- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да се подготвим за кандидатстване в чужбина отрано?
Нали знаеш, че има съществена разлика между шотландско и английско право?Първоначално написано от LoupGarrou
Аз живея и уча в Абърдийн.Първоначално написано от EliUSA
Да, хубав град е, много по-различен, но и не предлага забавленията, които повечето българи особено очакват.
ПП. Доколкото чух (не е потвърдена информация) от тази година критериите за прием са завишени.
ПП2. Говоря за University of Aberdeen, а не RGU.
I want ya closer and closer . . .
Някой да има наблюдения върху добър университет в Шотландия, предлагащ специалност архиктектура? И вие съвсем ме отказахте от Абърдийн :Д
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Да ... Доколкото съм запознат Dundee е единственият университет, предлагащ английско право. Иначе, ако искаш да практикуваш в Англия има една година conversion.Първоначално написано от ThroughStruggle
Щом ще е право, защо не международно?![]()
А ако имате въпроси за Абърдийн, питайте..дано успея да помогна;]
Абсолютно същата работа като при мене..само където английският го учих от 2ри до 7ми клас и това беше.И отидох 4 пъти на ориентировъчни курсове (по 2 часа всеки) за ТОЕФЛ ( 87/120).Доволен съм,целта е постигната - влязох ,където исках.После става трудно.Преди висшето всичко си е жив ташак ,ако мога така да се изразяПървоначално написано от LoupGarrou
![]()
това,което виждаш,не е това,което си мислиш..
Какво учиш?Първоначално написано от Hook
С каква диплома те приеха?
А с какъв изпит по англиийски и съответно резултата?
Харесва ли ти базата на университета?
Ако си на общежитие, мнение и за тях?
Какво е отношението на останалите към българите?
Наистина ли е толкова скучно там? Няма ли някакви клубове наоколо?![]()
Засега е това, извинявам се, ако ти се струват много въпросите![]()
Уча Management Studies, дипломата ми искаха да е над 5, кандидатствах с TOEFL, погледни изискванията за резултат, защото са променени ..базата на университета е добра, библиотеката е уникална (на 7-8 етажа, цялата е стъклена..), има и Sports Village и безброй спортни клубове, както и много общности. Да, на общежитие съм, даже смених няколко, но все пак излиза ти по-скъпо от квартира и е доста шумно. Но, за съжаление нямаше как да съм на квартира..Първоначално написано от DesireToFire
Има изключитело много българи тук, което не съм сигурна до каква степен е добре, но няма никакви проблеми с отношението на другите към нас .. все пак сме 15 000 студенти от над 120 държави
За скучното, не е, но много зависи от човека. Градът е много красив, има много места за посещаване..паркове, музеи, крайбрежната алея..малко е странно в началото с гробищата, които са навсякъде, но се свиква. Относно нощния живот..има доста клубове в централната част, но не очаквай да работят до 6 като дискотеките в България. Поради големия брой студенти също има много такива партита със свободен вход и промоции
Дано съм помогнала поне малко
ПП. Забравих да допълня...завършваш с диплома Master of Arts, ако успееш ест, което е голямо предимство освен Honours Degree
Много благодаря![]()
Hook,задължават ли ви да бъдете първата година на общежитие?И ако не прекалявам,колко плащаш за общежитието на месец?
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Hook, Познаваш ли някой, който да е влязъл право с диплома 5.50 ? Доколкото разбрах миналата година са искали 6.00
Ами не, не те задължават, но е доста сложно намирането на квартира особено ако я търсиш от България. А когато получиш отговор за общежитията, имаш 1 седмица срок да потвърдиш/отхвърлиш, т.е. недостатъчно време ако не те устройва офертата. Тук общежитията се плащат на седмица, учебната година е 39 седмици. Не е гаранция, че ще си в общежитието, което ти е първо желание. Най-ефтиното е 70 паунда на седмица..но шанса да си в него е малък, моето е 96Първоначално написано от brutaLxxbunny
, а има и по около 140..
Имам познати, които учат право..ще разпитамПървоначално написано от LoupGarrou
Конкретно за щотландско ли те интересува?
ПП. Стискайте палци, утре(вече днес) имам изпит оО
Успех!Първоначално написано от Hook
А може ли да попиташ за архиктектура, ако познаваш някого?
Първоначално написано от LoupGarrou
Братовчедка ми е в Абърдийн,международно право,искаха и успех 5,85![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива