.

Виж резултатите на анкетата: САМООПРЕДЕЛЕТЕ СЕ

Гласували
47. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Други

4 8,51%
  • Атеист (Иррелигиозен и производни)

19 40,43%
  • Окултизъм

2 4,26%
  • Индуизъм (Йога и др.)

2 4,26%
  • Будизъм

0 0%
  • Ислям

1 2,13%
  • Юдаизъм

2 4,26%
  • Католик

1 2,13%
  • Протестант

1 2,13%
  • Православен

15 31,91%
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 126
    Град
    София
    Аз пък не съм атеист (вси пак вярвам), но не мога да вярвам на нещо, което ми диктува живота, на непроверени думи, неща, които не съм разбрала сама. Не мога да вярвам дословно на нещо, писано от друг човек. Не ходя по църкви, храмове, погребения. Нямам нужда от това.
    Вярвам, че има нещо. Но не мисля, че то прилича на човек. Не мисля, че би си говорило с мен. И не мисля, че мога да му дам име.
    Вярвам, че хората се прераждат. Не е задължително пак в хора. Но все пак това ми вярване произтича от факта, че в природата нищо не се губи.
    Вярвам в природата. И ни най-малко не ме интересува от къде е произлязла. Вярвам, че тя ни дава живот, че трябва да я пазим. Тя ни дава въздух от дърветата, храна... Пък и хората не могат да създадат нещо, по-красиво от това, което вече има.
    Вярвам, че трябва да правиш добро, просто защото така ми харесва и ме кара да се чувствам добре. И все пак без да прекаляваме... Ако някой е гаден - хубаво не мога да го променя, просто няма да е в живота ми.
    Вярвам, че трябва да обичаш. Независимо кого. Просто това е най-хубавото чувство и поражда хубави дела.
    И за да не ми е прекалено дълъг поста вярвам, че далеч не е хубаво да налагаш мнението си. Всике си има религия. Имам много близки приятели християни. Те си ходят по църкви, гробища и т.н. Просто не хода с тях и не го обсъждаме. Само когато ме попитат. Но НИКОГА не целя някой да приеме мирогледа ми. Важно е всеки да го открие сам, да намери СВОЯ път. Няма истинска религия. Няма най-правилно и няма най-грешно. Всичко е относително Уважавайте мнението на другите и си вървете по своя път.

Вярвам в нищото,или както беше казал Сиоран
    Everything is nothing, including the consciousness of nothing.

Трябваше да е по - добре попълнена анкетата с повече отговори.

Нихилизъм.
    Путките да мрът

Кога станахме двама индусите бре ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от perfect_stranger Виж мнението
    Кога станахме двама индусите бре ?
    ако сте стигнали индусите, то тогава сте стигнали просто едни най-примитивни чергари, които дори и досега се кланяха на всякакви бесове/идоли, та не разбрах какво толкова постижение сте постигнали вие стигналите индусите?!.....

Ти си едно невежо малоумно християнче ,което на бас държа не е прочело нищо освен Библията и си мисли че държи цялата мъдрост на света . Мога само да те съжелявам .Смешник.

Мега фен
    Ти си едно невежо малоумно християнче ,което на бас държа не е прочело нищо освен Библията и си мисли че държи цялата мъдрост на света . Мога само да те съжелявам .Смешник.
    аз нямам никаква мъдрост, но истинският Господ Бог има.....

Юдаизъм , наполовина Евреин .

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Aтеист
    Рационалист
    Хуманист
    ^Мое величество.
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от ADMIRALKA14 Виж мнението
    ^Мое величество.
    К'во твое величество, маа, овца, тури го тоя аватар на Тони Монтана и стана страшна вече, бахти задръстенячката.

Не е така нпп можеш да имаш мъдрост . Живота те учи на това просто колкото и да го отричаш.

Мега фен
    Не е така нпп можеш да имаш мъдрост . Живота те учи на това просто колкото и да го отричаш.
    Мъдростта е приоритет на Бога, не на човека, а това че човек може да придобие мъдрост е така, но не е полезно когато духовниците/духовните служители се стремят към мъдрост вместо към осигуряване на Спасение(-то) от истинският Господ Бог за цялото човечество, просто в вярата е така за човека че знанието и Любовта са две противоположности, там знанието води към възгордяване, неправда/грях/беззаконе, неспасение и погибел за мнозина, докато Любовта, води към Спасение за всички човеци/одушевени, ето защо още от самото начало Бог забранил на човеците да "ядат от" т.е. да следват "плода на дървото за познаване на доброто и злото" т.е. каквито и да било окултни/езотерични знания и дейности, защото това са знанията и дейностите, които са приоритет на Бога, докато човека може само да злоупотребява с такива, защото няма капацитета на Администратор по отношение на вярата, но е създаден да бъде само потребител в същото отношение, и затова капацитетът му е нищожен в това отношение, поради което човека може само да греши там, а и няма нужда от повече от един духовен Администратор за цялата вселена, така че, за нас човеците е така че в вярата е позволено да проявяваме Любов, докато само Бог може да борави правилно и безгрешно с дълбоките духовни знания, способности и дейности, това е
    Последно редактирано от npp : 01-05-2012 на 13:22

Ти в постовете определено не проявяваш основната християнска ценност . Ако беше християнин а не лицемер нямаше да отправяш нападки към индуизма . Не мразя християнството , мразя невежеството на повечето християни и мразя че нямат нищо общо с учението на Исус.

