- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какви са убежденията или вярата ви
това не е е интелигентен диспут, а и както виждам и ти доста интелигентно се изразяваш "пръдня".Първоначално написано от Auriss
който иска да научи нещо просто да го пита или в своя пост да цитира неговото мнение и да почне спор с него, а не гандалф да го напада.Първоначално написано от Auriss
А ти като гледам доста неща си казал и доста позиции имаш - ти за каква позиция говориш - позицията на гандалф става твоя позиция, ти всъщност имаш ли своя позиция.Първоначално написано от Auriss
^По принцип съм невероятно възпитан човек. Просто ти си кенеф.
Не съм ganfalf и дори няма да си правя труда да ти обосновавам мнението си - ти си леке и си ми досаден => те храня. Чупката вече ,напълни се с убитаци в този раздел. Мършляк.
Едит като за теб :
Ходи си давай мнението на някой ,на който му пука за него. Мен ми е през оня и влизам за да прочета нещо смислено и логически издържано.Това е форум ,бре ,слабоумник прост. Идеята е да се води някакъв диспут.
Да чета диарията на ментално осакатени дебили е последното ,което ми е притрябвало.
А частта ,в която се правиш на рицар на бял кон ,защитаващ свободата на словото на сульо и пульо ,ми е най-любима. Хвани ме за хуя.
^ Ох Аурисе, чак сега осъзнавам колко ми липсваше да пишеш във форума, чувствам се като Чочо сан от Madama butterly, трепнещ като необяздена кобила при завръщането ти!
Сърцето ми пърха като изплашена гълъбица, ето това хайку изразява емоциите ми, когато думите ми ме предават под натиска на хомоеротичната ни връзка, силна и дива като диамантена дрелка:
"No way to see him/on this moonless night/I lie awake longing, burning/breasts racing fire, heart in flames."
"My God, Sheba."
Моля те остани до мен в тази неравна битка с легионите на Рей Комфорт и Кирк Камерън, заедно ще блестим като Аполон и Адонис!
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
npp Ти си един фанатизиран християнин . Библията е толкова истина колкото са ведите и упанишадите и пураните. Навясякъде има грешки ,защото са писани от хора . Като е тръгнало да се обиждаме на вяра , и да ми казваш колко правилна ти е религията и как всички останали били измислени от някой измислен рогат сатана .,мога да ти кажа че исляма юдаизма и християнството се яодят абрахамски ковто идва от а - брахама и значи не брахмичеси , и неистинни според индуизма . Те се проявяват през втората юга и са изкривили истините ,познанията и постиженията на индуизма .Ние живеем през кали-юга , тъмната епоха на страданията на модерното и на борбие за власт . Спокойно обаче нещата ще се оправят тъй като след кали-юга идва отново златната епоха .
момче, такова нещо каквото е следването на индийските вярвания се нарича затъване до уши в сатанинска(-та) кал, не че мразя или дискриминирам индо-вярващите, но това тяхното е най-върл сатанизъм, Автентичните библейски Писания са били известни на цяла европа още преди хиляди години, докато ведите са станали известни извън индия едва преди стотитици години/няколко века, просто няма смисъл да се мориш защитавайки заблудата на онези идолопоклонници, но много повече си заслужава ако се включиш в борбата на истинските Светии против "идолите" сиреч против верческите/духовните неправди/беззакония - а ако ще говорим за "абрамизъм", точно вярата в Исус е която идва още от времето на Аврам, който на английски наричат Ейбрахам, а на арабски ИбрахимПървоначално написано от perfect_stranger
"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58
Npp Ти си глупак ако мислиш по този начин . замислял ли си се заюо има толкова много религии мкоито никога не могат да бъдат доказани че са истинни . Особено абрахамските .Аре мисли с мозъка си ако имап такъв и не повтаряй написаното от някой преди хиляди години . Ами ако греши ? Исус може и да е бил историческа личност но не е бил нито пророк нито месия . прочети книгата динасията на ИСус и пак ще си говорим . Съжелявам за острия тон , но грубостта поражда рубост . като си тръгнал дазаклеймяваш чуждите религги , не мога да ти кажа нищо освен че си немислещо и тъпо същество .
