- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какви са убежденията или вярата ви
post scriptum
Първоначално написано от SolusChristus
Първоначално написано от SolusChristus
:Първоначално написано от SolusChristus
: C====3
: C== ==3
:===3
:3
Eто всичкото доказателство от което се нуждая, за да покажа че солус е пeдepyгаПървоначално написано от SolusChristus
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
На никой не му трябват твоите доказателства, всеки си има ум и разум и може сам да преценя и разбира нещата, без да е нужно ти да му ги внушаваш как точно да ги разбира. Дано вече си ме разбрал.
Матей 5:38-44
Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". 39А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата. 40На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха. 41Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две. 42Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем.
43Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". 44Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си
Ехеееее, gandalfepi4 тва ти ли си бе, най-накрая да изтълкуваш нещо от Библията по християнски, значи като искаш можеш, ама ти не искаш, хммм - страшен си няма спор. Когато ти отърва знаеш как.Първоначално написано от gandalfepi4
^ Извини ме приятелю, кога съм тълкувал пасаж по начин с който ти не си бил съгласен?
Не помня такъв случай и изглежда, че изказването ти има за цел само да служи за язвителна и жлъчна нападка.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
обърни внимание на думата "sa(na)tan"("са(на)тана"), не е ли това просто една абсолютна подигравка на дявола, сякаш той иска да каже: вижте колко сте глупави/слепи, дори и когато ви пробутвам най-фрапиращ сатанизъм
Санатана на снанскрит значи вечен , д(х)арма закон . Както във физиката законите си съшествуват съществували са и ще съществуват без нас , В сериозна заблуда си пич . Демони и сатани и подробни измишлъотини в индуизма няма , не и в християнския смисъл . Сещам се за десетоглавия Равана , но той има твърде малко общи неща с демоните от Запада.
просто ми е интересно защо цитираш Библията в която не вярваш и която отричаш - мой просто в тази ситуация така ти отърваше.Първоначално написано от gandalfepi4
Първоначално написано от gandalfepi4
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
Шах и мат с пешката, gandalfepi4 дано всички вече са те разпознали, тебе и делата ти.
Благодаря на Бога.
Първоначално написано от cvetemoe
Защото е директно приложимо спрямо опонента ми. По същия начин по който в една страна проституцията (примерно) е престъпление, а в друга не е, така и за религиозните важат определени правила (поне по техни думи), а за нерелигиозните не. Нека да си припомним Божествена комедия и по-конкретно това че последния кръг на Ада е запазен специално за изменниците, тези които предават принципите си.
Това че библията няма значение за мен, а я познавам по-добре от него по-скоро ми прави чест.
Не виждам причина за тона на последното ти изказване, което сякаш намеква че ерудираността ми () е някаква негативна черта, опонираща на мирогледа ми.
Toва предполагам беше следствие от това че не се държа като форумния доктор Кокс, ами си позволих да се издрискам вместо да си счупя всичките 200 и нещо кости, за да отговоря на секундата.Първоначално написано от dupemoe
Това че не съм тотален форумен lurker не означава че може да се вкарваш във филми, където играеш ролята на някакъв облят от светлина Св. Георги, който размахва окървавено копие над грозния труп на дракон и гръмогласно прокласява VAE VICIS на всеослушание, докато близките орди от бисексуални девици го молят със сълзи на очите да се съгласи на оргия.
Спри да мастурбираш на компютъро
ПС Започваш да даваш впечатление, че си психично обезпокоен, ако страдаш от някакво такова състояние, моля кажи си, няма нищо срамно.
The Bird of Hermes
Виждам че цвети си е променил предното мнение пет минути след отговора ми => следователно си го прочел НО не си могъл да кажеш копче, въпреки предната ти жиивотинска нахъсаност.
Приемам това за поредното успешно затапване, лека нощ сладур. Мълчанието ти е по-приятно и от мълчанието на агнетата, помогна ми да се чуствам по-удовлетворен и в душевен покой тази вечер.
The Bird of Hermes
Сладкодумник си ти, с думите добре си служиш, ловко сучиш и въртиш, а ако можеш всички ни да заблудиш - знам, знам те.
атеист
Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.
[b]Aaa не!![]()
![]()
![]()
Гледам си третото действие на La boh
The Bird of Hermes
Много, много си добър, няма спор - дано и другите да са видяли това и да се пазят, и да пазят умувете си и винаги да си имат едно наум. (нищо чудно и да си някой психолог или нещо такова, на който му се плаща за да проповядва неверие)
лека нощ
^Пхахахахаххахаха
АхахахХАХАХАХАХХАХАХАХАХА ХА
ХАХХХХХХХХХХХАААААААААААА АААА
ААААААААААААААААААААААААА ААААААААААААААААААААААААА ААА
ААААААААААААААААААААААААА АААА
ААААААААААААААААААААААААА ААААААААААААААААААААААААА ААААААА
....
