- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Закопуване на процесор
 Отговор в тема
 Отговор в тема

При покупката на процесор какво се гледа?Аз знам че се гледа сокетите(аз сам с 775)...Ако има нещо друго кажете...Или ми предложете някой процесор
Ако си достатъчно богат, за да не си купуваш евтини неща не мисля, че това трябва да гледаш.
Вече си набелязах...3,20 гХз 2 кеш... А може ли да се монтира без тази термопаста ?
Първо какъв ти е процесора, щото ако имаш нещо от сорта на 2,4-2,6 ГХз дуал кор няма смисъл да го сменяш. По - добре да гониш sandy bridge... а термопастата струва 1.20лв. И да ще ти трябва, освен ако не си вземеш процесор с боксово охлаждане
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Да,процесора ми е 2,20(много слаб).От сайта от който си харесах процесор ми казаха ''имайте впредвид, че процесорите на охладителя си имат нанесен слой термопаста и той е достатъчен, за еднократен монтаж.''... А какво представлява ''sandy bridge''Б
Кодово име на процесорна микроархитектура
Процесори изработени по 32нм процес.
Последните модели на интел, за сега са най-новите модели на интел, обаче в близкото бъдеще се очаква Ivy Bridge - процесори изработени по 22нм технология.
За Санди Бридж най-масовия сокет е LGA 1155
А Иви Бридж е обявен, че е със сокет LGA 2011
Don't hate the hacker,
hate the code!
Той за да се метне за SB трябва да сменя дъното и рамтаа да се инвестира в 775 вече е безсмислено
Е да но сигурно бюджетът му е нисък, има възможност да вземе е5200/е5300 от двуядрените и да клоква колкото може или нещо 4-ядрено и да с епробва с лек клок
Don't hate the hacker,
hate the code!
Не съм сигурен дали трябва да клоква щото това изкуствено "форсиране" на процесорите си е опасно, а и требе да купува яко захранване и охлаждане.Първоначално написано от MrCreeper
Първоначално написано от GregoryHouse
Еми набелязваш си какъв процесор искаш и за него тръгваш да си търсиш дъно-добрите дъна са около 100-200лв.Първоначално написано от SurfSky
Ясно,аз процесора не мога да го намеря къде е,та камо ли да си сменя дъното
Спецялно за е5200 (за радост съм с такъв) от 2.50 се клоква до 4.0 ГХз
ако уцелиш бройката, ъначе до 3.80 нямаш никакви проблеми, като до около 3.20 можеш без да пипаш охлаждането и волтажите<-личен опит
Don't hate the hacker,
hate the code!
ЗаповядайПървоначално написано от SurfSky
http://www.enicomp.com/forum/viewtopic.php?t=97
Прочети го а за смяната е хубаво да си намериш приятел който знае как или да си закараш щайгата в магазина от който ще купуваш частите и те ще ти го смевят най-вероятно безплатно.

в грешка си малко, Ivy Bridge ще са на LGA 1155, а на 2011 ще са Sandy Bridge E (сървърните версии) които излизат до няколко седмици. В последствие може и да има Ivy Bridge на 2011 деПървоначално написано от MrCreeper

Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
Мда, съжалявам за грешкатаПървоначално написано от DarkAngelOfHope

Don't hate the hacker,
hate the code!
Вземи си кошницата и отиди в най-близкия сервиз да ти напишат какви са ти сегашните параметри и да ти кажат какво може да сложиш. Като ти гледам познанията, има прекалено голяма вероятност да объркаш нещо, ако действаш сам.