гостувал съм неведнъж в различни индийски и християнски вероизповедания/сетки, и от опит мога да кажа че по-зле от индийските никога не е имало а може би няма и да има, там е най-голямата заблуда и погибел, лично аз бях един от глемите потърпевши на тяхното верческо/духовно беззаконие, дори те успяха да ми причинят физическа смърт, но истинските Бог Отец и Господ Исус Христос ме възкресиха, така че много добре си спомням какво представляват индийските вярвания, и пак казвам от опит говоря, никак не са Добри, това просто е най-големия сатанизъм, макар и (много) съвършенно замаскиран, "не струва и една стотинка", "и пет пари не давам за таквоз", всички онези тяхни "измишления" са просто върхът на верческата(-ото)/духовната(-ото) неправда(беззаконие), имам предвид "идолите"/"кумирите" им, ето кои са: брахма, вишну, шива, индра, ганеш, ваю, варуна, яма, кришна, буда, аватари, гуру, кундалини, чакрите, аум, праните, надитата, гуните, йога, дхяна, дхарана, джнана, карма, самсара, югите, калпите, мантрите(ом), пураните, упанишадите, сутрите, ведите, и още хиляди други, всичко това в Библията се нарича "идоли"/"кумири"Първоначално написано от perfect_stranger
Ахах, аз съм атеист и тия дето мислят, че земята е на 5-6000г. да земат да се гръмнат !
perfect_stranger, от болезнен опит ще ти посъветвам следното:
Не се занимавай с npp, пича е безкрайно заблуден и фанатизиран, някой ден може и да му дойде акъла, но не бих си заложил джобните на това...
...
това с геологията, палеонтологията и въглеродният анализ е просто (за) заблуда, в Библията съвсем ясно са изброени всички родове от адам до Исус, и те са 75, няма как да са минали милиони години само за 75 генерации
"Защото оная тайна, сиреч, беззаконието(т.е. верческото/духовното беззаконие), вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня(т.е. отсред истинският Господ Бог), който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният(т.е. явлението на верческото/духовното беззаконие в своята пълна/върхова форма), когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата(т.е. на верческата/духовната неправда), между ония, които погиват(т.е. неправдените духовници/вярващи), защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2: 7-12
просто досега сатана е имал власт(-та)/сила(-та) да материализира разни неща, например, разни фосили, да изменя разни земни пластове/слоеве, и да ги състарява, като в индия дори са се появявали разни статуи/статуетки на (разни) идоли - това е
^ О, алуминате, сподели с нас как може това да са заблуда тези методи?
Ако желаеш може да започнеш с простата дендрохронология - как така става че пръстените на някои многовековни дървета показват че света е по-стар от поне 11 000 години И че световен потоп не е имало?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Добре, ти си вярвай на дърветата, а вярващите на Бог - аз лично избирам второто.Първоначално написано от gandalfepi4
Баси, как не се сетих, че дърветата лъжат![]()
А ако си мюсюлманин и вярваш в Аллах, тогава кво? От кой точно е създаден света?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Мюсюлманите вярват в същия бог, в когото вярват и християните. Аллах не е някакво име на божество, просто както ние казваме Господ.Първоначално написано от Shturrrche88
Да, сигурно е точно така...с тази разлика, че във всяка религия техния Бог, носещ различно име, е създал света.Първоначално написано от Concussion
Та, аз за това питам-дърветата ли лъжат, в религията ли е истината?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Първоначално написано от evropeiski
E сега, да не забравяме че едното е лесно наблюдаваем факт.
Твоят бог от друга страна да ти е казвал че света е на 6000 години?
Щом от Ватикана и повечето известни ми църкви се съгласяват ти защо не? Какво? По-умен ли си от всички тези учени и духовници?
