- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какви са убежденията или вярата ви
Споделете каква е вярата ви, кой бог почита и в какво се изразява или ако нямате религия то в какво тогава вярвате. Изобщо кажете нещо с което да се разбере какви са ценностите и убежденията ви от гледна точка на духовния ви мироглед и самоусъвършенстване. Мерси.
Добавих и АНКЕТА
Без религия - един вид че не съм член на атеистична религия.
Реформиран християнин, да не се бърка с модерното "протестантство".
Полезни линкове:
http://en.wikipedia.org/wiki/Protestant_Reformation
http://en.wikipedia.org/wiki/Theological_determinism
http://en.wikipedia.org/wiki/Fatalism
Православен християнин. Срещу модернизма. Следващ учението така както са ни го предали Христос и Апостолите и което се пази от Православната църква.
Според мен човек без вяра няма. Вярата е вродено чувство, което рано или късно се проявява в човека под някаква форма - друг е въпроса дали тази форма ще бъде правилна или не.
о,правоверни мой наивен просветлителю,от 10000000 'вери' на тоя свят,как разбра че твоята е най-правилна,а другите грешни и водещи към погибел?Аре моля ви,в 21в. сме и Средновековието е отдавна в миналото,където и най-малкият признак на мисъл и разсъждение е грях.Първоначално написано от cvetemoe
Не се хаби да ми отговаряш,защото много добре знам в какво и защо вярваш,просто исках да те провокирам да напънеш мозъка си и да видиш,че не може едно преписвано слово от не знам си колко религии да бъде боговдъхновено и същевремено уникално по съдържание.
тез туйПървоначално написано от gandalfepi4
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
True story.
западно правоверен езичник, накратко, това е просто директна правилна вяра в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, основното в това направление е да не се противодействува против Божието Дело на истинският Господ Бог и дори ако може То да бъде подпомагано до максимум - Божията Воля е Пълно Спасение от истинският Господ Бог за всички или поне за колкото се може повече човеци/одушевени
По народност съм християнин ,но всъщност съм повече атеист
Светът в който живеем е такъв хаос и злото е на всякъде,че не ми се иска да вярвам ,че някой ни е създал или управлява
Просто тогава що за мръсотия, гавра ли да си прави с нас? Та човечеството се самоунищожава!
И така- вярвам повече в прераждането или задгробния живот, но не изключвам ,че когато умреш - умираш и край НИЩО
ето я и моята логика... не смятам, че има Бог, или някаква висша сила от този сорт... самото християнство се е разпространило, благодарение на факта, че когато толкова много хора са убедени в едно нещо, в случая вярата в Бог, те се манипулират много по-лесно ... и наистина не ми харесва фактът, че специално при нас, ни кръщават още като сме малки и не можем да разсъждаваме на тази тема... според мен, това, каква религия ще изповядваме, трябва да го решаваме сами, без влиянието на някой друг...
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Кефи ме окултизма. А иначе това което ми направи впечатление в тази тема е една мисъл, която съм употребявал доста често и аз.
Първоначално написано от TheMightyNadenica
обърни внимание на думата "sa(na)tan"("са(на)тана"), не е ли това просто една абсолютна подигравка на дявола, сякаш той иска да каже: вижте колко сте глупави/слепи, дори и когато ви пробутвам най-фрапиращ сатанизъмПървоначално написано от perfect_stranger
Сатана е име на пратеник на бог
http://en.wikipedia.org/wiki/Satan
Не бъди тъп - Луцифер също е добро създание (най-малкото дори Иисус бива наречен така веднъж)
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer
Ако чак толкова те сърбят мъдата да търсиш скрити кодове се ориентирай към думи като дявол и шайтан
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Nope. :3Първоначално написано от gandalfepi4
^ Знам че ръката си режеш, за да бъдеш пeдaл, доказал си го десетки пъти. Но преди да го правиш може ли поне да цъкнеш тъпия линк, точно под изказването ми, който те лишава от тази възможност а?
Точно където казвам, че и Йешуа е бил назовавам така в синичко е, може да се цъкне.
Разбираш ли какъв си пeдepyгa понякога? Не мога да разбера защо го правиш, кеф ли ти е?
Едно *цък* и нямаше да си пeдaл, но нееееее, ще се ПРЕСТРУВАШ че не съм дал, точно на долния ред, директно доказателство за твърдението си.
Пресвети FSM, как може да ти доставя такова удоволствие пeдepeacтиятa не мога да го разбера и толкова.
Ето ти го ако не можеш да цъкнеш:
Use of the name "Lucifer" for the devil stems from a particular interpretation of Isaiah 14:3–20, a passage that does not speak of any fallen angel but of the defeat of a particular Babylonian King, whom the passage names Helel (הֵילֵל, Shining One), a Hebrew word that refers to the Day Star or Morning Star (the Latin term[2] for which is lucifer)[3] In 2 Peter 1:19 and elsewhere, the same Latin word lucifer is used to refer to the Morning Star, with no relation to the devil. In Revelation 22:16, Jesus himself is called the Morning Star, but not "Lucifer", even in Latin.
Ето. Видя се. Пeдaл си, приятно ли ти е?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
А ти да беше ударил един Google за контра-аргументи, щеше да спестиш 2-3 поста.
http://blessedquietness.com/journal/...e/mornstar.htm
Приятно четене.
^ Tи май не си чел много много какво пращаш а? Толкова много усукваници и мнения, толкова малко превод.
"Аз вярвам, Много от нас мислят, Не мисля че, Но нека не забравяме, че по-късно..."
lol
Let's see what we've got-
Не можело да е крал на Вавилон, понеже този крал, който оня тъпак подразбирал, по-късно станал готин, та не е логично да се смята че е той (щото библията не си противоречи на стотици места само)
OH NOES
gandalfepi4 uses THE REST OF THE FUCKING PASSAGE
you will take up this taunt against the motherfucking, cum-snorting king of Babylon: How the oppressor has come to an end! How his fury has ended
ITS SUPER EFFECTIVE!
Oтделно че по-късно директно се казва "Do not rejoice, all you nigger-faggot Philistines" и или получаваме интересна информация за етноса на ангелите по принцип, или съм прав, а ти тъп (както обикновенно)
Но защо да четем библията, когато може да се правим на пeдaли нали?
Lets move on shall we?
"Хър дър, освен това в единия случай се използва една дума, а в другия друга и те по никакъв начин не са еднакви, хър дър"
Оh noes!
Бях хванат! Колко ГЛУПАВО от моя страна да твърдя, че (буквално преведени) "Зорница" и "утринна/ярка звезда" са едно също нещо!
Kaк може еврейската дума за утринната/ярката звезда, наричана от нас Зорница да бъде така глупаво сбъркана с еврейската дума за Зорницата (утринната/ярката звезда)?!
Сигурно съм бил подведен от ДЯВОЛА!!!!! Да не забравяме че все пак той има план за тези две думи, който ще има ГИГАНСТКИ ПОСЛЕДСТВИЯ:
"The niv and nasb make it possible to identify Satan and Jesus Christ as one and the same persons. This is what Lucifer's ultimate game plan is, and the new versions have taken a giant step forward in advancing Satan's deception."
дън дън дъъън!
Колко трябва да си отчаян да прибягваш до такива глупости не мога да си преставя даже![]()
Дори не видя че точките са адресирани в първоначалния ми линк, който със сигурност е и барнат от християни (сякаш съм те линкнал към atheistworlddomination.org). Баси срама момчеНищо, поне се позарадвах малко
The Bird of Hermes
npp,от къде го измъдри тва sa(na)tan..тва ''(na)''и въобще какво общо религията с атеизма,че се опитвате толкова упорито да ги слагате под общ знаменател?Да изповядват случайно някакви божества,или пък да участват в ритуали/култове/обети (ще пробвам твоя начин на писане)?Или може би фатка,че някои от тях критикуват религията ти(gandalfepi4),ги прави обсебени от дявола т.е сатанисти?![]()
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B7%D1%8A%D0%BC -атеизъм
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B3%D0%B8%D1%8F -религия
Ето,прочети следните материали и сам си направи изводите.![]()
"sa" това е древен звук, с който още от дълбока древност са обозначавали лукавщината/злото, "n(-a)" пък още оттогава е имало смисъла на: произхождащ/произлизащ от, притежание на, или, основан на, ето откъде и произлиза коренът на българското "на", а що се отнася до "tan", то посочва "тъмнината", или, най-първичната форма на негативното/злото, или просто "t(-a)", което най-малкото означава титаничен но в смисъла на тираничен, това е накратко относно древните езикови форми, или казано с други думи, става въпрос за това че дявола произлиза от "тъмнината", която е основната форма на негативното/злото в вселената, като той не е единствения в това отношение но е имало/има и други явления на "тъмнината", такива като: "звяра"("666"), "втория звяр"("лъжепророка"), "смъртта", "ада", "злите духове", и пр., всички(-те) тези са духове познати от Библията, които са просто явления на една и съща най-изначална форма на негативното/злото позната там(в Библията) с името "тъмнина(-та)"Първоначално написано от playy
аз нямам моя религия, нито съм последовател на нечия друга, просто имам някаква най-нищожна вяра в Онзи, който наистина е истинският Господ Бог(т.е. в истинските Бог Отец и Господ Исус Христос), и то без да клеветя, съдя, осъждам, наказвам, насилвам, и пр., а това че свидетелствувам Тяхната Истина(т.е. онази на истинските Бог и Исус) не е нищо лошо, но е съвсем безобидно, а що се отнася до упражняването на вяра/духовност, имай предвид че навсякъде в Библията е посочено че всяка верческа(-о)/духовна(-о) неправда(беззаконие) е "грях" и че всеки човек, който не спира да върши такъв "грях" е най-голям грешник
"Ако някой види брата си, че извърши несмъртен грях, нека се моли, и Бог ще му даде живот, сиреч, на ония, които съгрешават несмъртно. Има смъртен грях(т.е. ако върши верческо/духовно беззаконие без да се покайва); не казвам за него да се помоли. Всяка неправда(т.е. всяка верческа/духовна неправда) е грях; и има грях, който не е смъртен(т.е. но ако вярващия/духовния, който след като е вършил такава неправда е престанал веднъж завинаги, тогава той вече не е грешен). Знаем, че всеки роден от Бога не съгрешава; но оня, който се е родил от Бога, пази себе си, и лукавият не се докосва до него. Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят(т.е. целият свят на верческото/духовното беззаконие) лежи в лукавия. Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог(т.е. истинският Бог Отец); и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа(т.е. и ние сме в истинският Бог чрез/посредством един единственият истински Господ). Това е истинският Бог(т.е. истинският Господ Бог) и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 16-21
Хайде да убием npp, кой е с мен?
![]()
The Bird of Hermes
твърде наивно е да се вярва в такова нещо,а да се опитваш да наложиш и на другите да вярват в подобни работи и да ги убеждаваш,че са в грешния път е малоумно просто...
npp,може да си свестен човек,не те познавам и не мога да кажа нищо добро или лошо за теб,но няма по-безумно нещо от това да констатираш всичко на тоя свят въз основа на 1 книга...мисля че няма нужда повече да пишеш в тоя форум,ако идеята ти е да накараш някои да поеме по ''правия път''.