Цитирай Първоначално написано от cvetemoe
В Библията никъде не е казано че света е на 6000 години. Библията на различни места говори че за Бога 1 ден се равнява на 1000 години, така че това за 6000 години са само човешки ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ.
Числото е изчислено според генеалогиите, които (горе-долу) свързват Йешуа с Адам и Ева. Просто се събират дадените години от него до тях и БУФ - ако той, както е описан в библията, е реален светът ТРЯБВА да е на 6000 години.

Човешките мерки са едни, Божиите мерки са други. Не слагайте знак за равенство между човека и Бога.
Човек = Бог

...

Или имам доста добър гръмоотвод или човек = бог. И СТРАННО защо "бог" ВИНАГИ е напълно съгласен с идеите на определения индивид който говори за него и са поне малко, ако не тотално радикални, от мненията на бог на другире пичове от същата религия.

Тук имаме npp, soluschristuc, nameless, теб и тн - доста често се налага да спорите един с друг по много теми които трябва да са прости и ясни.

Отделно че е доказано че когато някой религиозен започне да говори за мнението на бог се активира същия център в мозъка който се активира когато говориш за своето мнение. Не този който се активира когато спекулираш за чуждо мнение, това на близък човек или историческа личност, а ТВОЕТО мнение.

Та сори, бог = човек

http://www.bradyns-blog.com/2011/06/inyourhead.html

ПУФ

"Бог мрази педали и аз мразя педали" "Бог не мрази педали и аз не ги мразя"

"Бог е против абортирането" "Бог не е против абортирането"

"Бог е против мастурбацията, капутите, креационизма" "Бог НЕ Е против..."

и така ad nauseam

Това за еволюцията са пак теории, както знаете казва се ТЕОРИЯТА на ДАРВИН.
Teории са и че Земята обикаля Слънцето, че има атоми, за сегашния гравитационен модел, че Земята е кръгла и тн.

Има такова нещо като хипотеза. То е различно. (И не си и помисляй да изпраскаш свинската глупост "Бхъх, тапак, в накуата има тйориа и зкон!"

Теория означава че има предполагаме характер и не е твърдение.
fail

Да не говорим че ДНК не може да се надгражда и усъвършенства без намесата на разум който да го направи, ДНК може да се промени само ако от по-сложно ДНК се изгуби материал и това ДНК се трансформира в по-просто, но не може от по-просто ДНК да се образува по-сложно ДНК без да се намеси висш разум.
TOВА е хипотеза (при това грешна).

http://www.physorg.com/news127667797.html

creation.com ВИНАГИ греши, толкова е смешно

Това означава че е по-вероятно маймуните да са произлезли от човека, а не човека от маймуните, но и това е теория.
Гледайки какви ги дрънкаш започвам да се съмнявам дали не си и прав за това.

Има и други теории но ще стане дълга и широка, а и целта ми не е да убеждавам някой да вярва или не или да си налагам мнението.
Целта на предлагането на доказалтества не е евангелизацията и пропагандирането. Аз лично не бих възразил.

Спасението зависи не от отношението на другите към теб (най-малко на атеистите), а от теб самия. А и повечето атеисти по отношение на духовното са толкова объркани, та те по някога сами със себе си спорят. Също вярата не отхвърля науката.
"Oх, охххххх, ох, ох, ох. Аз съм атеист, ох ох ох. Толкова съм тъп и обърканм искам да лапам пишки, понеже съм атеист оххх. Има бог, няам бог аз съм атеист и съм малоумен, а религиозния педал е много сериозен и умен оххх. Моля ви дайте ми пишки да лапам понеже съм атеист и съм глупав, моля ви!"

Атеисти - тъпаци

Карл Саган - тъпак

Стивън Хоукинг - тъпак

Албер Айнщайн - ... ми написал е че християнството е лайно и е бил иррелигиозен тъй че сигурно и той е тъпак

Бе, тъпаци навсякъде. Не са умни като тебе.