- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо атеистите винаги се държат грубо с вярващите?
Пак ме тролна. Аз те питах защо твоят бог е "правилният" бог, ти ми отговори, че е защото е невидим и прочие. Супер си. Не мога повече. Живей си живота и дано някой ден да ти дойде акъла.
...
когато питаш някой човек относно така да се каже Невидимото/Назнайното, тогава няма как да получиш напълно задоволителен отговор от него, понеже той също е човек и не вижда невидимото и не знае незнайното, тъй като само/единствено в процеса на упражняване на правилната вяра, което може да отнеме месеци/години, е възможно да получиш всички считани за нужни от истинският Бог отговори за теб, но най-вече само ако наистина си верен на Онзи, Който наистина е истинският Господ БогПървоначално написано от L31h4z
"Да не речеш: Коя е причината Дето предишните дни бяха по-добри от сегашните? Защото не питаш разумно за това." Еклесиаст 7: 10,
"И тъй, Павел застана всред Ареопага и каза: Атиняни, по всичко виждам, че сте много набожни. Защото като минавах и разглеждах предметите, на които се кланяте, намерих и един жертвеник, на който бе написано: На непознатия Бог. Онова, прочее, на което се кланяте, без да го знаете, това ви проповядвам." Деяния 17: 22-23
Кои са истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, аз също не зная, но Онези, Които са, Те Си знаят, и най-хубавото е че не е нужно да знаеш нещата, които поради една или друга причина не е дадено да знаеш, но достатъчно е да вярваш в Него бидейки Му верен и Той, макар и не дай Си Боже с закъснение, ще се погрижи за всичко
"И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша;" 1 Йоаново 5: 14,
"Тука е нужно търпението и вярата на светиите." Откровение 13: 10
пич,не се хаби с тез индивиди тука...работата е много проста ===>
http://www.youtube.com/watch?v=-j8ZMMuu7MU
ето ти материал,защо религиозните хора вярват,че техния Бог е най-правилен.Просто защото Бог=човек и те го персонализират по някакъв начин,за това им се струва,че той им познава мислите и чувстата и т.н.
Знам,че сега ще се опитате да ми играете контра с цитати от Библията,не си хабете труда,моля ви.Колкото и да искате да го отречете,това са фактите.
Сега ще ми кажете ''Ама аз се моля на Бог и стават чудеса,чувстам се по-добре,по-спокоен и съм много щастлив и т.н'',но мога да ви кажа,че тези неща не идват от някоя свръхестествена личност,а идват от вашите мисли и чувста(ако мога така да го нарека).За това,че колкото и клиширано да звучи,Бог мили мои,ненагледни е енергия,а не някоя личност която следи мислите на 7 000 000 млр. хора едновременно и праща добрите в Рая и лошите в Ада.
Първоначално написано от L31h4z
Той има някакви проблеми. Не е трол щото включва някакво внимание да си извади цитатите. Та или е луд, или е ужасен мизерник (no offense). Предполагам че е малко disturbed та го остави просто.
Или това или си пише постовете с нещо подобно на това:
http://pdos.csail.mit.edu/scigen/
докато слуша spazmatic polka
А на playy ще му лапам пишката. Евалата за коментара и за това че е фен на darkmatter2525
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Според мен момчето даже си е много добре, хора различни, все пак не може всички да сме като гандалфчо, но това не ни прави хора с някакви проблеми.Първоначално написано от gandalfepi4
Гандалфчо извинявай че правя сравнение с теб, ама просто ми стана гадно, че така го обиждаш.
^ Въопросния обясняваше как понеже е медитирал се е нагорещил до 200°C и е щял да избухне, но му се явил Иисус Христос и му вкарал няколко гигаволта божественост та затова не оставил кратер в земята.
За да казваш това или трябва да имаш някакви проблеми, или да си ебати failtrollа. Няма нищо срамно в това да не си в перфектна психическа кондиция, има нещо срамно в това да си тъпак без живот. Няма какво повече да дискутираме.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
какво искаш да кажеш с товаПървоначално написано от gandalfepi4
^ че ако си трол, който губи ебаси времето да пише глупости в които не вярва на хора които нито ги четът нито му обръщат внимание си ебати тъпака.
Какво толкова не може да ти разбере кратуната, за четвърти път ли да повторя?
Не влагам някаква странна враждебност към него, приемайки че е откровен, ако това мислиш.
The Bird of Hermes
лъжльо, ето тук в тази тема: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...%E0%EB#8439895Първоначално написано от gandalfepi4
ти се опита да ме обвиниш в същото и аз ти зададох въпрос, на който ти не отговори.....
ето отговора от който си цитирал: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...%ED%E0#8317310
Златен си. My thoughts exactly.Първоначално написано от playy
![]()
...
Сори npp, не знам какво точно си правил, но от "медитацията е опасна, веднъж щях да гръмна" си представих, че си медитирал и за това си гръмнал.
Просто не си се изразил много коректно моето момче.
The Bird of Hermes
Каза вулгарната себична кучка...Първоначално написано от NomNomNom
Бе вярно си е. Единия ми братовчед веднъж някакви гадни атеисти нацисти го пребили щото си носил кръстче. Пасмина са, измет, за разстрел
The Bird of Hermes
lol На мен пък ми се е случвало вярващи да са груби с мен и да ми разправят как ще вря в ада без изобщо да съм ги питала за мнение. xD
Мойта философия е "ти не ми навираш твойте вярвания, аз не ти навирам мойте".
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
дори и в извинението си послъгалПървоначално написано от gandalfepi4
![]()
Оууу...заформя се някакФа схФаткъ...Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Im back...
True story.
Атеистите не се държат грубо, просто прекаленото упорство на вярващи или според мен донякъде заблудените изнервя..Едно и също нещо без свястна теза или по някакъв начин защитаване на тази ,,теза" изнервя...с дежурното:,,Всичко го пише в Библията"...мерси...
Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл - Фьодор Достоевски
Абе, вампирке, какво ти е станало, нито от шега разбираш, нито нищо.Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
Вземи да отслабнеш и да се образоваш малко, за да не се налага да те чукат някакви дърти говеда, лол.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^Оуууу вампирке, аз не бих ги приел...как те копна...бих те посъветвал - през джама...
Im back...
Ааау, NomNomNom, бий мА, обичам тАПървоначално написано от NomNomNom
![]()
Шта бияПървоначално написано от Concussion
![]()
![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Първоначално написано от NomNomNom
![]()
The Bird of Hermes