.
Отговор в тема
Страница 9 от 11 ПървиПърви ... 567891011 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 273
    Фен Аватара на shadowcrew
    Град
    Бургас - София
    Аз съм атеист и не за друго ами най - малкото имам 200 000 други неща на главата преди да дойде ред на религията. Не вярвам във всякакви такива неща и не участвам,не ме вълнуват. Не се държа гадно с хора които имат някаква определена религия,защото това си е техен избор. Единствен случай беше когато мой много добър приятел влезе в една секта и беше на път на остави жена си и децата си заради нея,даваше 70% от заплатата си на сектата. Тогава се наложи да си поговоря със собствениците на сектата които се оказа,че трудно разбират от дума,но се разбрахме. И пак казвам - не съм против дори сектите - ако имаш акъл няма да отидеш там,но всеки си има право на избор.

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Е тука нЕмате Шанс просто Моя чИвек, ще Ви поринЕ, с гоУемата Лопата кгхкгхкгхкгхк
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

За хората, на които не им се чете много, ще синтезирам коментарите на npp, cvetemoe, evropeiski и другите християни:
    http://www.youtube.com/watch?v=QMbX-WLSy1A
    ...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ Това е безумие на глупав, необразован атеист. Никой себеуважаващ се християнин не би казал това.

Всеки който е чел библията е наясно че бог лъже. Лъже като румънска циганка дето си я хванал да ти бърка в джоба, като гимназист на устен изпит, като продавач на ранни праскови. Лъжец от епични пропорции още от първата книга. Тъй че цялото видео е излишно. Недей да черниш християните.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Бог не лъже, но досега в продължение на 5-6 хилядолетия беше в състояние на полу-сън и затова нямаше как да се погрижи за всички хора/одушевени, затова и вие също не бяхте/не сте наясно с немалко от нещата относно Бог

ако Бог е лъжец тогава Той щеше да бъде неправеден/грешник, но Неговото Слово винаги е (било) Праведно/Истинно, поради което Той винаги е бил Праведен/Безгрешен, но сравнение с Него, човека винаги ще бъде нищожен

"Тогава, какво предимство има юдеинът(т.е. духовника/вярващия)? или каква полза има от обрязването(т.е. от вярата)? Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите(т.е. на духовниците/вярващите) се повериха Божествените писания. Понеже, ако някои бяха без вяра(или: ако някои бяха невярващи), що от това? тяхното неверие(или: това че те са невярващи) ще унищожи ли Божията вярност(т.е. Божията Любов към/Грижа за всички човеци/одушевени)? Да не бъде! но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив(т.е. а всеки човек несъвършен/нищожен в сравнение с Него), според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си(т.е. за да осигуриш съвършенно Спасение за човеците/одушевените), И да победиш(т.е. и за да избавиш човеците/одушевените), когато се съдиш(т.е. когато воюваш против "тъмнината"/злото)"." Римляни 3: 1-4

^^^ Виждаш ли, виждаш ли за какво говоря, Гандалфе?

Бог не е лъжец, защото неговото слово винаги е истинно.

Какво повече да си говорим...
    ...

epic facepalm са тия...в Библията ако ми посочиш цитатът,който казва че Бог е спал,ше накарам gandalf да се покае!

Мега изплющяване от безкомпромисен удър в челната област на тиквата с ръчица(звука е равносилен от изстрел на АК-47)!
    Im back...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от playy
    epic facepalm са тия...в Библията ако ми посочиш цитатът,който казва че Бог е спал,ше накарам gandalf да се покае!
    според теб възможно ли е да има такъв Добър родител, който никога не е лош, ако когато е напълно буден, нарочно допусне неговото бебе да погине от нещо, от което той е напълно в състояние да го спаси?!

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал(т.е. чрез които дела Той сътвори цялата Вселена), на седмия ден си почина(т.е. на седмия ден Той изпадна в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница) от всичките дела, които беше създал(т.е. след като сътвори цялата Вселена). И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина(т.е. защото в него Той изпадна в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил(т.е. след като сътвори Всичко, което трябваше да бъде сътворено)." Битие 2: 2-3,

"Помни съботния ден(т.е. помни времето, през което Бог се намира в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница), за да го освещаваш(сиреч, докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност). Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела(т.е. по принцип сте напълно свободни да правите каквото си поискате от делата/дейностите, които не са греховни/престъпни); а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа(т.е. но поради състоянието на непълна състоятелност, в което Бог се намира, не пропускайте да пазите Мирът, Чистотата, Здравето, Осигуряването, и Реализацията за Вечен Живот на всеки един от човеците/одушевените в Вселената, и въобще всички неща, които Бог е сътворил преди да изпадне в състоянието на хилядолетен сън/хилядолетна присъница), ни ти(т.е. не пропускайте да пазите тези неща, нито ти), ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти(т.е. в рамките на вярата); защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. и на седмия ден Той изпадна в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница); затова Господ благослови съботния ден и го освети." Изход 20: 8-11

Цитирай Първоначално написано от npp
    според теб възможно ли е да има такъв Добър родител, който никога не е лош, ако когато е напълно буден нарочно допусне неговото бебе да погине от нещо, от което той е напълно в състояние да го спаси?!
    Говорим за бог, забога!
    Im back...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    според теб възможно ли е да има такъв Добър родител, който никога не е лош, ако когато е напълно буден нарочно допусне неговото бебе да погине от нещо, от което той е напълно в състояние да го спаси?!
    Говорим за бог, забога!
    Бог е нашият всеобщ Небесен Родител, затова Исус Го нарича (Небесен) Отец

Говорим за бог, забога!
    Но Той е самия Господ Бог...няма право на грешки!
    Im back...

