Майка ми е много разбран човек. Тя ми е и майка и баща. Вече не съм много малка (не се имам и за голяма) и една вечер заговорихме за секса. От дума на дума.. стигнахме до това как тя е забременяла. Била е на 17, когато е била за пръв път с мъж, този мъж е бил баща ми. Забременяла е.. Но защо? Защото баба ми не е отделяла достатъчно внимание, защото от нейна страна е нямало никакъв опит да говори с нея и да поговорят малко за сексуалната култура на майка ми. И поради причината, че майка ми я е било срам да говори с нея за секса и пазенето.. ето ме! Не е гаранция, че като го направи на 16-17г. ще се предпази я от бременност, я от някоя болест.. Тя ми каза ''когато се чувстваш готова го направи, но МОЛЯ ТЕ, не прави моите грешки! ВИНАГИ с презерватив! И когато имаш такива намерения-кажи ми! Не крий от мен.''
Много е важен контакта между родител и дете. Извода е, че трябва да говорим с родителите си! За момичетата майката е най-близкия човек. Въпреки, че има момичета, които предпочитат да кажат на приятелка, защото ги е срам да говорят с майка си (не правя изключение), но това е грешка според мен.
Ако аз един ден имам дъщеря няма да ми е приятно ако ми каже, че на 13 или 14 години е правила секс.. Ще търся вината в себе си. Но ако говоря с нея, ако разтопя ледовете и обсъдим тази тема от игла до конец мисля, че няма да има гафове.
А ако имам син по-вероятно е да намери общ език с баща си.