- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо атеистите винаги се държат грубо с вярващите?
Така е прав си, има много деноминации, но..... има два пътя на възприемане на света "правилен" и "неправилен" в тези два начина на възприемане се включват всичко което ти изброй в горния си пост.Първоначално написано от gandalfepi4
Сега виждаш че нещата са точно така като съм ги представил "християнски" и "нехристиянски". Извинявам ти се че използвах думата "гандалфски".
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
^ Ти ебаваш ли се?
"Прав си има деноминации..."
"Сега виждаш че са само християнски и нехристиянски..."
Не миличък. Не го виждам. Позицията ти изглежда необоснована, анти-научна, нелогична, хомофобска, сексистка, неморална и най-важно тотално и явно изкопирана от стари такива.
Отделно че въпросните ѝ представители (ти включително) сте в маса необразовани, малоумни и агресивни в доста по-голяма степен от доста представители на конкретни други религии и арелигиозните.
Та отново, не, не го виждам. Единственото което виждам е подозрителната ти прилика с гарвана Мойсей и прасето Squealer
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Много си наивен,да мислиш че от толкова много религии и деноминации,твоя поглед върху света е ''правилния''Офф,чакай бе,нали дявола ги беше създал!Как не се сетих по-рано....извинявай!
И моля ти се...ти знаеш кой е правилния път...като цяло?Първоначално написано от cvetemoe
Im back...
Знаеш коя деноминация имам предвид под християнство - трябва ли постоянно да го повтарям.Първоначално написано от gandalfepi4
Не, не мисля че съм наивен, заради пътя по който съм тръгнал, добре знам в какво вярвам и по кой път съм поел и през какво трябва да мина.Първоначално написано от playy
Да, знам го, за себе си и ясно съм го изразил.Първоначално написано от TheMightyNadenica
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
еми например, ти как би се чувствал на седмият ден ако преди това сътвориш цялата (безкрайна за нас човеците) Вселена само за шест дена?!, имай предвид че в видимата за земните учени част от този космос, в който се намираме, има милиарди галактики, в всяка от тях има милиарди слънца(звезди), на всяко от тях се падат по от 1 до еди колко си планети, на много от тези планети има живот т.е. (по) милиарди човеци и животни - и това е едва видимата част, а колко ли голяма и сложно устроена е невидимата за нас човеците част от вселената?!, или, ако по някакъв начин успееш напълно сам да построиш пълно копие на целият ню йорк сити в мащаб 1:1 абсолютно сам само за 12 часа, и след това трябва да компенсираш изразходената енергия чрез сън, колко ли време ще трябва да спиш?!Първоначално написано от evropeiski
но разбира се това е един от примерите, но не казвам че точно/само това/тази е причината, поради която Бог е заспал хилядолетен сън, който продължава вече около 5-6 хилядолетия
а що се отнася до вярата, дори и в Библията пише че в условията "под греха" са възможни два варианта, или праведна или неправедна, иначе при мен случая е такъв че още преди години повярвах директно в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и така Той дойде и ми се яви, но нищо не съм си измислял, всичкото Слово, което съм свидетелствувал досега е от Него, и никак не е от мен или от другаде
Хах...забавен! Човек не може да се изразява по този въпрос! Така че по-добре си трай!Първоначално написано от cvetemoe
Im back...
Абе, нпп, ти говориш за вселената, която обитаваме ние! Ами другите многобройни вселени? Тях кой ги е сътворил?
Im back...
1.Гандалф4о, значи според теб християните са по-необразовани и по-малоумни от атеистите - така ли?Първоначално написано от gandalfepi4
2. Може ли да ми изброиш поне един атеист от форума, който е по-образован и по-умен от християните?
Първоначално написано от evropeiski
Не това казах, но за да отговоря на въпроса ти - да. Тоест не.
То е вярно. Но не според мен. Просто си е вярно, и сте по-тъпи, и сте по-агресивни, и сте по-манипулируеми. Вадил съм статистики за това десетки пъти вече, ако толкова искаш обоснование ползвай гуглето за 10 секунди. И в уикипедия даже има.