Повече от фен Аватара на evropeiski
    "И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал(т.е. чрез които дела Той сътвори цялата Вселена), на седмия ден си почина(т.е. на седмия ден Той изпадна в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница) от всичките дела, които беше създал

"Помни съботния ден(т.е. помни времето, през което Бог се намира в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница), за да го освещаваш(сиреч, докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност).
    Не мога да те разбера защо под израза "Бог си почина" ти разбираш, че Бог изпаднал в някакъв си хилядолетен сън. Къде пише в библията че Бог спи в хилядолетен сън.

И затова че Бог бил в хилядолетен сън и затова не могъл да опази Адам и Ева да извършат грях ли, така ли мислиш - ай стига бе, нещо тука не е на ред, мисля че си го измисляш нещо.

Мега фен
    Говорим за бог, забога!
    Но Той е самия Господ Бог...няма право на грешки!
    Той никога не е съгрешавал, иначе нямаше да бъде Богът на цялата Вселена

Цитирай Първоначално написано от evropeiski
    "И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал(т.е. чрез които дела Той сътвори цялата Вселена), на седмия ден си почина(т.е. на седмия ден Той изпадна в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница) от всичките дела, които беше създал

"Помни съботния ден(т.е. помни времето, през което Бог се намира в състояние на хилядолетен сън/хилядолетна просъница), за да го освещаваш(сиреч, докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност).
    Не мога да те разбера защо под израза "Бог си почина" ти разбираш, че Бог изпаднал в някакъв си хилядолетен сън. Къде пише в библията че Бог спи в хилядолетен сън.

И затова че Бог бил в хилядолетен сън и затова не могъл да опази Адам и Ева да извършат грях ли, така ли мислиш - ай стига бе, нещо тука не е на ред, мисля че си го измисляш нещо.
    защо мислиш че Той нарочно би допуснал да се случи нещо лошо?!, нима Той е неправеден/грешен?!

"Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр(т.е. верческото/духовното беззаконие), страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове(т.е. верческото/духовното беззаконие беше тайният източник на всички (останали) беззакония), които бяха(т.е. които бяха забелязани) преди него(т.е. преди да бъде забелязано то); и имаше десет рога. Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно. Гледах догдето се положиха престоли, и Старият по дни седна(т.е. и Богът Отец се събуди напълно от хилядолетният сън/хилядолетната просъница), чието облекло беше бяло като сняг, и космите на главата Му като чиста вълна, престолът Му - огнени пламъци, и колелата Му пламенен огън. Огнена река излизаше и течеше пред Него; милион служители Му слугуваха, и милиарди по милиарди стояха пред Него; съдилището се откри, и книгите се отвориха. Тогава погледнах по причина на гласа на надменните думи, които рогът изговаряше; гледах догдето звярът биде убит, и тялото му погубено и предадено да се изгори с огън." Данаил 7: 7-11

но не е казано че няма какво да се направи, има, и това е че правилната вяра е нещото, което може да ускори неговото пълно събуждане, колокото повече на брой хора Го призовават с Любов за това Той да дойде и да Спаси всички човеци/одушевени веднъж завинаги, толкова повече това ускорява неговото пълно събуждане, и така Той може да дойде много по-скоро отколкото иначе

"Искайте(т.е. искайте Добрите неща от истинският Бог), и ще ви се даде(т.е. и Той ще ги осигури); търсете(т.е. търсете/призовавайте Го), и ще намерите(т.е. и Той ще дойде); хлопайте(т.е. настоявайте пред Него), и ще ви се отвори(т.е. и Добрите резултати ще дойдат много по-скоро отколкото в противен случай), защото всеки, който иска(т.е. всеки, който иска от Него Той да осигури Добрите неща), получава; който търси(т.е. всеки, който Го търси/призовава), намира; и на тогова, който хлопа(т.е. и на всеки, който настоява пред Него за Добрите неща), ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй(т.е. и така по този начин, сиреч, действувайки чрез правилната вяра в/молитва към истинският Господ Бог), всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12

Повече от фен Аватара на evropeiski
    ^ npp макар, че не можах да схвана отговора ти (сигурно защото съм тъпо парче), но ще те питам - кажи ми ти от къде ги знаеш тези работи, ти ли си ги мислиш, сам ли си тълкуваш библията, каква е тази твоя правилна вяра, ти сам ли си си я измислил или е някаква религиозна общност. Православен ли си, католик ли си, евангелист ли си или следващ някаква си твоя вяра и път. Кой ти е казал, че Бог спи и другите подобни неща които говориш - ти ли си ги измисляш и тълкуваш тези неща.
    Моля отговори ми по простичко, защото аз не блестя с голям ум, та да мога да те разбера. Мерси.

