първо измиваш с антибактериалния сапун, изсушаваш го, после промиваш с кислородната вода, като изсъхне мажеш с гентамицин . Това го прави не повече от 10тина дни, защото гентамицинът е антибиотик, а кислородната вода изсушава. Би трябвало да се оправи за няколко дни по този начин. И никакъв спирт!!!!!!!!!!!!!!!!
Edit : и не вади обицата за бога, още не е зарастнала. Няма да зарастне ако я вадиш всеки ден. На мекичкото зарастват за около месец макс, но ако не се оправи по тоя начин, сваляй я и после като зарастне бягай в студио![]()
@Psyhosocial, мерси..
Значи четох, че тва да го промивам със спирт е огромна грешка, шото дори увеличавало шанса от инфекция :О
Ще направя това, което ми каза, мерси много![]()
ала бала
Бооожеее,да се беше сетил да почетеш преди да прайш смехории ли?
Е да, ся осъзнах, че съм напраил "смехория", както и да е, вече е направено сторено.
ала бала
Как може се дупчите сами немога ви разбера... свидят ви се 3/4лв ли ко![]()
![]()
![]()
When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!
Тръпката е по-друга.. :>
А бтв, махнах обецата, шот ся забелязах, че съм се пробил някак на криво и ше изчакам да зарастне и пак ше се пробия, обаче този път с абокат. :]![]()
ала бала
Мен козметичка ме дупчи и от медицинската обеца след 2 дни ми забра ухото и не можех да си махна обецата 40 мин от болки,но от както сложих истинско сребро нямам никакъв проблем![]()
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
ква обица си завря в ухото ?
в смисъл от медицинска стомана ли беше? или др?
Съветвам те да не се дупчиш сам или поне проучи всичко преди да го направиш. По- добре ходи в студио, кво, пак ли искаш да ти се възпали?! Ще си преебеш ушите....и все пак ако се дупчиш сам си вземи обици от медицинска стомана...Първоначално написано от Joro951
с ква игла си се дупчил? обикновена за шиене или абокат?
Аз се надупчих адски некадърно.Обицата беше от медицинска стомана.Дупчих се с обикн. игла за шиене.Абе..зле![]()
Следващия път ше съм мноу по-внимателен.![]()
ала бала
Оф, омръзна ми да пиша едни и съши неща в всяка тема за пиърсинги...
Няма значение кой, къде те пробива, ВИНАГИ може да се получи инфекция! Това, че е почнало да му забира, не е от това, че се е пробил сам! Не разбрахте, мамка му, НИКАКЪВ СПИРТ! По-зле става! Почиства се с кислородна вода или физиологичен разтвор!
Следващия път по-добре се пробии с абокат, с игла по принцип е кофти, защото една игла за шиене е по-тънка от обица, зависи от иглата и от обицата де. Абокатът мисля, че беше 22ри номер за пробиване на ухо, но не съм сигурна, питай аптекарката се пак.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Нали знаете, че и да се пробия в студио пак може да ми се инфектира![]()
Просто не бях проучил нещата хубаво и действах прибързано..голяма работа, човек се учи от грешките си, следващиоя път ше съм мн по-подготвен и няма да има никакви проблеми![]()
ала бала
Ми по принцип е нормлано да има малко болка, но ако болката е мног и ако е много подуто, не е много нормално.И все пак ако е много подуто и ако много те боли двеа пъти дневно/сутрин и вечер/ сваляй обицата, промивай я с спирт, и ухото си с спирт и след това преди да сложиш обицата мажи с кремче гентамицин.Има го в патеките по 2-3 лева е и аз поне с тва кремче се оправих за 2-3 дена!
Не го промивай със спирт и не махай обецата!! Кви са тия глупости на 2 дена да сваляш обецата, абе хора информирайте се малко!
Аз имам на дясното ухо.Направиха ми я по миналия петък.Махнах я този понеделник но една фр ми каза че ако не я махна ще събере гной.Махнах я но след няколко минутки се поду.Този понеделник се поду и все още е подуто.Какво да правя има ли нещо сериозно или ще ми мине.ПОМОГНЕТЕ МОЛЯЯЯ ВИИ#-о
Не следвай път - върви, където няма път и остави следа !!! (:
сам с игла :O човек добре ли си ? има си тав едно топче,което трябва да се пробие а ти сигурно не си пробил него.а и иглата беше ли дезинфикцирана?Първоначално написано от Joro951
ами значи аз имам 5 дупки на ухото всички са правени с пистолет нали, обаче тва няма голямо значение (познавам много хора дето тей самички се надупкаха - нямат проблеми)... Боли те щото дупката е прясна.. аз съм нямала никакви поблеми с мойте уши ... значи мене майка ми ми каза всяка сутрин кат стана да си слагам плюнка на ухото ама без да съм яла или пила нещо преди тва ... аз правех така, звучи гнусно ама не е чак тъй... при мене след MAX 5 дена болка не се усеща и ухото зараства
![]()