The Bird of Hermes
възможно е дявола да е уредил и това с дърветата, в индия е имало дори статуи/статуетки на идоли, които са се движили и говорили, както в случая когато статуя на кали и парамаханса йогананда са разговаряли, йога и въобще индийските религии са сатанински явления, там е имало всякакви чудеса/знамения от сатана, такива като: телепортация, материализация, телекенеза, телепатия, и много други..... , а що се отнася до потопа, той е бил потоп не просто чрез съединението вода познато от химията, но чрез дух/сила от Бога, тогава всички духовници на "тъмнината" и всички сатанински духове били изгонени "вън" от "пределите" на Небесното Царство и човечеството по духовен пътПървоначално написано от gandalfepi4
"Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух; с който отиде да проповядва на духовете(т.е. на духовниците) в тъмницата, които едно време(т.е. по времето на Ной) бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега(т.е. Ноевият Завет), в който малцина, то ест, осем души, се избавиха чрез вода(т.е. чрез отстраняващ злото/очистващ/пречистващ дух). Която в образа на кръщението и сега ви спасява, (не измиването на плътската нечистота(т.е. на телесната мръсотия), но позива към Бога на чиста съвест), чрез възкресението на Исуса Христа; Който е отдясно на Бога, като се е възнесъл на небето, и Комуто се покориха ангели, власти и сили." 1 Петрово 3: 18-22,
"Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители(т.е. лъжливи духовници), които ще въведат тайно(т.е. които действувайки по верчески/духовен път ще въвеждат) гибелни ереси(т.е. гибелни неправди/беззакония), като се отричат даже от Господаря(т.е. от Исус Христос), Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. И мнозина ще последват техните похотливи дела(т.е. техните верчески/духовни неправди/беззакония), поради които човеци пътят на истината(т.е. пътят на правилната вяра) ще се похули. От лакомство(т.е. от верческа/духовна гордост/корист) те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме. Защото, ако Бог не пощади и ангели(т.е. духовниците), когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд; и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят; тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие, но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите; (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните(т.е. идолопоклонническите) им дела); то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден" 2 Петрово 2: 1-9,
"Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах(т.е. предупредих) ви. Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята(т.е. в телесните отречения); не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи(т.е. в "вътрешността" на човека); не вярвайте. Защото както светкавицата(или: слънцето) излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син(т.е. така и Пришествието на/Спасението от истинският Господ Бог ще започне от/с истинските/праведните духовници/вярващи в посока към невярващите)." Матей 24: 23-27
Aйдееее реалността пак отиде в кенефа. Хортувайте си тука с европейския, явно сте на едно дередже. Аз ще се махам преди да загубя 45 IQ точки и да ви дойда на нивото
toodles
The Bird of Hermes
Не, не е възможно това. Дявола бил уредил еди какво си с дърветата, науката е дело на дявола, начин той да ни поведе към греха, книгите са зли, хайде да ги изгорим... чакай, това не бяха ли Тъмните векове..?
Добре, npp, искам да ми обясниш едно. Знаеш как се води дискусия, нали? Не можеш да се аргументираш с цитати от фентъзи книги или с думите "Защото така!". Защо толкова настояваш да го правиш и защо не се опиташ да приложиш някакви факти?
То ми е ясно защо, де - защото няма никави факти в полза на религията, дори никакви адекватни тези в нейна защита, интересно ми е ти какво ще отговориш...
...
имай предвид че "тъмнината"/дявола е вселенско същество подобно на Бог и на второ място след Него по ум и потенциал, така че става въпрост за неща от вселенски мащаб, а не просто някакво малко змийче, което лесно да настъпиш с крак и всичко да свърши с това, но това са процеси от вселенско ниво, неща които се случват по духовен път и оказват влияние на целият свят, така че как да издириш всичката мъдрост на дявола след като дори това не е никак препоръчително т.е. това, вместо да познаваш Бог, да се занимаваш с познаване на дявола.....Първоначално написано от L31h4z
"А змията беше най-хитра от(т.е. дявола беше с най-голям ум/потенциал в сравнение с) всички полски зверове(т.е. (всички) същества(-та)), които Господ Бог беше създал." Битие 3: 1,
"А на вас, останалите в Тиатир, които не държат това учение, и които не са познали дълбоките работи (както те ги наричат) на сатана, казвам: Няма да наложа на вас друг товар;" Откровение 2: 24
Спри да ми игнорираш въпросите, умствено изостанал ли си, от дефицит на вниманието ли страдаш, какъв ти е проблема?
Сериозно, с по едно изречение на коментар ли да си говоря с теб?
Айде, ще повторя важната част от коментара си:
Първоначално написано от L31h4z
...
L31h4z, върнах се самоͪ да те предупредя! Не се опитвай да водиш дискус͙ия с тях! Ще те направят ид̴͞и̢от като тях и...
чакай малко...
Ка̓̅͑̎̉͊̒ͫ͌̋ͨ͆кво став̰̱͓̯͓̯̤̦̕͘а̛̫̤̪̠͇̩͇́???