Мега фен Аватара на RagioL
    Предполагам се е вдъхновил от Хауърд Лъвкрафт за идеята за спящия бог.

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski
    Макар, че не можах да схвана отговора ти (сигурно защото съм тъпо парче)
    Едва ли, той така ги пише, неразбираеми...

Цитирай Първоначално написано от RagioL

и аз бях направил паралел неотдавна.

А иначе нищо. Да види еврото ние как се чустваме когато се опитваме да говорим с неги и колегите му
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от RagioL

и аз бях направил паралел неотдавна.

А иначе нищо. Да види еврото ние как се чустваме когато се опитваме да говорим с неги и колегите му
    А иначе мисля че това би било идеално като за npp
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sDRcdzXoMwU[/youtube]
    току виж получил още по голямо вдъхновение.

според теб възможно ли е да има такъв Добър родител, който никога не е лош, ако когато е напълно буден, нарочно допусне неговото бебе да погине от нещо, от което той е напълно в състояние да го спаси?!
    според мен не е възможно да има толкова глупави хора,но уви в грешка съм!....Абе момче,ти не разбираш ли че една книга,която се води уж 'боговдъхновена' и е написана от Висш разум трябва да е уникална,неповторима,безгр ешна,а всъщност Библията е сборник от много други религии съществували преди християнството и преписи от културите на други народи?Като за пример:каанатска,елинска и др.?Бог лъже още в първите глави:
    ''17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.'' (Битие 2:17)
    и какво става всъщност?...lets see

''22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -
    23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.''(Битие 3:22-23)
    WTF?Твоя БОГ ЛЪЖЕ?!? Чакай сега,нямаше ли да ги трепе?Не,както виждаме просто ги е прокълнал и изгонил.
    Е пич,Библията не лъже,нали е 1000% истина можеш и сам да провериш!

^ Бог не лъже, всичко е въпрос на гледна точка, на тълкуване и на предразположение на човека към греха. Зависи от теб как ти е по-склонно да си тълкуваш Библията, както я тълкува дявола или както трябва да се тълкува. Така, че Бог не лъже, който търси Бога, предразположен е с добро към вярата, ще намери правилния начин.
    Каквото и да става (чудеса, знамения и други), невярващите винаги ще си намери причина да не вярва. За вярващия всичко е чудо, за невярващия не е.
    Бог не лъже, а човека сам лъже себе си, вярва на лъжите си и обвинява Бога.

Горния пример, който си дал от Библията и начина по който си го обясняваш е абсолютно смешен. Бог не е лъжец, но просто на тебе така ти се иска Бог да излезе лъжец и ти да си останеш неверник.
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

^ Toчно сега прочетоx "1984"-та и "Animal farm" на Оруел. Толкова болезнено познати са ми изказванията ти.

Буквално извадени от дисутопия. Толкова трагикомично и жалко. Doublethink в най-чистата форма. Препоръчвам на който чете да ти позапомни написаното, да започне някоя от книгите и да започне да се смее и хване за главата, когато разпознае от раз същите изказвания, но идващи от фиктивните говорещи прасета и партия.

Смешно чудовище излязло от книга.

The Bird of Hermes

Къв ти е проблеми бе гандалф, че ме следиш като нинджа, да кажа нещо и да ми скочиш, като ощипана булка.

Добре казвам, че всичко в този живот може да с изтълкува по християнски, може и да се изтълкува по гандалфски. Проблема си е в човека, а не в Бога. На където му клони сърцето на човека така и ще приема света - като вярващ или като неверник. Причината си е в човека и в негови свободен избор.
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от cvetemoe
    Къв ти е проблеми бе гандалф, че ме следиш като нинджа, да кажа нещо и да ми скочиш, като ощипана булка.
    ...
    Трябваше просто да млъкнеш. Проблемът на много хора ви е, че не знаете кога да замълчите. Той те затапи ако мога така да кажа, направи те за смях с 2-3 изречения. Просто трябва да се научите кога да млъкнете.

Цитирай Първоначално написано от cvetemoe

Добре казвам, че всичко в този живот може да с изтълкува по християнски, може и да се изтълкува по гандалфски. Проблема си е в човека, а не в Бога. На където му клони сърцето на човека така и ще приема света - като вярващ или като неверник. Причината си е в човека и в негови свободен избор.
    ^ М,да. Зат'ва има четиридесет хиляди официални деноминации само в християнството, една от трите хиляди религии и само един-единствен "вид" атеисти нали?

Колко жалко се правиш че има само двете групи "религиозни" и "гандалф", когато в реалността има само един-единствен "вид" атеисти и буквално хиляди религии, в които буквално десетки хиляди деноминации, в които милиони различни мнения + бонус от разнообразната плетора деисти, натуралисти etc.

Като кажеш нещата малко по-обективно твоята позиция не изглежда баш така както ти я представи а?

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си