2. Може ли да ми изброиш поне един атеист от форума, който е по-образован и по-умен от християните?
Хехе, за едно нещо се хващаш и започваш да дърпаш като куче кокал. Все пак, отново да. И кьфтьо е по-умен от теб, поне в едно отношение.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
не, говорех за цялата Вселена, а не само за част от нея, т.е. всичкото пространство, което съществува като цяло, независимо от това колко е голямо или безпределноПървоначално написано от TheMightyNadenica
Успя тактично да се измъкнеш от въпроса на тъпия християнин. Браво. Виждам в тебе напредък в начина ти на комуникация.Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
Kое точно съм избегнал бонбонче, миличко, мъничко, безкрайно сладичко? Какво точно искаш да ти кажа?
Две неща знам за "вас" за момента и те са колко сте неспособни да комуникирате (дори по м/у си) и че вярвате в тъпа митология.
НЕ МОГА да кажа "по принцип" колко сте тъпи. Не съм сравнявал дипломи и IQ тестове, нямам достъп до такива неща. Ако отговоря едно просто "аз" как мога да се обоснова? Не мога, лапай ми косматата черна, миниатюрна пишка ако очакваш нещо друго.
Колегата ти цветьо примерно смята че съм правителствен, сатанински агент, специално нает за да проповядва антихристиянство, колегата ти нпп смята че е гръмнал като бомба заради йога и бог го е съживил като зомби, ти си направи някаква безумна тема за тъпия проект на creation institute, в която пишеше през пет секунди НО странно защо ТОЧНО след като изкормих и изнасилих позорно въпросния проект изчезна яко дим като хора от опърдян асансьор и ни вест ни кост от прежното ти присъствие и ангажиране с темата.
Това явно и неотречимо ви прави пълни тъпаци в "някои" отношения. Логично е да заключа че е така и в други, но не мога да съм сигурен, а за разлика от някои други аз не се изказвам без да съм сигурен, просто понеже ми се иска така. Мнение ми е, да, но не мога да кажа кой е по-по-най с някаква сигурност.
А ако нещо не съм те разбрал правилно и се е оказало че ти си просто неспособен да намериш простите изследвания на разликите между интелигентностите на двете групи кажи. Не възразявам, просто ме мързи.
The Bird of Hermes
Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
мисля, че това е любовтаааа. И аз летя на нейните крилееее. Ухууууууу, ей мишмурок.
^ Баси хомосекса си. Обвиняваш ме в нещо, изписвам ти 2934576293875 изречения контри и реакцията ти ПАК е да бягаш като мангал от контрольор.
Отчайвам се, отивам да си полирам бастуна.
The Bird of Hermes
Ами ти женскууу ли си или си мъжкуууу.Първоначално написано от gandalfepi4
Извинявай тогава.
Не, това не е истина. "Амейййй гандалфепи4 ний сми мнуу омни ей! Ни си праф дан и обишдаж!" И два поста по-късно се правиш на дивия селянин от бостана. Да се смея ли да плача ли, да те питам ли дали сега разбираш защо те мисля за тъпак...
The Bird of Hermes
Добре де, шегувам се бе, мислех те за по-широко скроен, гледам много си отворен иначе във форума, ама съм се излъгал.Първоначално написано от gandalfepi4
Но ти говориш за Вселената...тоест едната в която сме ние! А аз гълча за другите 10^10^10^7 ! Тях кой ги е сътворил?Първоначално написано от npp
Im back...
Еееее...гандалфИе, да не се обиждаме сега. Хубаво, копвай го, ама не ме намесвай сега!Първоначално написано от gandalfepi4
Im back...
Мисля, че ти бъркаш вселена с галактика.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Ами не! Нищо не бъркам! Просто ти не знаеш за какво говоря!Първоначално написано от evropeiski
Im back...
Чакайте малко струва ми се смесихте религия с квантова физика или научна фантастика, за meta versum ли се разприказвахте?