Мега фен
    Ти в постовете определено не проявяваш основната християнска ценност . Ако беше християнин а не лицемер нямаше да отправяш нападки към индуизма . Не мразя християнството , мразя невежеството на повечето християни и мразя че нямат нищо общо с учението на Исус.
    някои хора дори не знаят какво се има предвид под "любов" и "правда" в Библията, а камо ли останалите неща там, и въпреки това продължават да си мислят че разбират учението на Исус, след като то е именно любов и правда, а не някакви си метафизични енергии, елементи, закони и йогически методи/практики

Ти си точно от тия хора .

Мега фен
    Ти си точно от тия хора .
    виж си ведическите и окултните/езотеричните книги, от които се учиш на вяра и отново си помисли дали следваш любовта, или, метафизични енергии, елементи, закони и йогически методи/практики?!

Къде във физиката и въобще в природата има любов .При животните трае само един определен период . Любовта е емоция и като всичко е непостоянна .Рано или късно отшумява и нищо не остава . влщбввала съм е и съм го преживявала .

Мега фен
    Къде във физиката и въобще в природата има любов .При животните трае само един определен период . Любовта е емоция и като всичко е непостоянна .Рано или късно отшумява и нищо не остава . влщбввала съм е и съм го преживявала .
    не става въпрос за човешка любов от рода на цуни гуни, а за Божията Любов т.е. това да обичаш всички човеци/одушевени желаейки единствено пълно спасение от истинските Бог Отец и Господ Исус Христос за всички тях като още тук приживе за онези от тях, които още не са Откъснати/Отделени от този свят в Горният и оставайки верен на тази правда
    Последно редактирано от npp : 01-06-2012 на 11:54

so..
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Т'ва тия картинки и преди си беха бая тъпи, ама вече са тотално изтъркани, братче. Що не пробвате нещо друго?

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    Т'ва тия картинки и преди си беха бая тъпи, ама вече са тотално изтъркани, братче. Що не пробвате нещо друго?
    Т'ва тия картинки и преди си беха бая тъпи, ама вече са тотално изтъркани, братче.
    Т'ва тия картинки и преди си беха бая тъпи
    бая тъпи
    бая тъпи
    бая тъпи

Ми тъпи са, к'во Няк'ви малоумни човечЕта, все едни и същи мутри, казващи едно и също. За пръв път ги коментирам, просто твърде дълго време се "задържаха".

Вярвам в Светата Троица (Бог-Отец; Бог- Син; Бог- Свят Дух) които са един Бог.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Доскоро бях атеист. Сега предпочитам да се наричам нерелигиозен.

В някаква доктрина, в която се изисква сляпа вяра, вероятно никога няма да повярвам. Пределно ясно ми е защо хората вярват, но аз лично съм мерси. От там нататък имам собствени виждания относно това:
    1. Какъв е смисъла на съществуването ни
    2. Какво представлява спиритуалността и
    3. Какво са моралните ми убеждения и откъде произтичат.

zdr umni hora predvaritelno se izvinqvam za latinicata no v momenta nqmam fometika....!!!Poprincp nevqrvam v ni6to no .. se pridarjam kam zakonite na satanizma .... no v momenta se 4udq kvo da pravq imam problem iskam da izbegna problemite no 1 4ovek postoqnno si gi tarsi ... po4na da zapla6va i rodninite mi koeto me izkara izvan relsi ... no neiskam problemi nemi se zanimava s gluposti ... neiskam da se biq,tova ne e re6enieto na problema....ta opitah se da izbegna nenujniq sblasak ... po4eti go pomolih da spre s glupostite no bez efekt ... tuk idva i moqta vqra i na4in na jivot ... pridarjam se kam principa ako nqkoi se zaqjda drazni i tn pomoli go da spre i da prestane ... ako toi neprestane go smaji ... imam nujnite vraski i resursi ... no prosto znam 4e ne si zaslujava prosto neiskam da bada kato predi 1 izpekral otka4enqk ... molq daite savet kvo da praq .. toq zapla6va 4e 6te narani rodninite mi i po - to4no roditelite mi ... nz pobarkvam se ... da go pribiq li predi da stane po - lo6o ... nito go znam kav e nito go poznavam ... porazpitah za nego i mi kazaha 4e e nikoi....daite savet predi ne6tata da sa stanali izvan kontrol ... :S .... a zapo4na li vedna6 vrajda....otka4am v bokvalniq smisal .... pak se izvinqvam za latinicata

Картинките показват цялата нелепост на историите в Библията. Щом са тъпи, обясни на нас, непросветените, отговорите на въпросите, които те повдигат(поне последната).

Kia_ Sportage, в какви филми си се вкарал, бе моето момче. Сатанизъм, викаш. Законите на сатанизма? Да приемем, че имаш предвид Ла Вей- книгата му всъщност представя убеждението, че няма божества и човек сам е Бог на себе си и сам кове съдбата си. Има няколко глупости за ритуали, колкото да не е без хич, но като цяло ми е странно това учение да е наричано "сатанизъм". Дълбоко съгласна си оставам за неговата подредба на греховете- на първо място е Глупостта.
    Не знам, магии ли мислиш на му правиш на оня пич?
    Нищо не си обяснил(защо,как), няма как някой да помогне. Засега-марш при полицията или извести близките си.

Иначе по темата- НЕ вярвам в Бог, НЕ вярвам в Съдба, НЕ вярвам в Карма, НЕ вярвам на предсказания и гледане на карти или фасул, НЕ вярвам в духове(макар че ми се иска да видя Каспър), НЕ вярвам в задгробен живот, НЕ вярвам в магии, НЕ вярвам в абсурдни теории на конспирацията, НЕ вярвам в близки срещи от 120-ти вид, НЕ вярвам в Неси...можете сами да допълните редицата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си