О̤̦ͮ̑ ͋ͪ̿̑͛Н̤̱̭͗̎ͩ̊̌̈́ͅЕ̣̝̙̠̬ͩ͋̒͂̅!̂͗̔̆
З͕̩͍͈̰͙а͈͚͎̺͖͇̰п̦̹̙̽̐̈̚ͅо̳̦ͬч̉в̻̭̹̟̦̱ͨ͗͆͂аͦ ͙͈̺͍̂̌̐̒м͇͒̈̇ͨ̚ ̘̹͚͕͓̯д͚͍́̃ͪа̰̘͎ͬ̀̑̋ ͇͔̬̗̫̆̉̍п̦ͧͥ̿͒̎̒и͎̣͍͇͕͈ͮͬͣш͚̫͚͖͖̠͔ͥͨа͎͓ͭ ̠̞̳̲͚͇ͮ̓̇̔̂͛̅ͅк̤͉̫͇ͨ̒а̤̿̂͛͒̉͂̿т͚͓͕̝̘̒ͣͨ̅ͦо̑̾̋̍ ̞̩͈̳̺͉ͥ̒ ̪̘͍̱͙́ͨ̿ͭ̏̓т̺̒̓̑̑ͣͬ̚я͉̹̑̂͆х̝̟͕̰!̹͚̳͓
С͕̯̭̺ͦͥͫͬ̓͆т̰͉ͧͭͬ̆̈́а̲̱̞͓̪̤͍ͮͫ̐͗̔̄̽в̝̝̽̈́͐͆а͚̉ͣ ̮̖̟̟м͇͕̝͔̩̓̆͊̍ͬ͆̈́ ̎̃ͩ̚т̙̘ͣ̌ъ͈̩̬̬͇͇͇̀͊п̣̥̼̣͈͌̄ͣ̈͛ ̤̺̜̪̹͎̟̂ͧͦͧͣ͋к͇̦ат͔͔̖̻͕̫͓ͮ̽̋̔͗о͎͚ ͕̼̹̃ͤ̈̂т̤̗̝̱̤͍̉͋ͨͩ͑̓я̠̍х̠̈̓̿!̙̖ͯ͛̏̊̆̓ ͓͓М̺ͧ̀ͅо̀ͭз̳̮̃̓̓ъ̣̙̼͙̬̀̊̚ͅк̝ъ͉̏͗̈̈́̓̉т ͖̃̏ͫ̉͆̅миͬͥ̓ͯ̓̐̊ ̝̦̙̖͇͋̃͊̿ͤ̔̃с͕͍е̫̬̓́̊ͬ ̙̤̓ͤ̍̎̊͑͐р͕ͦ̅ͬа̥̟̻͖̝̍̎̇͛ͫз̜ͮ̅ͅк̽̾ͫ̇͛̔̚а̼͎̮̝п ͈̻̞̬̓͒͗в͉͉͚̪̘̔̔͋̀̇̓ӓ̖̰́͌̂ͧ̿̿̚,̻͍̦̯̓̔ ͓̹͍͚ͫ͒̍а̹͍̮̔̄̊̈̄а̲͓͇̠̙͆̽͛ͧͯа̥̪͎̗̹͓̪̒̃̀̍̿̄аͫͮ̈́̈́ ̥а̙̣̗̺р̬͙̫̫̯͖͔̇ͣ̈́͐х̹̣̥͓̗͇̊̋̓ͅх̓̊̌̊́̎ͩх̎̓̌̇ͫх ͖̓̅̒!̰͆ͪ̀!̬̝͓̣ͦͤ̽!̝̦̿ͨ͆!̮̭̥͈͙̜ͨ̾ͅ
Ох, ох слава Дарвин, дистанционното беше до мен и цъкнах на discovery channel.
Но ефекта е само темпорален, бягай L31h4z или ще те побъркаа͈̠̳̟͔͈̦̓ͫ̃ат!
какъв по-голям факт от злото в света, което действуваше досега чрез множество човеци, и че именно Доброто беше дефицитното, но се открояваше най-вече сблъсъкът с злото често съпровождан от онова първично влудяващо недоумение и дори от ужасПървоначално написано от L31h4z
"Знаем, че всеки(т.е. че всеки духовник/вярващ) роден от Бога не съгрешава(т.е. не върши неправда/зло); но оня, който се е родил от Бога, пази себе си, и лукавият не се докосва до него. Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия. Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния(т.е. истинският) Бог; и ние сме в истинния(т.е. в истинският), сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог(т.е. истинският Господ Бог) и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли(т.е. от верчески/духовни неправди/беззакония)." 1 Йоаново 5: 18-21
кога ще те правиме масон, или направо илюминат, ха ха ха, не можеш да избягаш от нас, иху ихи, ние сме по петите ти всяка минута, ха ху хайл.....Първоначално написано от gandalfepi4
![]()