момент....
ПХАХАХАХХАХААХАХАХАХАХХАА ААААААААААААААХХАХАХАХХАХ АХАХАХАХАХАХХАХАХА
Д'еба и капута ... аре чупката вече.
Мда, може и да съм някакъв специален висококавлифициран професионалист на който някак мъгляво "му се плаща" да виси в български форум за пубери и да поства линкчета на едно-две олигофренчета.Първоначално написано от cvetemoe
А може (get this),
може
следиш ли ми мисълта пич,
възможное е вместо това, което предложи
пич, слушай
пич
ВЪЗМОЖНО Е ДА НЕ Е ТАКА.
Вече ще знам че този който се е вкопчил със зъби и нокти в някаква лъжа възприема "Според научния консенсус не си прав, ето линкче към уикипедия" като някаква грандиозна логорея, композирана и рафинирана с години и с единствената цел да изкриви и очерни реалността до такава степен, че и най-явната и чиста истина да стане невидима.
Психолог на който му се плащало. Ако беше по-скоро комично вместо дебилно щях да си го сложа като подпис този ти компентар, олигофренче малко.
The Bird of Hermes
имай предвид че само Автентичните "библейски" Писания са Официалните за тази планета, докато всички други са лъжепророчески, т.е. такива като: ведите(пураните, упанишадите, сутрите, и пр.), ади грант, трипитака, корана, авеста, и пр., всички такива са лъжепророчески, само Библията е Официалната Истинска, или, къде в онези другите са посочвани единствено истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос?!, питам това понеже само Те Двамата са Господ Богът на цялата Вселена, и никой друг не е Освен ТяхПървоначално написано от playy
не е това, първо, санскритския език идва от т. нар. древни езикови форми, тъй като навремето всички езици по земата са били толкова сходни че човек от един език е могъл да се разбира лесно с човек от почти всеки друг език и то без да е имало нужда от преводач или средства и/или умения за говорене на друг език, ето и доказателство: "А по цялата земя се употребяваше един език и един говор." Битие 11:1,Първоначално написано от perfect_stranger
второ, "санатан" в буквален превод от древните езикови форми е просто сатана, но измамата в санскритския, която идва от страна на действувалите през цялото време всякакви индийски лъжепророци (наричани още: брахмини, йогини, гурута, аватари, свамита, парамаханси, и пр.), е че "санатан", "сант", или "сат", означават "вечност", но в същност тези думи посочват "тъмнината", а те винаги са се опитвали да я увековечат, посочвайки я за вечна по този начин, та дори и самото наименование на езика им започва с онова "са"(санскритски), в същност това е един много изчанчен бесовски език, който те имат наглостта да наричат 'език на Боговете' с не по-малко дяволската дума "(дева)нагари"(то е както английскиото "devil-"), която в същност значи 'дяволска хитрост' - това е
Този gandalfepi4 навсякъде бе братче, навсякъде пръскал "компетентните" си мнения, във "Философия и религия" къде отваря се на него попадам - това се казва специалист по всичко.![]()
аз се предавам,изгубих всякаква надежда за вас 2мцата....gandalf,като има енергия за изхвърляне нека се пробва момчето да ви налее малко мозък,току виж вземете да проумеете че Земята не е на 5-6 хилядолетия.
Нямам нищо против момчето, не искам и да ми налива мозък.
Просто да си каже веднъж мнението и толкоз, а той само някой да си каже мнението и ако мнението му само малко и да се различава от неговото становище и той веднага го напада - защоооо бе!
Кажи си веднъж мнението и толкоз, всеки ще ти прочете мнението ще го осмисли и който иска ще го приеме мнението му и това е. Иначе нямам нищо друго против момчето.
палим дърпам ........ абе чадим с боговете, голема партия са ми ...
Всички ме мислеха за мръсна гад , а аз бях просто човек от малък град !
По-добър от вас путки съм и по-НАДУТ! По - мотивиран, по - запален, пълно буре с барут! Пълен кош с идеи, пълна раница с теми! Пълен с рани, пълен с рамки и граници строшени!
Това е форум ,бре ,образ. Идеята е да се води някакъв интелигентен диспут и евентуално да се стигне до някакво становище ,задоволяващо всички 'участващи'.Първоначално написано от evropeiski
Твой проблем е че очакваш да си ръсиш мозъчните пръдни и никой нищо да не ти казва.
Като не ти изнася - Х горе вдясно.
От gandalf-а поне може да се научи нещо ,пък нека си води споровете с арогантно отношение. Има си причина да се държи така.
Егати нахалството. Няма какво да каже и напада хората ,че изобщо имат позиция. Жалка работа.